Rondreis Kazan en Oeral (NL/ENG) | 9 dagen

 • 10 Kazan 2
 • 2 evropaazija
 • chak 2
 • ganina yama 2
 • ganina yama
 • kungur ijs
 • lprovodnotsa
 • opera perm
 • perm 36 1
 • perm 36
 • yeltsin 2
 • zKazan 1

Specificaties

  • Het uitgestrekte Rusland kent een aantal opmerkelijke en nog relatief onbekende plaatsen. Terwijl deze steden op cultureel en historisch gebied juist veel te bieden hebben en de reiziger een breder inzicht geven in Rusland.
   Rusland Tours&Travel neemt u mee naar Kazan, Perm en Jekaterinaburg, die elk een duidelijke eigen identiteit hebben. Tijdens deze groepsreis door Rusland bezoeken we Kazan, de sportieve hoofdstad van de overwegend islamitische deelrepubliek Tatarstan, waarbij de moskee gebroederlijk naast de kerk in het Kremlin staat. In het culturele Perm zien we het Goelagkamp Perm-36 en de ijsgrotten van Kungur. Tot slot staan wij op de grens tussen Europa en Azië en bezoeken wij Jekaterinburg dat onmiskenbaar is verbonden met de Russische geschiedenis door de moord op laatste tsaar. Een mooie verrassende rondreis door een minder bekend maar boeiend Rusland.

   Deze reis is Nederlands- en Engelstalig. Minimaal aantal deelnemers: 6.


  • Programma: Kazan - Perm - Kungur - Kutchino - Jekaterinburg

   Dag 1 – Vlucht naar Kazan
   Vertrek via Moskou naar Kazan. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en check in.

   Dag 2 – Kazan: stadsrondrit; Kremlin
   Kazan is de hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan. De laatste jaren heeft de federale regering veel geïnvesteerd in de stad ter viering van het 1000-jarig bestaan. Het resultaat is een unieke niet-Russische aanvoelende stad. De deelrepubliek Tatarstan is één van de rijkste regio’s van Rusland en Kazan staat dan ook aan de top als het gaat om levenscomfort.
   Onze stadstour neemt ons mee naar de Kremlevskaya straat, de meest indrukwekkende straat van Kazan met tal van prachtige herenhuizen. Verder naar het Vrijheidsplein welke omringd wordt door diverse overheidsgebouwen en het theater. Het hart van de stad wordt gevormd door het Kremlin. Het Kremlin van Kazan staat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Binnen de vesting bevindt zich o.a. de gigantische Qol-Sarif moskee, voor lange tijd de grootste van Rusland. Verder bezoeken we binnen de muren van het Kremlin ook de Wederopstandingkathedraal met de leunende Soyembikatoren. Dankzij de ligging van het Kremlin hebben we een panoramisch zicht op de Volga en Kazanka rivieren.
   We vervolgen onze stadstour en komen langs de Keizerlijke Kazan Universiteit, gehuisvest in een groot herenhuis uit de 18e eeuw. Tegen het einde van de 19e eeuw vormde Kazan al een groot centrum van kunst.
   Na de lunch bezoeken we dan ook het Museum van Schone Kunst, waar we een indrukwekkende collectie beeldhouwkunst, kunstnijverheid en schilderkunst zien. Tot de collectie behoren o.a. werken van Repin, de Nederlandse meester Pieter Bruegel de Oude alsook Lucas van Leyden, die wordt gerekend tot een van de grootste graveurs uit de geschiedenis. Daarna vrije tijd in de stad. Overnachting in Kazan.

   Dag 3 – Kazan – Perm: Raifa mannenklooster; trein naar Perm
   Op zo’n 32 km van Kazan, diep verscholen in de bossen ligt het Raifa mannenklooster. Het 16e-eeuwse klooster is idyllisch gelegen aan het gelijknamige meer. De klokkentoren met gouden kruisen en een hemelsblauwe koepel stralen spiritualiteit, stilte en schoonheid uit en vormen een prachtig ensemble met de gekantelde kloostermuren van wit steen. Na de lunch volgt de transfer naar het treinstation waar u op de nachttrein richting Perm stapt. Overnachting aan boord van de trein.

   Dag 4 – Perm: stadsrondrit; museum van Houten Sculpturen; ballet of opera voorstelling
   Na aankomst transfer naar het hotel waar een ontbijtbuffet voor ons zal klaarstaan. Perm is de hoofdstad van de regio Permskiy Krai en daarmee een van de meest oostelijke steden op het Europese continent. Perm vormt het culturele hart van de Oeral. De stad is gunstig gelegen op de kruising van de spoorlijn van Europa naar Azië en de rivier de Kama, die een belangrijke noord-zuidverbinding over water vormt. De bevolking van Perm bestaat uit vele etnische groepen. Terwijl we een wandeling maken door de enorme centrale bazaar van Perm kan men gemakkelijk de Europese Russen onderscheiden van o.a. de Komi, Georgiërs, Armeniërs en Tataren.
   De diversiteit uit zich ook in de religieuze bouwwerken die we zullen zien, zoals de Russisch-orthodoxe kerk, een moskee, een synagoge alsmede een aantal katholieke kerken. Ondanks zijn multiculturele karakter is Perm "Russisch tot op het bot": brede lanen, grote pleinen en parken, vele standbeelden, dominante Sovjet architectuur, talloze kleine kiosken, grote theaters en trolleybussen. Ver weg van de grote invloedrijke steden Moskou en Sint-Petersburg is Perm is een ontspannen plek. We wandelen door de Sibirskaya Straat, voordien het officiële begin van "Sibirsky Trakt", de weg naar Siberië. In de straat vinden we veel historische objecten zoals het hotel waar Rusland's laatste Tsaar Mikhail Romanov de laatste dagen van zijn leven sleet, het geroemde Academische Perm Opera & Ballet Theater "Chaikovsky", het provinciale KGB hoofdkwartier, de voormalige residentie van wereldberoemde impressario Diaghilev, de pedagogische universiteit alsook het "Theater van jonge toeschouwers".
   Na de lunch bezoeken we het Museum van Houten Sculpturen, ondergebracht in de toren van de voormalige Preobrazhehsky kathedraal. De unieke religieuze houten sculpturen, waarvan sommige dateren uit de 14e eeuw, werden hier verzameld als gevolg van expedities naar de noordelijke gebieden in de jaren 20. Dankzij de vele theaters en opera’s mag Perm zich op gelijk niveau plaatsen met Moskou of Sint-Petersburg. Het Perm Opera en Ballettheater behoort tot de meest vooraanstaande van Rusland. In de avond nodigen wij u uit voor een voorstelling. Afhankelijk van het speelschema is dit opera of ballet. Overnachting in Perm.

   Dag 5 – Perm – Kungur – Perm: Belaya Gora klooster; ijsgrotten van Kungur
   Vandaag rijden we naar Kungur, de derde stad in de regio Perm. Onderweg een stop bij het Belaya Gora klooster. Binnen de orthodoxe gemeenschap is het klooster bekend om zijn strikte regels. Zelfs van verre werden monniken, die morele waarden hadden overschreden, naar Belaya Gora gestuurd om daar te beteren. Vanaf de heuvel waarop het klooster zich bevindt, heeft u een 360-graden uitzicht over uitgestrekt bebost niemandsland.
   Verder naar Kungur, bekend om zijn unieke ijsgrotten. Hoewel men in de Oeral overal grotten kan vinden, zijn er geen zo mooi en bekend als die in de ijsgrotten van Kungur. Geologen schatten de leeftijd van de grotten op 10-12 duizend jaar. De ijsgrotten bestaan uit ongeveer 100 aparte grotten en 60 ondergrondse meren die door 6 kilometer lange gangen verenigd worden. In de grotten vindt men unieke ijsstructuren aan de wanden, afgewisseld door ijsstalagmieten en stalactieten van meer dan twee meter. Overnachting in Perm.

   Dag 6 – Perm – Kutchino – Perm: gevangeniskamp kamp “PERM-36”
   Vroeg vertrek naar Kutchino, een gehuchtje ten noorden van Perm. Hier was het wreedst denkbare Sovjet gevangeniskamp, "reformatie" kamp "PERM-36". Gebouwd onder het bewind van dictator Jozef Stalin in 1946 en diende aanvankelijk als een hout-productiekamp. Echter, in 1972 werd het kamp door de overheid omgevormd tot de belangrijkste plaats voor gevangenen die veroordeeld waren voor politieke misdaden. Het kamp, dat in veel opzichten leek op een Nazikamp, onderscheidde zich van de meeste andere kampen in de voormalige Sovjet Unie vanwege zijn extreem strenge regime. Alleen de meest 'gevaarlijke' andersdenkenden werden in "Perm-36" vastgehouden. De minimale straf voor mensen die veroordeeld werden tot Perm-36 was 10 jaar; daarmee behoorde Perm-36 tot de beruchtste kampen van de GULAG-archipel. Perm-36 was door zijn sluiting in 1987 één van de laatst gesloten kampen in de Sovjet Unie. Vandaag de dag is het het enige kamp van zijn soort dat bewaard is gebleven, andere kampen werden zorgvuldig vernietigd vlak voor de val van het communistische regime. Het gebied en de faciliteiten van het kamp worden nu beheerd door het Museum van Politieke Repressie. Het museum functioneert als een levende herdenking van communistische gruweldaden. Alle unieke gebouwen in het kamp zoals leef hutten, cellen, de strafcel, de gevangenis en de restanten van de omheining zijn allen bewaard gebleven. In Perm-36 zult u een goed en compleet beeld krijgen van de geschiedenis van het kamp en het dagelijkse leven van de gevangenen in het kamp. In het museum vindt u een expositie "strikte regime sector" met veel materiaal waaronder foto's en brieven. In de middag vertrekken we per trein naar Jekaterinburg, een rit van zo’n 5,5 uur door de toendra van Rusland. In de loop van de avond aankomst en transfer naar ons hotel. Diner in het hotel. Overnachting in Jekaterinburg.

   Dag 7 – Jekaterinburg (voormalige Sverdlovsk): stadstour; Ganina Yama
   De historische hoofdstad Jekaterinburg werd in het jaar 1723 door Peter de Grote gesticht. De stad is de hoofdstad van de Oeral en ligt op de geografische grens van Azië en Europa. In de 20e eeuw is de stad tot één van de grootste en belangrijkste financiële, industriële en culturele centra van Rusland uitgegroeid. Deze ontwikkeling ziet u terug in de architectuur van de stad, waar de Russische avant-garde van de jaren 20-30 opvalt. Met circa 140 gebouwen in deze stijl wordt Jekaterinburg gezien als hoofdstad van het constructivisme.
   Na het ontbijt maken we een stadstour. Eén van de belangrijkste monumenten van de Russische geschiedenis is de Christus de Verlosser kathedraal, die gebouwd werd ter nagedachtenis aan de moord op de laatste tsaar Nikolaas II op de plaats waar hij met zijn familie door de Bolsjewieken in 1918 werd geëxecuteerd.
   In de middag rijden we door de Oeralbossen naar Ganina Yama, dat vandaag de dag gezien wordt als heilige plaats. Hier werden na de moord de lichamen van de tsarenfamilie verborgen om pas 61 jaar later ontdekt te worden. Het park bestaat uit een aantal houten kerken en kapelletjes om de laatste tsaar en zijn familie te eren.
   Overnachting in Jekaterinburg.

   Dag 8 – Jekaterinburg: Boris Jeltsin museum; Oeral Geologisch museum
   Hoewel de meningen over Boris Jeltsin verdeeld zijn, werd in zijn ‘thuisstad’ Jekaterinburg het naar hem vernoemde culturele centrum geopend. Binnen dit complex bevindt zich het Boris Jeltsin museum, dat een goed beeld geeft in de politieke carrière van ‘s lands eerste president die Rusland van 1991 tot 1999 leidde. De expositie die we hier zien heeft tot doel de bezoekers onder te dompelen in de sfeer van de jaren 90 met o.a. een mock-up van een lege supermarkt. Het museum herschept Jeltsin’s kantoor in het Kremlin en we zien de originele meubels en rij van telefoons. In een vitrine ligt het beroemde koffertje, waarin de knop zat voor het gebruik van kernwapens. De dochter van Jeltsin, nauw betrokken bij het opzetten van het museum, zei dat de expositie een realistisch beeld probeert te scheppen waarbij de constitutionele maar ook economische crisissen alsmede de oorlog in Tsjetsjenië niet onder stoelen of banken geschoven worden.
   Vervolgens bezoeken we het Oeral Geologisch Museum. Tegenwoordig is het niet alleen een museum met gesteente, maar ook een cultureel centrum en betrokken bij het uitvoeren van wetenschappelijke en educatieve projecten. Het belangrijkste doel van het museum is accumulatie, onderzoek en systematisering van gesteente uit de Oeral. Er zijn meer dan 40.000 tentoongestelde voorwerpen als gevolg van de minerale rijkdom en geologie van de Oeral. Overnachting in Jekaterinburg.

   Dag 9 – Jekaterinburg
   Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht huiswaarts.

  • Vertekdata 2022:

   Mei 28
   Juni 13
   Juli 29

   Prijzen:

   Prijs per persoon € 1.895,-- 
   Eenpersoonstoeslag € 200,--
   Toeslag 1e klas in de trein (2 persoons slaapcoupe) € 145,--

  • Prijzen zijn inclusief:

   • Vlucht Brussel - Moskou - Kazan en Jekaterinburg - Moskou - Brussel inclusief alle toeslagen
   • Transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
   • Ervaren Nederlandstalige reisbegeleiding en Engelssprekende lokale gids
   • Overnachtingen in 3-sterrenhotels op basis van logies/ontbijt
   • Alle lunches en diners m.u.v. diner op dag 1 en 3
   • Alle vervoer ter plaatse met airco
   • Treinreis per comfortabele nachttrein Kazan - Perm in een 4-persoonscouchette
   • Treinreis per comfortabele dagtrein Perm - Jekaterinaburg in een 4-persoonscouchette
   • Alle excursies zoals omschreven inclusief alle entreegelden
   • Opera of balletvoorstelling in Perm

   Prijzen zijn exclusief:

   • Visum voor Rusland € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
   • Verzekeringen; persoonlijke uitgaven


    

  • Tijdens deze reis worden de volgende plaatsen bezocht :
   • Kazan
   • Perm
   • Jekaterinburg


   small map
  • In Kazan verblijft u in het Ibis hotel 3***.

   Het Ibis hotel is perfect gelegen in het centrum van Kazan en op 3 minuten lopen van de winkelstraat Baumanskaya.
   Faciliteiten:
   Hotel Ibis biedt de reiziger internationaal hoogstaand comfort. In het hotel zijn onder andere een lobby bar, waar 24/7 drankjes alsmede snacks geserveerd worden. Het restaurant "La Table" serveert gerechten van de hoogste kwaliteit in een originele atmosfeer. Gratis kunt u gebruik maken van de twee computers in de lobby of het wifinetwerk.
   Kamers:
   De modern ingerichte kamers beschikken over een flatscreen-tv (met satellietontvangst), draadloos internet bereik, telefoon, airconditioning, douche en toilet. Hotel Ibis biedt ook kamers voor mindervaliden.

   In Perm verbijft u in het Amaks Premier hotel 3***.

   Het hotel ligt nabij de oevers van de Kama en op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het Kunstmuseum ligt bijvoorbeeld tegenover het hotel en het bekende Opera- en Balletgebouw is op 10 minuten lopen van het hotel.
   Faciliteiten:
   Het hotel beschikt over een gezellige bar, een buitenbar met terras, een restaurant met zowel een internationale als nationale menukaart, een spa- en saunacomplex, bowlingbaan, stomerij en gratis wifi.
   Kamers:
   De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben alle de benodigde voorzieningen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliet televisie, gratis wifi, minibar en de badkamers zijn voorzien van een douche/bad en toilet.

   In Jekaterinburg verblijft u in het Marins Park hotel 3***.

   Het hotel Marins Park is centraal gelegen in een levendige buurt van Jekaterinburg, tegenover het treinstation.
   Faciliteiten:
   Het hotel beschikt over een gezellige bar, een buitenbar met terras, een restaurant met zowel een internationale als nationale menukaart, een spa / saunacomplex, stomerij en gratis wifi.
   Kamers:
   De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben alle de benodigde voorzieningen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliet televisie, gratis wifi, minibar en de badkamers zijn voorzien een bad/douche en toilet.

  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdatum:
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.