Riviercruise Moskou - Sint Petersburg (NL) 3*** | 12 dagen

 • Goritsy
 • eetzaal Fedin
 • folklore
 • foto-s-peter-40
 • kizhi 2
 • kizhi 4
 • kizhi002
 • ladoga-lake-05
 • moskou 2
 • moskou
 • neva_river-05
 • peterburg-5
 • peterburg
 • radishchev_foto_11
 • russische dans
 • saviour_kathedraal
 • schip Fedin
 • schip hut 2
 • sint petersburg
 • sint_petersburg_neva
 • suzdal_stadsmuur
 • uglich kremlin
 • vodka museum Mandrogi
 • volga_river-09

Specificaties

  • Bij aankomst wordt u verwelkomd door de Nederlandstalige begeleidster die u de hele reis terzijde zal staan en wordt u per bus naar het cruiseschip gebracht.

   Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor Sint Petersburg en Moskou, maar ook andere interessante steden en dorpen worden aangedaan. Vanuit elke aanleghaven zijn Nederlandstalige excursies inbegrepen; daarnaast is het mogelijk om aan boord extra excursies te boeken. Deze kunnen per afvaart verschillen. Een bezoek aan een theater of circus kan onder andere tot dit extra aanbod behoren. Indien de bezienswaardigheden niet op loopafstand zijn, staat er altijd een bus voor u klaar.

   De cruises zijn geheel verzorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen. De keuken aan boord is afgestemd op de wensen van de hedendaagse reiziger en biedt een goede variatie. Tijdens ons bezoek aan Moskou en Sint-Petersburg luncht u in de stad in plaats van aan boord, wat tijdwinst oplevert, zodat u meer tijd te besteden heeft in de steden. De boot vaart voornamelijk 's nachts, maar soms ook een gedeelte van de dag. Gezeten op het zonnedek kunt u dan in alle rust het uitgestrekte Russische landschap bewonderen, maar u kunt ook deelnemen aan activiteiten aan boord: diverse folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen, cursussen. 

   U vaart over Volgo-Baltisky en Moskou kanalen, Volga, Neva, Sheksna en Svir rivieren, Rybinskoje waterreservaat en Witte, Onezhskoje en Ladozhskoje meren.

   Hoogtepunten van deze cruise: hoofdstad van Rusland Moskou met een uitgebreide stadstour, excursie naar het Kremlin en zijn kathedralen; de steden van de Gouden Ring: Uglich en Jaroslavl met een uitgebreide stadsrondrit; Goritsi met zijn iconen museum; het openluchtmuseum van Kizhi; kleine dorp Mandrogi; de Venetië van het Noorden Sint Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit, excursie naar de Hermitage, het Poesjkin paleis inclusief barnstenen kamer en het Peterhof.

   Kortom: een cruise als deze biedt alle ingrediënten voor een complete, onvergetelijke vakantie.
  • Programma 12-daagse cruise Moskou - Sint Petersburg, Nederlandstalig, 12 dagen (met MS "Ilja Repin" 3***):
   Moskou 3 dagen, Uglich 1 dag, Jaroslavl 1 dag, Goritsi 1 dag, Kizhi 1 dag, Mandrogi 1 dag, Sint Petersburg 4 dagen.

   Dag 1: Amsterdam - Moskou
   U wordt op de luchthaven van Moskou opgehaald en naar het schip gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt. U krijgt informatie over de reis en over de optionele excursies. Vervolgens is er een diner. Mocht u laat (na het diner) arriveren dan staat er een maaltijdpakket voor u klaar. In de avonduren kunt u genieten van live muziek in de bar.

   Dag 2: Moskou: stadsrondrit; Kremlin
   Vandaag maakt u uitgebreid kennis met de hoofdstad van het grootste land van de wereld.
   's Ochtends staat een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou op het programma. U ziet de Leningradsky Avenue, de Tverskaya straat, het Manege Plein en het KGB gebouw. Op het Rode Plein heeft u tijd om rond te kijken. U ziet o.a. het warenhuis GUM, het Historisch Museum, de Basiliuskathedraal, de muren en torens van het Kremlin en het Mausoleum van Lenin. 
   Om geen tijd te verspillen wordt de lunch in het centrum van Moskou genuttigd.
   Hierna bezoekt u het Kremlin. Het Kremlin van Moskou is het geografisch en historisch centrum van de Russische hoofdstad. De naam Kremlin is afgeleid van het Russische woord "kreml", dat versterkte stadskern betekent. Het Kremlin van Moskou ligt aan het Rode Plein, op de linkeroever van de rivier de Moskva. Het is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjet-Unie. Het Kremlin in Moskou herbergt een theater, een wapenkamer en talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen. U bezoekt één van de kathedralen.
   In de avond kunt u deelnemen aan een optionele excursie. Er zijn verschillende mogelijkheden: een theatervoorstelling, het circus of "Moscow by night".

   Dag 3: Moskou - optionele excursies; vrije tijd
   Vandaag kunt u optioneel deel nemen aan verschillende excursies, waaronder het Trinity Sergiev klooster in Sergiev Posad, het Nieuwe Maagdenklooster of de Tretyakov galerij. Of u ondekt Moskou op eigen gelegenheid: wandelen, shoppen, musea bezoeken, etc. U krijgt van ons een lijst met de mogelijke uitstapjes. 's Avonds vertrekt het schip vanuit de haven van Moskou richting Uglich.
   Na het vertrek worden de kapitein en zijn bemanning aan u voorgesteld onder het genot van een welkomstcocktail.
   Na het diner kunt u een concert bijwonen en naar muziek in de bar luisteren.

   Dag 4: Uglich
   De MS Repin vaart verder en in de ochtend kunt u genieten van het Russische landschap. 
   U arriveert in Uglich (Oeglitsj), één van de oudste steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. Uglich (Oeglitsj) werd gesticht in 1148. Hier vond tsarevitsj Dimitri Ivanovitsj de dood, waarschijnlijk in een vlaag van razernij vermoord door zijn vader Ivan de Verschrikkelijke. Op de plek van de moord werd in 1692 de heilige Dimitrius-Bloedkerk (Dmitri-na-Krovi Kerk) gebouwd. De naam van de kerk refereert aan het enorme bloedbad dat hier plaatsvond toen de stad na de moord in opstand kwam. De kerk vormt tegenwoordig samen met het Kremlin één van de bezienswaardigheden van de stad. Een andere bezienswaardigheid is de Transfiguratiekathedraal, net als de Dimitriuskerk idyllisch gelegen aan de oevers van de Wolga.
   Om 19:45 uur moet iedereen weer aan boord zijn omdat het schip dan koers zet richting Jaroslavl. Vanavond kunt u aan boord genieten van een folklore concert.

   Dag 5: Jaroslavl
   Na het ontbijt legt het schip aan in Jaroslavl, één van de mooiste steden van de Gouden Ring. Deze stad, die in de 11e eeuw gesticht werd door Jaroslav de Wijze, strekt zich uit langs de oevers van de Wolga. Vandaag zijn nog genoeg overblijfselen te zien van het roemruchte verleden. Heel belangrijk is het Spassky klooster, een groep 17e eeuwse kathedralen. De prachtige kerk van de profeet Elijah (Werelderfgoedlijst UNESCO) ligt aan het centrale plein van de stad. Tevens bezoekt u de kerk van Nicolaas de Wonderdoener. In de voormalige residentie van de gouverneur bezoekt u een kunstgalerij. Er is nog vrije tijd om de lokale markt te bezoeken.
   's Middags vertrekt het schip in de richting van Goritsy. In de middag wordt aan boord van alles georganiseerd. Uw reisleider zal u daarvan op de hoogte brengen.
   Na het diner kunt u een documentaire over de historie van Rusland bekijken en wordt dansmuziek in de bar ten gehore gebracht.

   Dag 6: Goritsi
   In het begin van de middag doemt Goritsi op, een typisch Russisch plattelandsdorp. Van hier uit bezoekt u het Kirillo-Belozerski klooster, één van de beroemdste kloosters van Rusland gelegen aan het Witte Meer. Het plaatselijke klooster heeft een bijzondere rol gespeeld in de geschiedenis ten tijde van het bewind van Ivan de Verschrikkelijke. Het klooster werd een toevluchtsoord voor edelen in de Tijd van de Troebelen na de dood van Ivan de Verschrikkelijke. U gaat ook naar het Iconenmuseum dat hier gevestigd is. 
   's Middags vervolgt het schip zijn route richting Kizhi.
   Optioneel kunt u deelnemen aan verschillende entertainment programma's aan boord. 

   Dag 7: Kizhi
   Het grootste deel van de dag wordt gevaren. U kunt deelnemen aan verschillende activiteiten aan boord.
   U vaart over het Onegameer dat gelegen is in de Russische provincie Karelië.
   's Middags komt de Repin aan op Kizhi, een schitterend eiland dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt het Openluchtmuseum, waarvan alle gebouwen uit hout zijn opgetrokken. Dat geldt ook voor de bijzondere kerk op Kizhi, die vervaardigd is zonder een enkele spijker.
   's avonds vaart het schip verder richting Mandrogi. In de avond kunt u terecht in één van de bars en genieten van live muziek.

   Dag 8: Mandrogi
   Via de mooie rivier de Svir, die het Onegameer met het Ladogameer verbindt, komt u aan in Mandrogi. In dit houten dorp heeft u de mogelijkheid Russische souvenirs te kopen, Russische lekkernijen te proeven en het Wodkamuseum te bezoeken. Als lunch organiseren we in de middag een typische Russische Shashlik party aan wal.
   's Middags vertrekt uw schip richting Sint Petersburg. Aan boord kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. 
   's Avonds wordt u verwacht op het Kapiteins diner.

   Dag 9: Sint Petersburg: stadsrondrit met de Petrus en Paulusvesting; Hermitage
   U legt rond 09:00 uur aan in Sint Petersburg. U maakt een uitgebreide stadsrondrit langs onder andere de Sint Isaakkathedraal, de Bloedkerk, de Nevski Prospekt, de Smolny Kathedraal, de pantserkruiser Aurora, Gostiny Dvor en het Paleisplein met het Winterpaleis. Aansluitend bezoekt u de Petrus en Paulusvesting. Deze vesting is genoemd naar de apostelen Petrus en Paulus en vormt het hart van de oude stad. De Petrus en Pauluskathedraal is het hoogtepunt binnen de vesting. Hier liggen de overblijfselen van bijna alle Russische tsaren, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas II. Hij werd samen met zijn familie pas in juli 1998 herbegraven nadat hun overblijfselen waren opgegraven nabij Jekaterinaburg, waar ze in 1918 door de Bolsjewieken werden vermoord.
   Om vandaag geen tijd te verliezen vindt de lunch in de stad plaats.
   Na de lunch gaat de rondleiding in de Hermitage van start, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met onder andere een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. De collectie omvat 2,7 miljoen stuks inclusief meesterwerken van Leonardo da Vinci, Rafael, Rodin, Rembrandt, Rubens en diverse Franse impressionisten. Tijdens uw rondleiding door dit immense museum komt u meer te weten over enkele van de vele miljoenen kunststukken die het museum bezit. Na de rondleiding welke ongeveer 3 uur duurt bent u vrij het museum op eigen gelegenheid verder te bezoeken.

   Dag 10: Sint Petersburg: Poesjkin (tsarendorp Tsarskoje Selo)
   's Ochtends neemt u deel aan de excursie naar Poesjkin, gelegen op zo'n 30 km van Sint Petersburg. In Poesjkin bezoekt u het Paleis van Catharina de Grote. Het paleis is bekend vanwege zijn grote balzaal met prachtig beschilderd plafond en de gereconstrueerde Barnsteenkamer. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Rastrelli in een weelderige rococostijl. Ook het bijbehorende park kunt u uitgebreid bezichtigen. 

   Dag 11: Sint Petersburg: Peterhof
   In de ochtend start de excursie naar Peterhof (Petrodvoretz) waar u het lager gelegen park bezoekt. De zomerresidentie van de tsaren ligt aan de Golf van Finland even buiten Sint Petersburg. Het paleis werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd op last van Peter de Grote naar het voorbeeld van Versailles. Dit paleis mag worden gerekend tot één van de mooiste Europese paleizen en is een goed voorbeeld van de 18e en 19e eeuwse Russische artistieke architectuur. U ziet de Grand Cascade met de Samson fontein, het Paleis Monplaisir en u kijkt uit over de Golf van Finland.

   Dag 12: Sint Peterburg
   Vandaag bent u vrij om Sint-Petersburg zelf te ontdekken; zo kunt u winkelen in de bekende Nevsky Prospekt of een boottocht maken door de grachten. Na een prachtige reis volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

   Ter plaatse kunnen wijzigingen worden aangebracht in het programma. De cruisemaatschappij behoudt zich het recht voor een vergelijkbaar schip in te zetten.

  • 12 dagen Moskou - Sint Petersburg (Nederlandstalig met MS "Ilja Repin" 3***)
   Vertrekdata 2022 :  
   Mei 14, 25
   Juni 16, 27
    
   Juli 08, 19, 30
   Augustus 21
   September 12

    
   Prijzen 2022 (per persoon):  
   Standaard twin hut op het hoofddek € 1.845,--
   Standaard twin hut op het bovendek
   Standaard twin hut op het bootdek 
   € 1.950,--
   € 2.055,--
   Junior suite 
   Suite
   € 2.855,--
   € 3.315,--
   Standaard 1 pers. hut  € 2.105,--
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Retour vlucht vanuit Amsterdam of Düsseldorf inclusief alle luchthavenbelastingen en toeslagen
   • Accommodatie in een hut naar keuze
   • Transfers bij aankomst en vertrek
   • Vol pension vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek (incl. koffie/thee tijdens lunches en diners); lunches in Moskou en Sint-Petersburg in de stad conform programma
   • Nederlandstalige begeleiding aan boord gedurende de gehele cruise
   • Excursieprogramma inclusief toegangsgelden (met audiosysteem zodat u de gids duidelijk kunt verstaan)
   • Welkom "brood en zout" ceremonie
   • Shashlyk party in Mandrogi
   • Kapiteins welkom Cocktail receptie 
   • Gala afscheid diner
   • Programma aan boord (lezingen, verzorgd door onze gidsen; Russische taal en liederen; nacht entertainment; dagelijks aerobics; optredens en voorstellingen aan boord)
   Prijzen zijn exclusief:
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,--
   • Reserveringskosten € 25,-- per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Verzendkosten paspoorten 
   • Calamiteitenfonds € 2,50
   Optioneel:
   • Eventuele verlenging (programma's/accommodaties) in Sint Petersburg, Moskou of andere steden
   • Optionele excursies (worden aangeboden door de rederij)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven en tips
  • Het schip "Ilja Repin" 3*** premium (project Q - 040) .

   De boot is in Oostenrijk gebouwd, recent gerenoveerd. Het schip behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Moskou en Sint Petersburg afleggen.

   De Repin voldoet aan de strengste veiligheidsvoorschriften. Het schip is ongeveer 110 meter lang, 14,5 meter breed en telt 89 hutten verdeeld over 4 dekken. Het volledige schip is voorzien van airconditioning en biedt plaats aan 186 passagiers.

   Aan boord treft u onder andere een restaurant, 2 bars, een souvenirwinkel, een eerstehulppost, een wasserette en een conferentiezaal.

   Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het bovendek, het hoofddek en het benedendek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster (behalve op het beneden dek; patrijspoort), kledingkast, een koelkast, TV en een haardroger. 

   De standaarde hutten met panoramavenster (TWIN: 2 aparte bedden) bevinden zich op het hoofd-, boven- en het bootdek.  

   De junior suites bevinden zich op het hoofd-, boven- en bootdek. De junior suite heeft een tweepersoonsbed van 2,00 bij 1,60 meter. Junior suites op het bootdek beschikken over een balkon.

   De suites liggen op het bootdek. De suites hebben een slaapkamer en een zitkamer. De suite heeft een tweepersoonsbed van 1,90 bij 1,60 meter, een bank, twee zitstoelen, een balkon.

   Plattegrond van het schip:

   Repin deckplan
  • Optioneel:
   eventuele verlenging van uw verblijf in Moskou, Sint Petersburg en/of andere steden.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdata :
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

sgr

Wij zijn aangesloten bij SGR
www.sgr.nl

 • Volg ons

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.