Riviercruise Astrakhan - Moskou (ENG) | 14 dagen

 • 3moskou
 • Astrakhan
 • Volga delta
 • bolshoi
 • burlaki
 • crestaurant korotkov
 • folklore
 • gorodets 2
 • hut korotkov
 • jgorodets 3
 • kazan kremlin
 • kerk vladimir
 • korotkov 4
 • mamaev kurgan
 • moskou 2
 • msamovar museum gorodets
 • nizhniy-novgorod 3
 • nkorotkov 5
 • russische dans
 • samara 2
 • sluis
 • souvenirs 2
 • tsar pushka
 • volgograd

Specificaties

  • Met de voltooiing van het indrukwekkende Moskou-Volga kanaal in 1937 was de hoofdstad eindelijk verbonden aan het groten systeem van waterwegen dat helemaal stroomt vanaf de Finse Golf in Sint Petersburg tot in Astrakhan aan de Kaspische zee. Hierdoor is het vandaag de dag mogelijk om de volledige handelsroute langs de Volga van Moskou naar Astrakhan, de oude hoofdstad van de Tataren, te volgen. Tijdens de cruise vaart u over bijna de gehele lengte van de Volga rivier tot aan de rand van de Kaspische zee.

   U vaart over Volga rivier, Moskou kanaal, Rybinskoje, Gorkovskoje, Kuibishevskoje, Saratovskoje en Volgogradskoje waterreservaten.

   Hoogtepunten van deze cruise: hoofdstad van Rusland Moskou met de excursie naar het Kremlin en zijn kathedralen - het historisch, geestelijk en politieke machtscentrum van Rusland; de prachtige oude steden van de Gouden Ring Uglich, Jaroslavl en Kostroma; Nizhniy Novgorod - een gesloten stad voor de buitenlanders tijdens de Sovjet Unie; Cheboksary - de hoofdstad van de Chuvash republiek; Kazan - de hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de "Parel van het Centrale Volga gebied" wordt genoemd; Samara - bekend van de opstanden van Razin en Pugachev, ook de bunker van Stalin is een van de trekpleisters; Saratov - de geboorteplaats van Yuriy Gagarin, 's werelds eerste kosmonaut; Volgograd (voormalig Stalingrad) - gekend om de beroemde Slag van Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942; Astrakhan - een van de grootste steden in zuidelijk Europees-Rusland gelegen aan de Kaspische Zee.

   In elke stad maakt u een uitgebreide stadsrondrit onder de leiding van professionele Engelstalige gidsen. Er is ook voldoende tijd om de steden op eigen gelegenheid te ontdekken of de optionele excursies te maken. 

   Deze cruise is Engelstalig.
  • Riviercruise Astrakhan - Moskou, Engelstalig, 14 dagen met MS "N. Chernishevsky"
   Astrakhan, Volgograd, Saratov, Samara, Kazan, Cheboksary, Nizhniy Novgorod, Kostroma, Jaroslavl, Uglich, Moskou. 

   Dag 1: Amsterdam/Brussel/Düsseldorf - Astrakhan

   Vlucht naar Astrakhan. Aansluitend wordt u naar het schip MS "N. Chernishevsky" gebracht. Check-in. Diner.

   Dag 2: Astrakhan
   Ontbijt. Stadsrondrit. Astrakhan is een oude stad die vaak aangeduid wordt als de "Hoofdstad van de Vissers", "De Poort naar de Kaspische Zee" of "Venetië aan de Volga". De namen van de beste Russische architecten uit de 18e en 19e eeuw zijn verbonden aan de stad, welke met recht een van de meest historisch waardevolle plaatsen van Rusland is. Tijdens de tour ziet en leert u veel interessante dingen over de historische en architectonische monumenten zoals, het Zwanenmeer, het Kremlin, het Gubin's landgoed, het voormalige gebouw van de Russisch-Aziatische en Oriëntale banken, het voormalige gevangenis kasteel, het Annunciatie Klooster, het Verlosser Klooster en vele andere interessante plaatsen. Lunch en diner aan boord.
   U kunt deelnemen aan de optionele excursie naar de Kunst Galerij voor Russische en buitenlandse kunst. Hier vindt u de schilderijen van Brullov, Levitan, Shishkin, Malevich en andere.
   Om 18.00 uur vaart het schip richting Volgograd.

   Dag 3: Vaart
   U vaart over het Volga-Don kanaal. Vandaag heeft u de unieke kans om te ondervinden hoe het is te varen door de sluizen in het Volga-Don kanaal, wat werd geopend op 27 juli 1952. Door de kanalenconstructie zijn alle vijf zeeën uit het Europese gedeelte van Rusland (tijdens het Sovjet tijdperk) met elkaar verbonden. De totale lengte van de kanalen is 101 kilometer en bestaat uit 13 sluizen, 3 waterreservoirs, 2 waterkracht centrales, 13 dammen en een aantal andere constructies. Iedere sluis is rijk gedecoreerd met sculpturen die bepaalde perioden van de constructie van het kanaal en de historie van het land uitbeelden.
   Vanaf het dek kunt u de schitterende natuur bekijken, of lekker genieten van het zonnetje op het open dek. Aarzel ook niet om mee te doen met de quizzen of de Russische lessen en zanglessen die aan boord worden gegeven. Lunch en diner aan boord.

   Dag 4: Volgograd
   Aankomst in Volgograd om 8.00 uur. De stad is bekend over de hele wereld als symbool van de tragedie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste fort werd gesticht in 1589 en kreeg de naam Tsaritsyn. In 1925 werd de stad hernoemd naar Josef Stalin en werd het Stalingrad. Gedurende de Tweede Wereldoorlog vond hier de beslissende slag tegen Nazi Duitsland plaats. Ongeveer 90% van de stad werd verwoest, zodat u een geheel herbouwde stad zult zien, maar met de behouden getuigenissen van zijn glorieuze verleden. U bezoekt de molen tegenover het Pavlov huis, het enige ongerestaureerde gebouw sinds WO II, het Mamaev Kurgen (heuvel), een monument gelegen op een totale oppervlakte van 220 hectare ter nagedachtenis aan de meest intensieve gevechten tijdens de Slag om Stalingrad. Ook is hier het Overwinnings Pantheon gelegen, het hoogst gelegen betonnen sculptuur in Europa (Het Moederland Roept!). Lunch en diner aan boord. U kunt deelnemen aan de optionele excursie naar het Panorama Museum "De slag van Stalingrad" .
   's Middags verlaat het schip Volgograd.

   Dag 5: Saratov
   's Ochtends aankomst in Saratov. Saratov heeft een meer dan 400 jarige geschiedenis. Tijdens het bezoek leert u over de verbazende legendes en ziet u de beroemde attracties van de stad. Kijkend naar de Trinity Kathedraal op het Museum Plein zult u zich wanen in de levensstijl van de oude stad. Gaande langs de Kosmonauten Dijk leert u de feiten over de geschiedenis van de ruimtevaart in Saratov. U kunt de handelshistorie van de stad bewonderen gedurende de wandeling door het voetgangersgebied van Saratov en mis dan niet de kans om een vroom gebed te fluisteren in het oor van de Saratov accordeon speler (een sculptuur in de straat). Vanaf de top van de Valken heuvel heeft u een adembenemend panoramisch uitzicht over de hele stad. Hierna bezoekt u de openlucht expositie van militaire machines en het monument “De Kranen” gewijd aan de burgers van Saratov die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn overleden. Lunch en diner aan boord.
   's Middags vaart het schip verder richting Samara.

   Dag 6: Samara
   Ontbijt. Een stadstour door Samara. Tot 1990 was deze stad verboden voor buitenlanders, vanwege de hier gevestigde luchtvaart industrie. Vandaag ontdekt u de historie van het Samara fort, haar ontwikkeling en uitbreidingen. U bezoekt het historische centrum met het unieke gebouw van het Samara Academisch Drama Theater, genoemd naar M. Gorky. Het landgoed van de handelaar Kurline, de Lutherse St. Georg Kerk en de Romeins Katholieke Kerk gebouwd in gotische stijl, de Zhiguly brouwerij, het nog in bedrijf zijnde Iversky nonnenklooster, de Stalin bunker, het moderne plein van de Glorie en een echt Souz lanceringvoertuig ontbreken eveneens niet tijdens de tour. Ten slotte zult u ontdekken waarom Samara (voorheen Kuibyshev) werd gekozen als alternatieve hoofdstad van de Sovjet Unie als Moskou zou vallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
   De promenade aan de Volga-oever geldt als een van de mooiste in het Volgagebied. Volgens een oud volkslied zouden de meisjes in Samara de mooiste zijn van Rusland.
   Lunch en diner aan boord. U kunt deelnemen aan de optionele excursie naar de bunker van Stalin - gebouwd in 1942 met een diepte van 37 meter. Deze bunker is sinds 1990 toegankelijk voor publiek.
   's Middags vaart het schip verder naar Kazan.

   Dag 7: Kazan
   's Ochtends aankomst in Kazan. Stadsrondrit na het ontbijt. Kazan is de hoofdstad van Tatarstan, de stad met een historie van meer dan 1000 jaar. Tevens de voormalige hoofdstad van de Kazan Khanate, de plaats waar oost en west, de islam en het christendom samen komen. U wordt bekend met een aantal interessante feiten over de historie, bezoekt het terrein van het Kazan Kremlin met haar legendarische en adembenemende Qol-Sharif Moskee, gesticht volgens de archieven als een symbool van herrijzenis van het land. Verder brengt u een bezoek aan de Annunciatie Kathedraal, het presidentieel paleis en Soyembika, de mysterieuze leunende toren, genoemd naar de laatste koningin van Kazan. Gaande door de Kremlevskaya straat zult u verbaasd staan van de architectonische schoonheid van de meeste historische gebouwen in de stad. Tijdens uw bezoek aan de Staro Tatarskaya (oude Tataren nederzetting) zult u de samensmelting van oost en west kunnen voelen. Hier vindt u ook de eerste stenen moskee, de al-Marjani en de ontelbare schatten die gehouden werden door de Kazan Khans. Aan het einde van de toer maakt u een wandeling over de meest populaire en tegenstrijdige straat van de stad, de Bauman straat met het gebouw van de Nationale Bank, het Shalyapin monument en kunt u genieten van de Tataarse keuken in een van de vele restaurantjes of koopt u een souvenir. Natuurlijk moet u niet vergeten om de bronzen kikkers bij de fontein aan te raken, dit zou u namelijk geluk brengen.
   Lunch en diner aan boord. Het schip vaart verder richting Cheboksary.

   Dag 8: Cheboksary
   's Ochtends aankomst in Cheboksary. Na het ontbijt een stadsrondrit door de stad. Cheboksary is gesticht in de 13e eeuw als een fort, maar aan het einde van de 16e eeuw verloor het haar militaire betekenis en veranderde het in een handelsplaats aan de Volga. Vandaag is Cheboksary de hoofdstad van de Chuvash Republiek en haar grootste industriële centrum. Bij het verlaten van het schip zult u onder de indruk zijn van het monument van Moeder de Beschermster, gelegen op de top van de heuvel aan de Golf van Cheboksary. Het monument is het symbool van de stad en de hele republiek en vertegenwoordigd de herleving van de spirituele waarden van het Chuvash volk. Tijdens de bus toer ziet u het gebouw van het Nationale Museum, Cheboksary Arbat (een historische wandelstraat) en het park vernoemd naar V. Chapaev gelegen op het terrein van de voormalige verblijf van deze held. U kunt genieten van het uitzicht op de Kathedraal van de Heilige Maagd (1657) en het St Trinity klooster gesticht in 1566 bij de orde van Ivan de Verschrikkelijke. U ziet het Overwinningspark, met het monument van de Soldaten Eer en het eeuwige vuur. Beide monumenten zijn ter nagedachtenis aan de overledenen tijdens de oorlogen in Afghanistan en Tsjetsjenië. Mis ook niet de kans om het in heel Rusland beroemde, lokale bier genaamd “Pennaya Collectie” te proeven. Lunch en diner aan boord.

   Dag 9: Nizhny Novgorod
   Ontbijt. Stadsrondrit door Nizhny Novgorod. De stad is in 1221 opgericht door Hertog Yuri Vsevolodovich en werd door de gunstige ligging een groot handels- en cultureel centrum. In 1932 werd de naam van de stad Gorky, naar de schrijver Maxim Gorky die hier was geboren, maar in 1991 kreeg de stad haar historische naam weer terug. Tijdens de Sovjet periode had de stad de status van “gesloten stad” en werd dit de verbanningsplaats van de onteerde academicus A. Sakharov. Tijdens de stadstoer ontdekt u de mooiste bezienswaardigheden van Nizhny Novgorod, gaat u langs de historische straten welke nog steeds haar originele schoonheid en pracht uitstralen, bezoekt u de centrale pleinen genoemd naar Minin en Pozharsky, Gorky en Sennaya, maakt u een stop bij het observatie platform bij het monument van V. Chkalov met een adembenemend uitzicht over het gedeelte van de stad gelegen aan de Volga. U brengt een bezoek aan de Stroganov Kerk, een architectonisch monument uit de 17e eeuw. Aan het einde van de toer maakt u nog een wandeling op het terrein van het Kremlin en bezoekt u de oude kerk van Aartsengel Michael uit de 17e eeuw, waar de overblijfselen van de beroemde Kozma Minin zijn begraven. Het schip verlaat Nizhny Novgorod en vaart richting Kostroma en Jaroslavl. Ook vandaag ontbreekt het entertainment programma niet: Russische liederen workshop; vodka en blini proeverij; documentaire over de geschiedenis van Rusland; live muziek. Piraten diner.

   Dag 10: Kostroma en Jaroslavl
   Aankomst in Kostroma om 8.00 uur. Deze stad maakt deel uit van de zogenaamde Gouden Ring. Tijdens de tour van vandaag verkent u de oudste straten van de stad en bewonderd u de oude architectuur, met haar stenen kerken, oude handelshuizen en ziet u het symbool van Kostroma, de uitkijktoren. Verder gaat u langs de schitterende Resurrectie Kathedraal met de twaalf koepels (de enige bewaard gebleven handgemaakte kerk uit de 16e eeuw). U ziet de Epiphany Kathedraal, welke de stads meest waardevolle relikwie huisvest, een Byzantijns icoon genaamd Onze Vrouw van St. Theodoor, gemaakt in de 10e eeuw. Later gaat u verder naar het wereldberoemde St. Trinity Ipatyev Klooster, de wieg van de Romanov dynastie, gelegen waar de rivieren de Volga en de Kostroma samenvloeien. Het schip vaart verder naar Jaroslavl. Het is de grootste stad van de Gouden Ring en zelfs eerder opgericht dan Moskou (de eerste vernoeming stamt uit 1071). De stad is genoemd naar Prins Jaroslav de Wijze, die volgens de legende een wilde beer doodde met zijn bijl. Sinds die tijd is een beer met een bijl het wapenschild van de stad. Tijdens de stadsrondrit ziet en bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Jaroslavl waaronder de Sint-Elijah de Profeet kerk met haar schitterende fresco’s en iconen uit de 17e eeuw (opgenomen op de Werelderfgoederenlijst van Unesco). Andere interessante plaatsen zijn het prachtige Verlosser Klooster uit de 13e eeuw, majestueuze kerken uit de 17e eeuw en de herbouwde Assumptie Kathedraal, welke tijdens de revolutie van 1917 compleet werd verwoest. U wandelt langs de rivierdijken naar de plaats waar de twee rivieren, Volga en Kotorsl, elkaar ontmoeten. Om 20.00 uur verlaat het schip Jaroslavl en vaart verder richting Uglich. Diner. Live muziek.

   Dag 11: Uglich
   Om 9.00 uur arriveert het schip in Uglich, één van de oudste en de meest geliefde steden van Rusland en onderdeel van de Gouden Ring. In deze stad bevond zich de lievelingsverblijfplaats van Ivan de Verschrikkelijke. Tijdens de wandelexcursie bezoekt u het oude Kremlin, waar in de tuinen Dimitri, de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, om het leven werd gebracht. Op deze plaats is de Sint Dimitrius kerk gebouwd en de Transfiguratiekathedraal, idyllisch gelegen aan de oevers van de Volga. 's Middags verlaat het schip Uglich en vaart verder richting Moskou. Kapiteins diner. De avond wordt afgesloten met dans muziek.

   Dag 12: Moskou
   Moskou is de hoofdstad van Rusland, de meest dynamisch ontwikkelde metropool. Onze professionele gidsen leiden u door deze opwindende stad en vertellen u interessante feiten over de stad vanaf de stichting tot aan nu toe. Tijdens de stadsrondrit (eerste deel) kunt u genieten van deze bijzondere metropool met z'n vele culturele rijkdommen.  U bezoekt de Treytjakov Galerij waar u een uitgebreide rondleiding krijgt. Dit museum beschikt over een fantastische collectie van de Russische schilderkunst en een geweldige verzameling wereldberoemde iconen. U kunt deelnemen aan de optionele excursie "Moscow by night" en metrotour.

   Dag 13: Moskou
   Vandaag is de tweede deel van de stadrondrit. Na de stadsrondrit staat het Kremlin op het programma. Het is een van de grootste architectonische verzamelingen in de wereld. Inclusief de monumenten is er gebouwd vanaf laat in de 15e eeuw tot en met de 20e eeuw. Historisch gezien is het Kremlin het centrum van de macht en vandaag de dag de residentie van de Russische president. De monumentale muren en torens van het fort vangen de oude uitstraling van het Kremlin met de gouden koepelvormige kathedralen, oude kamers, magnifieke paleizen en schitterende gebouwen. U bezoekt een van de kathedralen van Kremlin. Vrije tijd in de stad. 's Avonds: optionele voorstelling van het Russische Circus.

   Dag 14: Moskou - Amsterdam/Brussel/Düsseldorf
   Ontbijt. U wordt vandaag naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis naar huis.
  • Vertrekdata 2020:

   September 21

   Prijzen 2020per persoon:

   Standaard twin hut op het bovendek: € 2.470,--
   Standaardt twin hut op het bootdek: € 2.535,--
   Standaard 2/3 personen hut op benedendek: € 1.950,--
   Deluxe twin hut op het hoofdek: € 2.730,--
   Deluxe dbl hut op het boven- of bootdek: € 2.990,--
   Junior suite: € 3.120,--
   Suite op het bovendek: € 3.250,--
   Standaard 1-persoons hut op boven- of bootdek: € 2.665,--
  • Prijzen zijn inclusief:

   • Accommodatie (14 dagen/13 nachten) in de hutten naar uw keuze
   • Vol pension (3 maaltijden per dag) in het restaurant van het schip vanaf het diner op de dag van de aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek
   • Engels-, of Duitstalige leiding/gids
   • Excursie programma zoals omschreven inclusief toegangsgelden
   • Alle transfers in de steden
   • Uitgebreid programma aan boord (lezingen, verzorgd door onze gidsen; Russische taal en liederen; nacht entertainment; dagelijks aerobics; optredens en voorstellingen)
   • Kapiteins welkom Cocktail receptie
   • Gala afscheid diner (speciaal menu)

   Prijzen zijn exclusief:

   • Retourvlucht vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf (aan te geven bij de boeking)*
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 65,00 + € 30,00 verplichte kosten het Visum Center Den Haag
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven

   *de vluchten zijn bewust niet in de prijs van het programma inbegrepen vanwege het grote prijsverschil afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Deze is naar uw keuze, u kunt het doorgeven bij uw boeking en wij zoeken de beste prijs voor u.
  • Het schip "Nikolay Chernishevsky" 4**** is van project 301.

   De boot is in Duitsland gebouwd en in 2018-2019 helemaal gerenoveerd. Het schip behoort tot de betere cruiseschepen die de route tussen Astrakhan Moskou afleggen.
   Het schip is 125 m lang en bijna 17 meter breed, met een snelheid van 26 km per uur en een passagier capaciteit van 218 personen. 118 hutten zijn verdeeld over het bootdek, bovendek, hoofddek en benedendek.

   Er zijn 2 suites,  2 junior suites, 46 deluxe hutten, 18 eenpersoonshutten, 40 tweepersoonshutten en 10 driepersoonshutten.

   Faciliteiten aan boord:

   Dit klassieke schip heeft 2 restaurants, 2 bars en vele andere faciliteiten die het een van de meest comfortabele schepen in Rusland maken: WI-FI internet in een van de bars, open zonnedek; muzieksalon; solarium; sauna; souvenir winkel; gymzaal; strijkkamer; EHBO. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften en beschikt aan de moderne navigatie faciliteiten.

   Beschrijvingen en afmetingen hutten:

   Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip en u kunt kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het bovendek, het hoofddek en het benedendek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een groot panoramavenster (patrijspoort in de hutten op het benedendek), kledingkast, TV, radio en een koelkast. 

   De indeling van de hutten wordt bepaald door de rederij.

   De standaard tweepersoonshutten met panoramavenster (TWIN: gescheiden bedden) bevinden zich op het boven- en het bootdek. Ze zijn 4,7 meter lang en 2,2 meter breed. De hutten zijn voorzien van twee lage bedden (2,2 m x 0,8 m).

   De standaard drie- of tweepersoonshutten met (niet te openen) patrijspoort bevinden zich op het benedendek. Ze zijn 5,0 meter lang en 2,2 meter breed. Gescheiden bedden zijn 2,0 m bij 0,8 m groot. Het derde bed is een stapelbed (dit bed wordt weggeklapt als de hut door 2 personen wordt gebruikt).

   De standaard eenpersoonshutten met panoramavenster bevinden zich op het boven- en het bootdek. Ze zijn 4,0 meter lang en 1,6 meter breed. De hutten beschikken over een bed van 2,0 m bij 0,8 m.

   De deluxe hutten met panoramavenster (DBL) bevinden zich op het boven- en het bootdek. Ze zijn 4,7 meter lang en 3,3 meter breed. Deze hutten beschikken over een tweepersoonsbed (2,0 m bij 1,60 m).

   De deluxe hutten met panoramavenster (TWIN: gescheiden bedden) bevinden zich op het hoofddek. Ze zijn 4,0 meter lang en 3,3 meter breed. Deze hutten beschikken over 2 gescheiden bedden (2,0 m bij 0,8 m) die in L-vorm staan.

   De junior suites bevinden zich op het bovendek en zijn 23,5 m2. De junior suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,42 meter.
   Alle junior suites beschikken over airconditioning, een badkamer met douche en toilet, 3 grote panoramavensters, een koelkast, een kast, een tafel, een TV/Video, een bank, twee zitstoelen

   De suites liggen op het bovendek. Er zijn slechts 2 suites op het schip. De suites hebben een slaapkamer en een zitkamer van in totaal ongeveer 30 m2. De suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,62 meter.
   Alle suites beschikken over airconditioning, een badkamer met douche en toilet, 4 grote panoramavensters, een koelkast, een kast, een tafel, een TV/Video, een bank, twee zitstoelen.

   De plattegrond van de boot :

   ms chernishevsky dekplan
  • Het is mogelijk om uw reis in Moskou of Astrakhan te verlengen.

  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over(*) Type de letters over
   AUB de letters over typen

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

sgr

Wij zijn aangesloten bij SGR
www.sgr.nl

 • Volg ons

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.