Rondreis Siberië (NL/ENG) | 12 dagen

 • abakan_2
 • baikal_34889
 • beeld_irkoetsk
 • byryat_2
 • gkhakassia
 • huis_2_irkutsk
 • huis_irkutsk
 • kraslag
 • krasnoyarsk
 • lenin_2
 • sh5296
 • sibir
 • stolby
 • taltsy
 • trein
 • vis_irkutsk
 • x
 • zbyryat

Specificaties

  • Het uitgestrekte Siberië is na Antarctica het koudste gebied op aarde. Desondanks is het er in de zomer fijn vertoeven. Tijdens deze groepsreis door Siberië - Rusland ontdekken wij het fascinerende zuiden van Siberië tot aan het grensgebied met Mongolië waar de voor ons bekende Russisch orthodoxe cultuur plaats maakt voor boeddhisme, archeologische vondsten en het sjamanisme. Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan het wereldberoemde Baikal meer en het Stolby reservaat niet op deze bijzondere reis in onontdekt Rusland.

   Deze reis is Nederlands- en Engelstalig. Minimaal aantal deelnemers: 8.


  • Programma 12-daagse rondreis Siberië: Irkoetsk, Lystvyanka (het Baikalmeer), Oest Orda, Krasnojarsk, natuurreservaat Stolby, Divnogorsk, Shushenskoe, Kyzyl, Samagaltai, Tanzybey, Minusinsk, Abakan

   Dag 1: Irkoetsk
   Vandaag vliegt u naar Irkoetsk. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar uw hotel.

   Dag 2: Irkoetsk – Listvyanka (het Baikalmeer) – Irkoetsk
   Na het ontbijt rijden we richting Listvyanka, gelegen aan het Baikalmeer. Aan de oever van het meer treffen we het interessante Taltsy openluchtmuseum met meer dan 40 oude traditionele Siberische huizen en gebouwen alsook 8.000 gebruiksvoorwerpen uit de 17e tot en met de 19e eeuw. Een van de kernpunten van de collectie is een gedeeltelijke reconstructie van het 17e-eeuwse fort van Ylimsk, dat bestaat uit de oorspronkelijke Spasskaya Toren en de Kerk van Onze Lieve Vrouw van Kazan. Na de rondleiding rijden we verder naar Listvyanka. Vanaf de bekende Sjamaanrots hebben we een prachtig panorama op de omgeving. We wandelen rustig door het dorpje, bezoeken de markt alsook de Sint-Nikolaaskerk in het nabijgelegen dorpje Krestovka. Aansluitend een bezoek aan het Baikalmuseum. Hier komen we meer te weten over de flora en fauna van het meer en ziet u een aantal unieke vissoorten. De dag sluiten we af met een rit per kabelbaan die ons meeneemt naar het observatieplatform. Diner en overnachting in Irkoetsk.

   Dag 3: Irkoetsk – Oest Orda – Irkoetsk
   Vandaag maken we kennis met een autonoom district binnen de provincie Irkoetsk, Oest Orda. Dit district wordt voornamelijk bewoond door de Boerjatiërs, een Siberisch volk met Aziatische uiterlijke kenmerken. In Oest Orda maken we in het Regionale Museum kennis met de geschiedenis en gebruiken van de Boerjatiërs. Een bezoek aan een Sjamaan voor een sjamanistisch ritueel zal niet ontbreken. Middels een folkloristisch optreden krijgen we een beter beeld van het karakter en de cultuur van dit volk. Na terugkomst in Irkoetsk bezoeken we de lokale markt. Overnachting in Irkoetsk.

   Dag 4: Irkoetsk: stadsrondrit
   Irkoetsk is een oude Russische stad gelegen in Oost-Siberië op de schilderachtige oever van de Angara rivier, die uitmondt in het Baikalmeer. Met zijn inmiddels 600.000 inwoners is het één van de grootste steden in Siberië en het administratieve centrum van de Irkoetsk regio. Gedurende de stadstour bezoeken we o.a. De Verlosserkerk, het oorlogsmonument, de Heilige Vrouwenkathedraal en het standbeeld van Alexander de Grote, gelegen aan de oevers van de Angara. Na de lunch brengen we een bezoek aan het huismuseum van de Dekabristen. Tegen het einde van de middag transfer naar het treinstation waar we de trein nemen richting Krasnojarsk. Diner en overnachting aan boord van de trein.

   Dag 5: Krasnojarsk: stadsrondrit; het Regionaal museum
   Aan het einde van de ochtend arriveert de trein in Krasnojarsk, de derde grootste stad in Siberië. De stad is idyllisch gelegen aan de Jenisej rivier, één van de machtigste Siberische rivieren. De stad werd begin 17e eeuw gesticht als een fort. In 1838 groeide de stad sterk na de vondst van goud in een paar zijrivieren van de Jenisej rivier. In de 20e eeuw stond Krasnojarsk bekend als regio van de gevreesde goelags. Door de ligging van de stad, diep in Siberië, werd Krasnojarsk het centrum van het Russische kernwapenprogramma en was de stad uiterst geheim en is hier dan ook de grootste ondergrondse plutoniumreactor ter wereld te vinden. Gedurende de rondleiding zien we de meest interessante plaatsen zoals het Miraplein, vanwaar we een goed zicht hebben op de rivier en de 19e-eeuwse Trans-Siberische spoorwegbrug. We maken een wandeling over de boulevard en zien diverse monumenten, oude straten en de Paravskeva Pyatnitsa kapel. We bezoeken het Regionaal Museum. Het museum dat geopend is in 1889, is gevestigd in een opvallend gebouw dat een oude Egyptische tempel uitbeeld. Vandaag de dag herbergt het museum een rijke collectie van meer dan 400.000 archeologische en etnografische voorstellingen. Het etnografische gedeelte laat de manier van leven zien van de sjamanen uit verschillende stammen. Diner en overnachting in Krasnojarsk.

   Dag 6: Krasnojarsk – Stolby
   Deze morgen neemt een rit met de kabelbaan ons mee naar het hoger gelegen parkcomplex Bobrovy Log, vanwaar we al een prachtig zicht hebben over het Stolby Natuurreservaat. Vanaf hier gaan we verder het reservaat in, waarbij we een wandeling maken van ongeveer 3 km. Met meer dan 470 km² is er een grote diversiteit aan flora en fauna en vormen de gigantische vulkanische rotspartijen tot 100 meter hoog, genaamd "Stolby"  één van de hoogtepunten van dit gebied. Veel van deze rotsformaties hebben zeer bijzondere vormen. Met de kabelbaan gaan we hoger waar we een prachtig panorama hebben op het Nationaal Park Stolby. Overnachting in Krasnojarsk.

   Dag 7: Krasnojarsk – Divnogorsk – Shushenskoe
   Na het vroege ontbijt reizen we verder naar het zuiden van Siberië. Via Divnogorsk rijden we verder en passeren het grote Krasnoyarsk stuwmeer en zien daarbij één van de grootste dammen ter wereld gebouwd in 1972. Met een lengte van zo’n 400 km voorziet het stuwmeer Krasnojarsk en zijn omgeving van elektriciteit. De damwand is maar liefst 245 hoog en 1.070 meter lang! Een mooie tocht door het Sayan gebergte brengt ons naar Abakan, de hoofdstad van de republiek Khakassië. Na de lunch rijden we verder naar Shushenskoe, een traditioneel Siberisch dorp, dat u doet denken aan de 19e eeuw, waar de straten en huizen het boeren plattelandsleven uitstralen. Overnachting in Shushenskoe.

   Dag 8: Sushenskoe – Kyzyl
   In de ochtend brengen we een bezoek aan het etnografisch museum Shushenskoe. Tot de voormalige inwoners van het museumdorp behoort Vladimir Lenin, die hier tussen 1897 -1900 ondergedoken zat. In het museum zien we o.a. enkele boerenwoningen, winkels, tavernes en een gevangenis. Na een mooie rit van zo’n 330 km door de westelijke Sayan, komen we aan in de republiek Tuva. Hier zullen we overnachten in de hoofdstad Kyzyl, een slaperig stadje waar in de winter de temperatuur kan zakken tot -50 graden Celsius. Overnachting in Kyzyl.

   Dag 9: Kyzyl
   Deze morgen beginnen we met een stadstour door Kyzyl, waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het centrale plein met het parlementsgebouw en enkele monumenten te zien krijgen. Interessant is het bezoek aan de Boeddhistische Tempel en de sjamanistische kliniek. Kyzyl wordt ook wel het middelpunt van Azië genoemd en daarom staat er in het centrum het “Centrum van Azië Monument”, dat wij zullen bezoeken. Na de lunch bezoeken we de lokale markt om vervolgens verder te gaan naar de heilige bron, genaamd Kundustug Arzhaan voor helende krachten. Verder naar het yurtenkamp gelegen aan de oever van de Biy-Khem rivier waar we zullen dineren. Overnachting in Kyzyl.

   Dag 10: Samagaltai
   In de ochtend bezoeken we het Nationaal Museum van Tuva. Gedurende de rondleiding krijgen we beter inzicht in de cultuur, geschiedenis en bevolkingsgroepen van de regio, waaronder de Kyzyl en de Russen. Ook is er veel te vinden over Arzjan 2, beter bekend als de Vallei der Koningen, een archeologische vindplaats in de buurt van de stad. Een hoogtepunt van dit museum is de enorme expositie van het Scythisch goud, dat we tijdens de rondleiding te zien krijgen. Een rit van ongeveer 3 uur neemt ons mee naar Samagaltai, de voormalige hoofdstad van de republiek. Na aankomst brengen we een bezoek aan een nomadenfamilie. U krijgt de gelegenheid een kijkje te nemen in het dagelijks leven, waarbij eten, muziek en paardrijden centraal staan. Overnachting in Kyzyl.

   Dag 11: Kyzyl – Tanzybey – Minusinsk – Abakan
   Na het ontbijt reizen we verder naar Tanzybey, een rit van ongeveer 360 km. Onderweg nuttigen we een eenvoudige lunch bij een lokale familie. Vervolgens rijden we verder naar het historische Minusinsk, een monumentale stad met oude architectuur. Elke straat hier wordt gekenmerkt door een historische gebeurtenis vooral in het oude deel van de stad. Het is een groene en schone stad met oude koopmanshuizen. Het nieuwe gedeelte van de stad heeft veel moderne gebouwen en winkelcentra. De stad biedt een rijke diversiteit aan architectuur en ontwerp. Tijdens de stadstour bezoeken we o.a. de Verlosserkerk. Interessant is de lokale markt waar Minusinsk tomaten verkocht worden, waarvan de grootste variant in 2010 maar liefst 2 kg woog. Na een kort bezoek aan het lokale museum rijden we verder naar Abakan. Rond de stad bestonden van 1943 tot 1953 verschillende goelags, waar de dwangarbeiders vooral werden ingezet voor de delving van steenkool en goud, de bouw van aardolieverwerkend kombinaat en houtwinning. Overnachting in Abakan.

   Dag 12: Abakan
   Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht en neemt u afscheid van dit ongerepte stuk Rusland. 

  • Vertekdata 2022:

   Juni 13
   Juli 02
   Augustus 06

   Prijzen:

   Prijs per persoon € 3.850,-- 
   Eenpersoonstoeslag € 355,--
   Toeslag 1e klas in de trein (2 persoons slaapcoupe) € 120,--

  • Prijzen zijn inclusief:

   • Vlucht Amsterdam - Moskou - Irkoetsk en Abakan - Moskou - Amsterdam inclusief alle toeslagen
   • Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
   • Ervaren Nederlandstalige reisbegeleiding en Engelssprekende lokale gids
   • Overnachtingen in 3-sterrenhotels op basis van vol pensioen
   • Alle vervoer ter plaatse met airco
   • Treinreis per comfortabele nachttrein Irkoetsk - Krasnoyarsk in een 4-persoonscouchette
   • Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden

   Prijzen zijn exclusief:

   • Visum voor Rusland € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
   • Verzekeringen; persoonlijke uitgaven


    

  • Tijdens deze reis worden de volgende plaatsen bezocht :
   • Irkoetsk, Listvyanka, Oest Orda
   • Krasnoyarsk, Divnogorsk, Shushenskoe
   • Kyzyl, Samagaltai
   • Tanzybey, Minusinsk, Abakan
   small map
  • In Irkoetsk verblijft u in het Irkutsk hotel 3***.

   Dit hotel ligt aan de oever van de rivier de Angara op een steenworp van het centrum. Vanuit het hotel heeft u een mooi zicht over de stad en de rivier.
   Faciliteiten:
   Het hotel beschikt over een gezellige bar, een restaurant, wellness, stomerij, en een business center.
   Kamers:
   De kamers van het hotel zijn netjes ingericht en voorzien van alle benodigdheden zoals telefoon, satelliet televisie, gratis wifi en minibar. De badkamers zijn voorzien van toilet, bad en of douche.

   In Krasnojarsk verblijft u in het Krasnoyarsk hotel 3***.

   Dit hotel is gelegen aan het theaterplein en biedt een panoramisch zicht op de Yenisey rivier en het Stolby Natuur Reservaat.
   Faciliteiten:
   Het hotel beschikt over een gezellige lobbybar, een restaurant, sauna, solarium, stomerij, en een business center.
   Kamers:
   De kamers van het hotel zijn netjes ingericht en voorzien van alle benodigdheden zoals airco, telefoon, satelliettelevisie, gratis wifii en minibar. De badkamers zijn voorzien van toilet, bad en/of douche.

   In Shushenskoe verblijft in het gasthuis Shushenskoe

   Dit guesthouse is gelegen in het Etnografisch Museum van Shushenskoye.De tradities van het Russische platteland worden hier in ere gehouden.
   Faciliteiten:
   Het complex beschikt over een receptie, restaurant en de kamers zijn ondergebracht in enkele van de diverse huisjes.
   Kamers:
   De kamers zijn simpel maar netjes ingericht en voorzien van een badkamer met bad en of douche en toilet.

   In Kyzyl verblijft u in het Azimut hotel 3***.

   Azimut Hotel Kyzyl ligt vlakbij het stadpark en de rivier. Het is een modern hotel voorzien van alle hedendaagse gemakken.
   Faciliteiten:
   Het hotel is voorzien van een ruime receptie met lobbybar, welnesscentrum, restaurant, business center en wifi.
   Kamers:
   De kamers zijn ruim en modern ingericht. De kamers zijn voorzien van wifi tv, minibar, waterkoker en airconditioning. De badkamer is voorzien van een bad of douche en toilet.

   In Abakan verblijft u in het  Asia hotel 3***.
   Hotel Asia is een modern hotel gelegen in het centrum van Abakan op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden.
   Faciliteiten:
   Tot de faciliteiten behoren een 24-uurs receptie, een gezellige bar en een restaurant met Europese en Aziatische gerechten.
   Kamers:
   De kamers zijn ruim en modern ingericht. De kamers zijn voorzien van wifi, tv, minibar, waterkoker en airconditioning. De badkamer is voorzien van een bad of douche en toilet.

  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdatum:
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.