Riviercruise De Machtige Lena (ENG/DUI) | 14 dagen

 • amikhailsvetlov
 • anlenapillarsonlenariver
 • balagan jakut
 • blena 2
 • jakutsk
 • jkostuum jakoet 2
 • kasvetlov zonnedek
 • lena_3
 • ook shaman
 • rendier 3
 • svetlov
 • thaman
 • tiksi
 • wBar svetlov
 • wlena
 • xkostuum_jakoet
 • yakutia_triumph
 • zhigansk

Specificaties

  • Deze cruise behoort tot de meest spectaculaire die wij in Rusland aanbieden. De Lena is één van de machtige Siberische rivieren aan de rand van de bewoonde wereld. In de winter is dit één van de koudste streken op Aarde, maar in de korte zomer zijn de dagen lang en is de temperatuur aangenaam. Via Moskou vliegt u naar Jakoetsk in Noord-Siberië, waar u aan boord gaat van de MS Mikhail Svetlov. U reist tot boven de poolcirkel, bezoekt diverse nederzettingen en maakt kennis met de plaatselijke bevolking die veelal in zijn levensonderhoud voorziet als jagers en vissers.

   De begeleiding van de reis is Duitstalig of Engelstalig.
  • Riviercrusie de Machtige Lena, Engelstalig, 14 dagen, met MS "Mikhail Svetlov": 
   Jakoetsk, de Lena Pilaren, Zhigansk, Kusur, Tiksi, Syktyakh, de Poolcirkel, Sottintsy

   Dag 1: Jakoetsk
   Aankomst in Jakoetsk. U wordt naar het ship MS "Mikhail Svetlov" gebracht. Jakoetsk is de hoofdstad van de Sakha Republiek (Jakoetia). De stad heeft bijna 300 duizend inwoners, wat ongeveer 28% van de totale bevolking van de republiek is. In 1632 werd Jakoetsk gesticht door Pjotr Beketov en is gelegen op de linker oever van de rivier de Lena in de Tyymaada vallei. Het is de grootste stad in de permafrost zone (de ondergrond ontdooit hier nooit helemaal) en strekt zich uit over een gebied van 122 km. Met haar 7 theaters, inclusief opera en ballet, is de stad het culturele centrum van de regio. 
   Rond 19.00 uur zal het schip vertrekken.

   Dag 2: De Lena Pilaren
   U bevindt zich vandaag in het “Lena Pilaren” nationaal park waar steile rotsen, een uniek natuurlijk fenomeen, in de vorm van 200 meter hoge pilaren over een afstand van 80 kilometer langs de rivier zich uitstrekken. Hier onderscheiden zich de zuilen, bogen en kantelen, waar u kunt genieten van de overweldigende rust. Na de welkomstceremonie met rituele dansen en “zuiverende vuren” gaat u naar een rots massief (wat een stevige wandeltocht is), waar u op de top de meest schitterende uitzichten heeft over de rivier en de eindeloze taiga. Hier kunt u zich een voelen met de ongerepte natuur.
   U gaat verder over de Buotama riviermonding. De Buotama is de rechter aanvoer van de Lena Rivier met een lengte van 418 km. 30 tot 40 duizend jaar geleden was dit het gebied van de mammoet- en bizonjagers. Vele opgravingen uit die tijd hebben hier plaats gevonden. In 2006 is een buffel park gecreëerd, met als doel om de eeuwenoude fauna te herstellen.

   Dagen 3 en 4: vaart
   In het gebied waar u door vaart gaat de Lena rivier het laagland van Centraal Jakoetia in. De vallei is 20 tot 40 km diep over een breedte van 7 tot 15 km. In het rivierenplan vindt u vele meren en riviermondingen en de diepte varieert van 16 tot 20 meter. Op de route van het schip is een afvloeiing van de Aldan rivier, een van de grootste bijdragers aan de Lena. Tijdens de vaart heeft u een schitterend uitzicht op de Verkhoyansk bergen. Doordat in dit gebied in de vallei veel eilanden en kreken zijn, verdwijnen de oevers van de Lena hier regelmatig uit het zicht. Maar ook vele honderden kilometers van verlaten oevers langs de grenzeloze rivier passeren tijdens de cruise.

   Dag 5: Zhigansk
   Zhigansk is de eerste nederzetting boven de Poolcirkel en is gesticht in 1632 als Jakoetsk-dorp. De naam Zhigansk komt uit de Tungus taal en betekend “een inwoner van de lage landen”. De belangrijkste bron van inkomsten van de bevolking bestaat hier uit jagen, vissen en fokken. Het dorp heeft ongeveer 3.000 inwoners. Door de lage waterstand gaat het schip voor anker in de rivier en wordt u met een kleinere boot aan wal gebracht. Hier zult u versteld staan van de folklore zang- en dansvoorstelling van lokale artiesten.

   Dag 6: Kusur
   Kusur is een klein dorp waar de mannen zich bezig houden met rendieren en jagen en de vrouwen schitterende, rijk bekleedde lokale kleding maken. U zult hier kennis maken met de eenvoud van het, typisch voor de uiterst noordelijke gebieden, dorpse leven, de warmte en oprechtheid van de lokale mensen. Het zware klimaat met haar sterke winden heeft een grote invloed op de huizen en de straten. De plaatsen hier zijn bekend om hun tragische geschiedenis die verbonden is met het harde leven van de migranten uit de Baltische landen en Centraal Jakoetia.

   Dag 7: Tiksi
   U maakt hier een excursie naar de nederzetting Tiksi, de zee poort van Jakoetia (als het weer het toelaat). Tiksi is vertaald uit het Jakoet als “ontmoetingsplaats”. Tiksi kwam voor het eerst op de kaart in het midden van de jaren 30. De tijd dat hier gevaren kan worden is zeer klein, ongeveer 2,5 maand. Gedurende 9 a 10 maanden is de Laptev Zee bevroren, waarbij de dikte van het ijs tot wel 2 meter kan worden. In de winter, tijdens de poolnachten, lijkt het wel of het gebied hier door de zon vergeten is en is het een aantal maanden donker. Op sommige momenten ziet men hier de poollichten in de donkere nachthemel. Tijdens de zomermaanden is er de periode van witte nachten en schijnt de zon hier bijna 24 uur per dag. In het Sovjet tijdperk werd Tiksi als een van de mooiste dorpen van Jakoetia gezien.

   Dag 8: vaart
   De Lena rivier is een van de langste rivier van Siberië en behoort tot een van de grootste wateraders van de wereld. De delta van de rivier is een netwerk van kleine en grotere stromen, kanalen en meren en heeft meer van 1500 eilanden van verschillend formaat. Vandaag verblijft u aan boord van het schip en ziet u de zogenaamde “Lensk pijp”. Steile, 400 meter hoge rotseilanden hangen op sommige plaatsen boven het water. De vaargeul wordt hier op plaatsen smaller dan 2 km, wat een schitterend beeld geeft met de rotsen op de oevers.

   Dag 9: Syktyakh
   Syktyakh, een klein dorp op een mooie hoge oever van de Lena, is meer dan driehonderd jaar oud en werd gesticht door stafleden van Tsarina Catherina II. In gedachtenis aan die tijd is er een klein houten Orthodoxe kerk in het dorp. In het jaar 1779 werd hier in de monding van de Syktyakh rivier het schip “Evers” van de ontdekkingsreiziger Ignatyi Kozyrevskyi door het ijs verpletterd. In het dorpje wonen ongeveer 300 mensen.

   Dag 10: de Poolcirkel
   De poolcirkel is een denkbeeldige lijn op de aarde, waarboven tijdens de winterperiode de zon niet opkomt en in de zomerperiode niet neer gaat. Tijdens de cruise passeert u de poolcirkel in het Zhigansk district. Op initiatief van de inwoners van Zhigansk is op de linkeroever van de Lena een symbolisch teken neer gezet met de toepasselijke naam “De Poolcirkel”.

   Dag 11: vaart
   Na het passeren van de poolcirkel varen we over de riviermondingen van de rivieren de Aldan en de Viluy. De breedte van het water is hier ongelofelijk. Tussen het Zhigansk district en de monding van de Viluy rivier is een natuurlijke grens, genaamd “de 40 eilanden”. In feite is het aantal vele malen groter en zult u onder de indruk raken van de feeërieke show van eilanden.

   Dag 12: de groene stop
   Dit is een van de mooiste, ongerepte plaatsen waar u kunt genieten van de schitterende, pittoreske natuur. U kunt hier een wandeling maken langs de oever en van een mooie zonsondergang genieten. In de avond wordt er een symbolisch vriendschapsvuur ontstoken en zullen er liederen in verschillende talen worden gezongen.

   Dag 13: Sottintsy
   U maakt een excursie naar het openlucht historisch architectuur museum “Druzhba” (Vriendschap), gelegen aan de plaats waar het dorp Lensk werd gesticht. In het museum vindt u voorbeelden van oude houten architectuur in de traditionele Russische en Jakoet stijlen. De magnifieke landschappen en interessante excursie maken een bezoek aan het museum zowel informatief als plezierig.

   Dag 14: Jakoetsk
   Na aankomst in Jakoetsk is er ontbijt. Gedurende de dag wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw vertrek.
  • Vertrekdata 2022

   Juli 8, 24
   Augustus 11, 25

   Prijzen 2022 (per persoon):

   Standaard hut op het bootdek:
   Bij driepersoons gebruik € 1.855,--
   Bij tweepersoonsgebruik € 2.615,-- 
   Bij eenpersoons gebruik € 3.780,--

   Standaard hut op het hoofddek:
   Bij tweepersoons gebruik € 2.615,-- 
   Bij driepersoons gebruik € 1.890,-- 
   Bij vierpersoons gebruik € 1.525,-- 

   Eenpersoonshut op het hoofddek (met extra bed):
   Bij eenpersoons gebruik € 3.110,-- 
   Bij tweepersoonsgebruik € 2.110,-- 

   Junior suite € 2.885,-- per persoon; toeslag eenpersoonsgebruik: € 1.185
   Suite € 3.780,-- per persoon
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Accommodatie aan boord van het MS "Mikhail Svetlov" volgens de geboekte categorie hut
   • Alle transfers
   • Vol pension vanaf het diner op de dag van aankomst tot en met het ontbijt op de dag van vertrek
   • Duitstalige of Engelstalige begeleiding (naar keuze)
   • Excursieprogramma inclusief toegangsgelden
   • Toegangsbewijs Tiksi grensgebied
   • Programma aan boord

   Prijzen zijn exclusief:
   • Retourvlucht naar Jakoetsk (vanaf € 750,00)
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Optionele excursies
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • Deze cruises vinden plaats op de "MS Mikhail Svetlov".

   Het cruiseschip de MS Mikhail Svetlov (project Q-065) is van Oostenrijkse makelij, comfortabel en goed onderhouden. De Svetlov is  in 1986 gebouwen en in 2006 helemaal gerenoveerd.

   Het schip is 90,36 m lang en 15 meter breed, met een snelheid van 21 km per uur en een passagiercapaciteit van 210 personen. 66 hutten zijn verdeeld over het bootdek en het hoofddek. 

   Er zijn 3 suites, 8 junior suites, 6 eenpersoonshutten, 31 drie/tweepersoonshutten (voor drie-, twee of eenpersoonsgebruik) en 18 vierpersoonshutten (voor vier-, drie- of tweepersoonsgebruik).

   Faciliteiten aan boord:

   Dit klassieke schip heeft een open zonnedek, een restaurant, een bar en vele andere faciliteiten die het een van de meest comfortabele schepen in Rusland maken: muzieksalon; bioscoop; sauna; kapsalon; strijkkamer; EHBO. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften en beschikt aan de moderne navigatie faciliteiten.

   Beschrijvingen hutten en afmetingen:

   Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip en u kunt kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op het hoofddek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster, een kast, een tafeltje. In de suites zijn er TV's en koelkasten.

   De indeling van de hutten wordt bepaald door de rederij.

   De twee-, driepersoonshutten op het bootdek zijn 10,7 m2. De hutten zijn voorzien van twee lage bedden ( ca. 2,20 m x 0,80 m) waarvan een bed opklapbaar is om zo gedurende de dag wat meer ruimte te creëren. 

   De vierpersoonshutten liggen op het hoofddek en zijn 11,22 m2. De hutten zijn voorzien van twee lage en twee hoge (opklapbaar) bedden.

   De eenpersoonshutten liggen op het hoofddek en zijn 6,8 m2 . De hutten zijn voorzien van een laag bed. Het tweede bed is een stapelbed (dit bed wordt uitgeklapt als de hut door 2 personen wordt gebruikt).

   De juniorsuites liggen op het hoofddek en zijn 10,66 m2. De hutten zijn voorzien van een tweepersoonsbed.

   De suites liggen op het bootdek. De suites hebben een slaapkamer en een zitkamer en zijn 19,8 m2. De suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,62 meter.
   Alle suites beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, 2 grote panoramavensters, een koelkast, een kast, een tafel, een bank, een TV/Video.
  • Tijdens de cruise vaart u langs de volgende dorpen en steden :
   • Jakoetsk
   • De Lena pilaren
   • Viljui
   • Zhigansk
   • Küssür
   • Tiksi
   • Lena delta
   • Syktyakh
   • Poolcirkel
   • 40 eilanden
   • Sottintsy
  • Het is mogelijk om meerdere dagen voor of na de cruise in Jakoetsk te verblijven. Deze cruise kunt u combineren met een bezoek aan Moskou en/of Sint Petersburg.

  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over(*) Type de letters over
   AUB de letters over typen

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.