Riviercruise Rostov aan de Don - Moskou (ENG/DUI) | 14 dagen

 • Volga delta
 • dek boot 2
 • hleb-sol ceremony 2
 • hut starvinsky
 • jaroslavl 2
 • jaroslavl
 • jrostov 2
 • kade
 • kazan kremlin
 • kostroma
 • lapti
 • moskou 2
 • restaurant stravinsky
 • rostov 5
 • rostov
 • russische dans 2
 • samara monument 2
 • schip stravinsky
 • sluis
 • souvenirs 4
 • stravinsky
 • uglich kremlin
 • volgograd 2
 • volgograd

Specificaties

  • Deze fascinerende cruise brengt u van Rostov aan de Don gelegen aan de Zee van Azov naar de hoofdstad van Rusland Moskou. Na een mooi begin in Rostov aan de Don geniet u van uw tocht langs de oorspronkelijke rivierlandschappen van de "moederrivier" De Volga. 

   U verblijft op het 4-dekkken schip MS "Sergey Rakhmaninov"*** van project  302. De cruise is geheel verzorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen. De boot vaart 's nachts en overdag. Gezeten op het zonnedek kunt u dan in alle rust het uitgestrekte Russische landschap bewonderen, maar u kunt ook deelnemen aan activiteiten aan boord: workshops, lezingen, Russische muziek en dans.
    
   U vaart over Volga en Don rivieren, Moskou en Volga-Don kanalen, Rybinskoje, Gorkovskoje, Kuibishevskoje, Saratovskoje en Volgogradskoje waterreservaten. 

   Hoogtepunten van deze cruise: hoofdstad van Rusland Moskou met een uitgebreide stadsrondrit; de prachtige oude steden van de Gouden Ring: Uglich, Jaroslavl en Kostroma; Nizhny Novgorod - een gesloten stad voor de buitenlanders tijdens de Sovjet Unie; Cheboksary - de hoofdstad van de Chuvash Republiek; Kazan - de hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de "Parel van het Centrale Volga gebied" wordt genoemd; Samara - bekend van de opstanden van Razin en Pugachev, ook de bunker van Stalin is een van de trekpleisters; Saratov - de geboorteplaats van Yuriy Gagarin, 's werelds eerste kosmonaut; Volgograd (voormalig Stalingrad) - gekend om de beroemde Slag van Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942; Rostov aan de Don - de hoofdstad van de Don regio.

   In elke stad maakt u een uitgebreide stadsrondrit onder de leiding van professionele Engels- en/of Duitstalige gidsen. 

   Deze cruise is Engels- en/of Duitstalig.
  • Riviercruise Rostov aan de Don - Moskou, 14 dagen (met MS "Sergey Rakhmaninov"):
   Rostov aan de Don 2 dagen, Volgograd 1 dag, Saratov 1 dag, Samara 1 dag, Kazan 1 dag, Cheboksary 1 dag, Nizhny Novgorod 1 dag, Jaroslavl en Kostroma 1 dag, Uglich 1 dag, Moskou 3 dagen.

   Dag 1: Rostov aan de Don
   Vlucht naar Rostov aan de Don. Aansluitend wordt u naar de haven gebracht en checkt u in op de boot.

   Dag 2: Rostov aan de Don
   De bus stadstoer maakt u bekend met de hoofdstad van de Don regio en het zuidelijk federale district van Rusland, haar historie, architectuur en cultuur. Rostov aan de Don werd gesticht in 1749 en kreeg zijn naam van het fort Sint Dimitry Rostovsky. De nederzetting werd gebouwd om de zuidelijke grens van Rusland te bewaken. Het ontwikkelde zich snel en werd een van de grootste handelsplaatsen en op hetzelfde moment het verbindingspunt tussen Centraal Rusland en de Kaukasus regio. Tijdens de toer ziet u de architectonische verzameling van gebouwen aan de Bolsjhaya Sadovaya straat, handelshuizen op de grens tussen Europa en Azië. Hier kunt u luisteren naar de verhalen over “Rostov Las Vegas”, een recreatie gebied op de linkeroever van de Don rivier en wandelt u langs de dijken.
   Om 15.00 uur zet het schip koers richting Volgograd.

   Dag 3: Vaart
   U vaart vandaag over het Volga-Don kanaal. U heeft u de unieke kans om te ondervinden hoe het is te varen door de sluizen in het Volga-Don kanaal, wat werd geopend op 27 juli 1952. Door de kanalenconstructie zijn alle vijf zeeën uit het Europese gedeelte van Rusland (tijdens het Sovjet tijdperk) met elkaar verbonden. De totale lengte van de kanalen is 101 kilometer en bestaat uit 13 sluizen, 3 waterreservoirs, 2 waterkracht centrales, 13 dammen en een aantal andere constructies. Iedere sluis is rijk gedecoreerd met sculpturen die bepaalde perioden van de constructie van het kanaal en de historie van het land uitbeelden. 
   Vanaf het dek kunt u de schitterende natuur bekijken, of lekker genieten van het zonnetje op het open dek. Aarzel ook niet om mee te doen met de quizzen of de Russische lessen en zanglessen die aan boord worden gegeven.

   Dag 4: Volgograd
   Aankomst in Volgograd om 13.00 uur. Vandaag bezoekt u Volgograd, de stad is bekend over de hele wereld als symbool van de tragedie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste fort werd gesticht in 1589 en kreeg de naam Tsaritsyn. In 1925 werd de stad hernoemd naar Josef Stalin en werd het Stalingrad. Gedurende de Tweede Wereldoorlog vond hier de beslissende slag tegen Nazi Duitsland plaats. Ongeveer 90% van de stad werd verwoest, zodat u een geheel herbouwde stad zult zien, maar met de behouden getuigenissen van zijn glorieuze verleden. U bezoekt de molen tegenover het Pavlov huis, het enige ongerestaureerde gebouw sinds WO II, het Mamaev Kurgen (heuvel), een monument gelegen op een totale oppervlakte van 220 hectare ter nagedachtenis aan de meest intensieve gevechten tijdens de Slag om Stalingrad. Ook is hier het Overwinnings Pantheon gelegen, het hoogst gelegen betonnen sculptuur in Europa (Het Moederland Roept!).
   Om 17.00 uur verlaat het schip Volgograd. U vaart over de Volga rivier die met de lengte van 3.530 km de langste rivier van Europa is. De Volga ontstaat op de Valdai hoogte, 225 meter boven zeeniveau en stroomt in de Kaspische Zee waar ze een wijde rivierdelta vormt. De rivier is verbonden met de Baltische Zee via het Volga-Baltic kanaal, met de Witte Zee via de Belomor-Baltic kanaal en met de Zee van Azov en de Zwarte Zee via het Volga-Don kanaal.
   U kunt de hele dag genieten van de prachtige landschappen. U kunt ook deelnemen aan de activiteiten aan boord.

   Dag 5: Saratov
   Aankomst in Saratov om 14.00 uur. Saratov heeft een meer dan 400 jarige geschiedenis. Tijdens het bezoek leert u over de verbazende legendes en ziet u de beroemde attracties van de stad. Kijkend naar de Trinity Kathedraal op het Museum Plein zult u zich wanen in de levensstijl van de oude stad. Gaande langs de Kosmonauten Dijk leert u de feiten over de geschiedenis van de ruimtevaart in Saratov. U kunt de handelshistorie van de stad bewonderen gedurende de wandeling door het voetgangersgebied van Saratov en mis dan niet de kans om een vroom gebed te fluisteren in het oor van de Saratov accordeon speler (een sculptuur in de straat). Vanaf de top van de Valken heuvel heeft u een adembenemend panoramisch uitzicht over de hele stad. Hierna bezoekt u de openlucht expositie van militaire machines en het monument “De Kranen” gewijd aan de burgers van Saratov die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn overleden. 
   's Avonds vaart het schip verder richting Samara.


   Dag 6: Samara
   Aankomst in Samara om 14.30 uur. Tot 1990 was deze stad verboden voor buitenlanders, vanwege de hier gevestigde luchtvaart industrie. Vandaag ontdekt u de historie van het Samara fort, haar ontwikkeling en uitbreidingen. U bezoekt het historische centrum met het unieke gebouw van het Samara Academisch Drama Theater, genoemd naar M. Gorky. Het landgoed van de handelaar Kurline, de Lutherse St. Georg Kerk en de Romeins Katholieke Kerk gebouwd in gotische stijl, de Zhiguly brouwerij, het nog in bedrijf zijnde Iversky nonnenklooster, de Stalin bunker, het moderne plein van de Glorie en een echt Souz lanceringvoertuig ontbreken eveneens niet tijdens de tour. Ten slotte zult u ontdekken waarom Samara (voorheen Kuibyshev) werd gekozen als alternatieve hoofdstad van de Sovjet Unie als Moskou zou vallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
   De promenade aan de Volga-oever geldt als een van de mooiste in het Volgagebied. Volgens een oud volkslied zouden de meisjes in Samara de mooiste zijn van Rusland. Dat de stad nog veel meer te bieden heeft zult u tijdens uw wandeling beleven. 
   Om 17.30 uur vaart het schip verder naar Kazan.

   Dag 7: Kazan
   Aankomst in Kazan om 15.30 uur. Kazan is de hoofdstad van Tatarstan, de stad met een historie van meer dan 1000 jaar. Tevens de voormalige hoofdstad van de Kazan Khanate, de plaats waar oost en west, de islam en het christendom samen komen. U wordt bekend met een aantal interessante feiten over de historie, bezoekt het terrein van het Kazan Kremlin met haar legendarische en adembenemende Qol-Sharif Moskee, gesticht volgens de archieven als een symbool van herrijzenis van het land. Verder brengt u een bezoek aan de Annunciatie Kathedraal, het presidentieel paleis en Soyembika, de mysterieuze leunende toren, genoemd naar de laatste koningin van Kazan. Gaande door de Kremlevskaya straat zult u verbaasd staan van de architectonische schoonheid van de meeste historische gebouwen in de stad. Tijdens uw bezoek aan de Staro Tatarskaya (oude Tataren nederzetting) zult u de samensmelting van oost en west kunnen voelen. Hier vindt u ook de eerste stenen moskee, de al-Marjani en de ontelbare schatten die gehouden werden door de Kazan Khans. Aan het einde van de toer maakt u een wandeling over de meest populaire en tegenstrijdige straat van de stad, de Bauman straat met het gebouw van de Nationale Bank, het Shalyapin monument en kunt u genieten van de Tataarse keuken in een van de vele restaurantjes of koopt u een souvenir. Natuurlijk moet u niet vergeten om de bronzen kikkers bij de fontein aan te raken, dit zou u namelijk geluk brengen.
   Om 20.00 uur vaart het schip verder richting Cheboksary.

   Dag 8: Cheboksary 
   Aankomst in Cheboksary om 08.00 uur. Cheboksary is gesticht in de 13e eeuw als een fort, maar aan het einde van de 16e eeuw verloor het haar militaire betekenis en veranderde het in een handelsplaats aan de Volga. Vandaag is Cheboksary de hoofdstad van de Chuvash Republiek en haar grootste industriële centrum. Bij het verlaten van het schip zult u onder de indruk zijn van het monument van Moeder de Beschermster, gelegen op de top van de heuvel aan de Golf van Cheboksary. Het monument is het symbool van de stad en de hele republiek en vertegenwoordigd de herleving van de spirituele waarden van het Chuvash volk. Tijdens de bus toer ziet u het gebouw van het Nationale Museum, Cheboksary Arbat (een historische wandelstraat) en het park vernoemd naar V. Chapaev gelegen op het terrein van de voormalige verblijf van deze held. U kunt genieten van het uitzicht op de Kathedraal van de Heilige Maagd (1657) en het St Trinity klooster gesticht in 1566 bij de orde van Ivan de Verschrikkelijke. U ziet het Overwinningspark, met het monument van de Soldaten Eer en het eeuwige vuur. Beide monumenten zijn ter nagedachtenis aan de overledenen tijdens de oorlogen in Afghanistan en Tsjetsjenië. Mis ook niet de kans om het in heel Rusland beroemde, lokale bier genaamd “Pennaya Collectie” te proeven.
   Om 17.00 uur vaart het schip verder richting Nizhny Novgorod.

   Dag 9: Nizhny Novgorod
   Aankomst in Nizhny Novgorod om 07.00 uur. De stad is in 1221 opgericht door Hertog Yuri Vsevolodovich en werd door de gunstige ligging een groot handels- en cultureel centrum. In 1932 werd de naam van de stad Gorky, naar de schrijver Maxim Gorky die hier was geboren, maar in 1991 kreeg de stad haar historische naam weer terug. Tijdens de Sovjet periode had de stad de status van “gesloten stad” en werd dit de verbanningsplaats van de onteerde academicus A. Sakharov. Tijdens de stadstoer ontdekt u de mooiste bezienswaardigheden van Nizhny Novgorod, gaat u langs de historische straten welke nog steeds haar originele schoonheid en pracht uitstralen, bezoekt u de centrale pleinen genoemd naar Minin en Pozharsky, Gorky en Sennaya. Maakt u een stop bij het observatie platform bij het monument van V. Chkalov met een adembenemend uitzicht over het gedeelte van de stad gelegen aan de Volga. U brengt een bezoek aan de Stroganov Kerk, een architectonisch monument uit de 17e eeuw. Aan het einde van de toer maakt u nog een wandeling op het terrein van het Kremlin en bezoekt u de oude kerk van Aartsengel Michael uit de 17e eeuw.
   Om 10.00 uur vaart het schip verder richting  Kostroma en Yaroslavl.

   Dag 10: Kostroma en Jaroslavl
   Aankomst in Kostroma om 8.00 uur. Deze stad maakt deel uit van de Gouden Ring. Tijdens de tour van vandaag verkent u de oudste straten van de stad en bewonderd u de oude architectuur, met haar stenen kerken, oude handelshuizen en ziet u het symbool van Kostroma, de uitkijktoren. Verder gaat u langs de schitterende Resurrectie Kathedraal met de twaalf koepels (de enige bewaard gebleven handgemaakte kerk uit de 16e eeuw). U ziet de Epiphany Kathedraal, welke de stads meest waardevolle relikwie huisvest, een Byzantijns icoon genaamd Onze Vrouwe van St. Theodoor, gemaakt in de 10e eeuw. Later gaat u verder naar het wereldberoemde St. Trinity Ipatyev Klooster, de wieg van de Romanov dynastie, gelegen waar de rivieren de Volga en de Kostroma samenvloeien.
   Om 12.00 uur vaart het schip verder richting Jaroslavl.
   Het schip komt om 16.30 uur aan in Jaroslavl. Het is de grootste stad van de zogenaamde Gouden Ring en zelfs eerder opgericht dan Moskou (de eerste vernoeming stamt uit 1071). De stad is genoemd naar Prins Jaroslav de Wijze, die volgens de legende een wilde beer doodde met zijn bijl. Sinds die tijd is een beer met een bijl het wapenschild van de stad. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Jaroslavl waaronder de Sint-Elijah de Profeet kerk met haar schitterende fresco’s en iconen uit de 17e eeuw (opgenomen op de Werelderfgoederenlijst van Unesco). Andere interessante plaatsen zijn het prachtige Verlosser Klooster uit de 13e eeuw, majestueuze kerken uit de 17e eeuw en de herbouwde Assumptie Kathedraal, welke tijdens de revolutie van 1917 compleet werd verwoest. U wandelt langs de rivierdijken naar de plaats waar de twee rivieren, Volga en Kotorsl, elkaar ontmoeten. Na de stadsrondrit kunt u deelnemen aan de optionele excursie naar Rostov Velkiy. Deze aan het Nero meer gelegen stad is een belangrijke toeristische trekpleister van de Gouden Ring.
   Om 20.30 uur vaart het schip verder richting Uglich.

   Dag 11: Uglich
   Aankomst in Uglich om 08.30 uur. Uglich, het dorp van zeldzame schoonheid en het tragische lot, was opgericht in 1148 en is gelegen waar de Volga rivier een scherpe bocht (in het Russisch “ugol”) maakt, waardoor volgens de legende het dorp aan haar naam komt. Tijdens de wandelexcursie bezoekt u het Uglich Kremlin architectuur complex en de Tsaar Dimitry Bloed Kerk. Aan het einde van de 16e eeuw leefde Maria Nagaya, de zevende en laatste vrouw van Ivan de Verschrikkelijke, in verbanning in het Uglich Kremlin met haar zoon, prins Dimitry, die daar in de tuin zijn dood vond. Later in de 17e eeuw is de Tsaar Dimitry Bloed Kerk gebouwd om deze tragische gebeurtenis te herdenken. 
   Het schip vertrekt om 13.30 uur.

   Dag 12: Moskou

   Aankomst in Moskou om 13.00 uur. Moskou is de hoofdstad van Rusland, de meest dynamisch ontwikkelde metropool. Onze professionele gidsen leiden u door deze opwindende stad en vertellen u interessante feiten over de stad vanaf de stichting tot aan nu toe. U bezoekt het belangrijkste plein van de stad, hier worden parades en concerten gehouden, het Rode Plein. Verder gaat u langs de GUM winkel, Lenins graf, het Bolshoy Theater, Lubyanka plein met het voormalige KGB gebouw, het herbouwde Manezh plein en de gouden koepels van De Verlossers Kathedraal. Het Nieuwe Maagden Klooster is schitterend gelegen in een bocht in de Moskva rivier. Vanaf de Moskou Staats Universiteit en de Lenin heuvels heeft u een adembenemend uitzicht over de stad. 

   Dag 13: Moskou
   Vandaag heeft u de unieke kans om het hart van Rusland te bezoeken, het Kremlin van Moskou. Het is een van de grootste architectonische verzamelingen in de wereld. Inclusief de monumenten is er gebouwd vanaf laat in de 15e eeuw tot en met de 20e eeuw. Historisch gezien is het Kremlin het centrum van de macht en vandaag de dag de residentie van de Russische president. De monumentale muren en torens van het fort vangen de oude uitstraling van het Kremlin met de gouden koepelvormige kathedralen, oude kamers, magnifieke paleizen en schitterende gebouwen. Op het unieke museum complex staan eveneens een aantal kathedralen: De Maria Hemelvaart Kathedraal (waar de kroning van alle Russische tsaren plaats vond), de Aartsengel Kathedraal (de begraafplaats van de Russische tsaren voor Peter de Grote), de Annunciatie Kathedraal, de Tsaren klok, het Tsaren kanon en de Ivan de Grote klokkentoren. 

   Dag 14: Moskou
   U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis.
  • Vertrekdata 2022:

   April 20 

   Prijzen 2022 (per persoon):

   Standaard hut op het hoofddek (2-persoons): € 1.425,-- 
   Standaard hut op het bovendek (2-persoons): € 1.490,-- 
   Junior suite op het bovendek (2-persoons): € 2.205,--
   Junior suite op het bootdek (2-persoons): € 2.335,--
   Double hut op het benedendek (2-persoons): € 1.360,--
   Triple hut op het benedendek (3-persoons): € 1.265,--
   Quad hut op het benedendek (4-persoons): € 1.215,-
   Standaard hut op het bootdek (1-persoons): € 2.050,--
  • Prijzen zijn inclusief:

   • Accommodatie (14 dagen/13 nachten) in de hutten naar uw keuze
   • Vol pension (3 maaltijden per dag) in het restaurant van het schip vanaf het diner op de dag van de aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek
   • Engels- en/of Duitstalige leiding/gids
   • Excursie programma zoals omschreven inclusief toegangsgelden
   • Alle transfers in de steden
   • Uitgebreid programma aan boord (lezingen, verzorgd door onze gidsen; Russische taal en liederen; nacht entertainment; dagelijks aerobics; optredens en voorstellingen)
   • Kapiteins welkom Cocktail receptie
   • Gala afscheid diner

   Prijzen zijn exclusief:

   • Retourvlucht vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Brussel (aan te geven bij de boeking)*
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,--
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven

   *de vluchten zijn bewust niet in de prijs van het programma inbegrepen vanwege het grote prijsverschil afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Deze is naar uw keuze, u kunt het doorgeven bij uw boeking en wij zoeken de beste prijs voor u.
  • Het schip "Sergey Rakhmaninov" is van project 302.

   De Rakhmaninov is in 1991 in Duitsland gebouwd en in 2013-2014 helemaal gerenoveerd. Het schip is 129,1 m lang en bijna 17 meter breed, met een snelheid van 25,5 km per uur en een passagiercapaciteit van 200 personen. 104 hutten zijn verdeeld over bootdek, bovendek en hoofddek.

   Er zijn 36 juniorsuites, 8 eenpersoonshutten en 60 tweepersoonshutten.

   Faciliteiten aan boord:

   Dit klassieke schip heeft een open zonnedek, twee restaurants "Kiev" en "Luna", twee bars "Sky" en "Panorama", WI-FI en vele andere faciliteiten die het een van de meest comfortabele schepen in Rusland maken: leeszaal, solarium, sauna, souvenir winkel, strijkkamer; EHBO. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften en beschikt aan de moderne navigatie faciliteiten.

   Beschrijvingen hutten:

   Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip en u kunt kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het bovendek en het hoofddek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een kledingkast, een koelkast en een groot panoramavenster.

   De tweepersoonshutten bevinden zich op het hoofd- en bovendek. De hutten zijn voorzien van twee lage bedden. 

   De eenpersoonshutten zijn gelegen op het bootdek. De hutten zijn voorzien van een lage bed.

   De juniorsuites bevinden zich op het boven- en bootdek. De juniorsuites beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, grote panoramavensters, een koelkast, twee kasten, comfortabele meubels, een tafel, een TV/Video. 

   Sergej Rahmaninov deckplan
  • Het is mogelijk om uw verblif in Moskou of/en Rostov aan de Don te verlengen.

  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over(*) Type de letters over
   AUB de letters over typen

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.