Groepsreis Moskou - Sint Petersburg (NL) | 8 dagen

 • atlant
 • binnen bloedkerk
 • bloedkerk
 • bolshoi
 • brug 3
 • fontein 2
 • mausoleum
 • moskou 2
 • natuur
 • paleis brug 2
 • peter
 • petergof 2
 • petr
 • poklonnaya gora
 • provodnik
 • rostral 2
 • rzd
 • sint_petersburg_neva
 • souvenirs 3
 • tram moskou
 • universiteit 2
 • vieuw
 • vuur
 • zpetergof_98

Specificaties

  • Deze geheel verzorgde reis biedt u de mogelijkheid om onder begeleiding van deskundige en enthousiaste Nederlandstalige gidsen nader kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Rusland.

   Dit is de ideale reis voor diegenen die voor het eerst een bezoek brengen aan Rusland. U reist met een klein groepje (10-22 personen) langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze beide fascinerende wereldsteden. Onderdak is verzorgd in goede middenklasse hotels; dagelijks ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Een uitgebreid pakket aan excursies is eveneens inbegrepen inclusief de toegangsgelden. De reis staat onder leiding van deskundige lokale Nederlandstalige gidsen.
  • Dag 1: Amsterdam - Moskou
   Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Moskou met KLM, vertrek Amsterdam om 11.45 uur, aankomst in Moskou om 16.00 uur. Vanaf de luchthaven wordt u naar hotel Izmailovo**** (of gelijkwaardig) gebracht. Hotel Izmailovo Vega is een goed middenklasse hotel met veel faciliteiten, gelegen op 17 minuten per metro van het Rode Plein. De metro ligt bij het hotel.

   Dag 2: Moskou: uitgebreide stadsrondrit; het Zaryadje park, het Romanovhuis; metrotour
   U maakt een uitgebreide stadsrondrit langs belangrijke gebouwen, kerken, pleinen, bruggen en monumenten. De imposante Christus-Verlosser kathedraal zal zeker indruk op u maken. Vanaf de Lenin Hills (Mussenberg), waar ook de Lomonosov Universiteit staat, heeft u een prachtig uitzicht over deze uitgestrekte stad. Onderweg bekijken we in het Victory Park het gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog.
   Na de lunchpauze wandelen we naar het nieuw aangelegde Park Zaryadje. Vanaf de luchtbrug, die half over de Moskva-rivier hangt, hebben we een geweldig zicht op de Kremlinmuren. We krijgen een rondleiding door het Romanovhuis dat naast het park is gelegen. Hier woonden de familie Romanov totdat bojaar Michail Romanov in 1613 tot tsaar werd gekroond en naar het Kremlin verhuisde. Het is een van de oudste herenhuizen van de stad. Tijdens de rondleiding krijgen we een goede indruk van hoe men hier in de 17de eeuw moet hebben geleefd. De heren des huizes verbleven in het betere deel van het huis met mooi beschilderde muren en plafonds. De dames verbleven in de wat minder gedecoreerde kamers.
   Vanmiddag bezichtigen we, de onder Stalin gebouwde, Moskouse metro. Diep onder de grond maken we kennis met het drukste en efficiëntste metrostelsel ter wereld. We bekijken samen met onze gids een aantal zeer bijzondere metrostations, ook wel 'ondergrondse volkspaleizen' genoemd. Er werd ongeveer 70.000 m² marmer, goud, mozaïeken en edelmetalen gebruikt voor de 13 stations van de eerste metrolijn in Moskou! De metro van Moskou heeft een totale lengte van 300 kilometer en wordt op werkdagen gebruikt door meer dan 12 miljoen passagiers! Veel stations zijn rijk gedecoreerd met vooral kunst uit de communistische tijd. 

   Dag 3: Moskou: Kremlin; het Russisch Historisch museum
   Met de metro rijden we richting het centrum voor een bezoek aan het imposante Kremlin. Het Kremlin is de zetel van de regering van de Russische Federatie en vroeger van de Sovjet-Unie. Daarnaast herbergt het ook een theater, een museum en talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de Tsarenklok, het Tsarenkanon en diverse kathedralen en paleizen. Op de plaats waar de rivieren Moskva en Neglinnaja samenkomen, liet de Russische vorst Joerij Dolgoroekij in 1156 een houten fort (Kremlin) bouwen. Al snel groeide deze verdedigingspost uit tot een bloeiende stad. Rond het eind van de 13e eeuw verschenen de eerste kerken van steen. Het belangrijkste gebouw uit deze periode is de Oespenskij kathedraal van de Italiaanse architect Di Ridolfo. Daarna werd vanaf 1485 gebouwd aan de bakstenen vestingwerken van het Kremlin gebaseerd op Noord-Italiaanse forten. In de 17e eeuw werden de torens van het Kremlin voorzien van galerijen en puntdaken. Tussen 1776 en 1787 verrees het Senaatsgebouw en van 1844 tot 1851 werkte men aan de Wapenkamer. De laatste grote toevoeging aan het Kremlincomplex, het congresgebouw, kwam gereed in 1961. Tijdens deze rondleiding bezoekt u twee kathedralen waarin de tsaren werden gekroond en begraven en het Patriarchenpaleis dat samen met de Kerk van de Twaalf Apostolen tussen 1652 - 1656 werd gebouwd.
   Na een pauze bij het Rode Plein wandelen we naar het Russisch Historisch Museum. Hier wordt de geschiedenis van Rusland verteld door middel van een geweldige collectie cultuurschatten vanaf het Kievse Rijk, een vroegmiddeleeuwse voorloper van het huidige Rusland, tot aan de Oktoberrevolutie. Een afdeling is gewijd aan waardevolle kunstwerken uit het bezit van de laatste tsarenfamilie Romanov.
   Na deze excursie rijden we per metro terug naar het hotel. U kunt uiteraard op eigen gelegenheid in het centrum blijven.

   Dag 4: Moskou - Sint Petersburg (sneltrein Sapsan)
   Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten. Uw bagage kunt u beneden in het hotel afgeven (ca. € 2 per koffer). Afhankelijk van de vertrektijd kunt u nog een laatste wandeling maken, bijvoorbeeld naar de markt in Izmailovo. Transfer naar het station waar u op het perron afscheid neemt van uw gids. U reist met de snelle dagtrein in ca. 4 uur de afstand van 650 km naar St. Petersburg. Onderweg zien we het Russische landschap met pittoreske dorpjes en uitgestrekte bossen aan ons voorbij trekken. In St. Petersburg staat uw gids al op het perron klaar om u te verwelkomen. Transfer naar uw hotel (Oktyabrskaya***+ of gelijkwaardig) in het hartje van de stad.

   Dag 5: Sint Petersburg: uitgebreide stadsrondrit; Peter en Paul Vesting; paleis en park van Peterhof (Petrodvorets)
   We maken 's morgens een rondrit langs de hoogtepunten van Sint Petersburg, zoals het Paleisplein met het Winterpaleis (waar de Hermitage gevestigd is), de Admiraliteit en pantserkruiser Aurora.
   Vervolgens gaan we naar de Petrus en Paulus Vesting. In 1703 werd op last van Peter de Grote begonnen met de aanleg van een bolwerk in de delta van de Neva, waarmee de stichting van Sint Petersburg een feit was. De belangrijkste bezienswaardigheid van de vesting is de Peter en Paul Kathedraal met zijn zeer fijne 122 meter hoge torenspits. In de vesting bevinden zich verder enkele musea en het Trubetzkoi-bastion, ooit in gebruik als gevangenis. De schrijvers Gorki en Dostojevski en duizenden politieke gevangenen hebben hier opgesloten gezeten. De begraafplaats van de Petrus en Paulus kathedraal is de laatste rustplaats van vrijwel alle Romanov tsaren.
   In de middag rijden we naar Peterhof (Petrodvorets), zo'n 30 km ten zuid-westen van Sint Petersburg. Hier staat het sprookjesachtige zomerpaleis van Peter de Grote, ook wel het Russisch Versailles genoemd. We bezichtigen het Grote Paleis (Grand Palace) waar momenteel 28 zalen zijn opengesteld voor het publiek. Het paleis, dat vooral indruk moest maken op zijn bezoekers, werd hoofdzakelijk gebruikt voor audiënties, ontvangsten en feesten. Peter zelf verbleef liever in het veel kleinere Monplaisir dat ook op het landgoed ligt. Naast het indrukwekkende paleis bezoeken we ook het prachtige park met zowel Franse als Engelse tuinen. We zien de adembenemende waterpartijen en vergulde fonteinen (mei-september). Vanaf het bordes hebben we een geweldig zicht over de Cascade die van het paleis via het Zeekanaal naar de Finse Golf loopt. Via het Zeekanaal konden de tsaren tot aan het paleis varen.

   Dag 6: Sint Petersburg: Hermitage
   Vandaag staat een bezoek aan de Hermitage op het programma, zonder meer één van de belangrijkste musea ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters, waaronder Rembrandt en Rubens en belangrijke schilderijen van diverse Franse impressionisten. Verder zien we werk van o.a. Leonardo da Vinci, Titiaan en Michelangelo. Tegenwoordig bevat de collectie van de Hermitage meer dan drie miljoen stukken! 
   Na een interessante rondleiding door een gedeelte van dit immense museum en een korte koffiepauze bent u vrij om in het museum te blijven. Er zijn nog voldoende kunstschatten te bewonderen. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. De transfer terug naar uw hotel (het eenvoudigst met de taxi of te voet) dient u vandaag ter plaatse zelf te regelen. Er zijn nog verschillende bezienswaardigheden in het centrum van de stad die u vanmiddag op eigen gelegenheid kunt bezoeken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de prachtige Bloedkerk (Kerk van de Verlosser op het Bloed) of aan de interessante Kunstkamer, het eerste museum van de stad opgericht door Peter de Grote.

   Dag 7: Sint Petersburg: het Alexandr Nevsky klooster; de Kazankathedraal; het Russisch Museum
   Vandaag bezoeken we het Alexandr Nevsky klooster uit 1710. In 1797 kreeg het klooster de status van Lavra, een eretitel die slechts weinig kloosters ten deel viel. Op het terrein van het klooster bevinden zich twee barokke kerken uit de 18e eeuw, ontworpen door vader en zoon Trezzini en een majestueuze neoclassicistische kathedraal, gebouwd in 1778-90 naar ontwerp van Ivan Starov en gewijd aan de Heilige Drie-eenheid. Op de bijbehorende begraafplaats liggen beroemde kunstenaars als Tsjaikovski en Dostojevski begraven. 
   Op de gezellige Nevski Prospekt bezoeken we de imposante Kazankathedraal met haar 96 zuilen. Gelovigen lopen in en uit voor een gebedje of om een kaarsje op te steken. Dit is een van de meest indrukwekkende gebedshuizen van de stad. Helaas worden de mooie Isaackathedraal en de prachtige Bloedkerk uitsluitend gebruikt als museum waardoor de mystiek daar een beetje verloren is gegaan. Na de lunchpauze krijgt u een rondleiding door het Russisch Museum bij het Plein van de Kunsten. Het museum is gehuisvest in het prachtige Mikhailovsky-paleis. Het paleis werd ontworpen door Carlo Rossi voor groothertog Mikhail, de zoon van tsaar Paul I. Hij kreeg het paleis ter compensatie omdat hij nooit op de troon zou zitten. Het museum bezit een van de grootste collecties Russische kunst ter wereld. Hier hangen onder andere werken van Repin en Roeblev. De entree met het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen zijn een lust voor het oog. Na een interessante rondleiding wandelen we weer terug naar het hotel. Vanavond kunt u een kleurrijke folklore show bijwonen (optioneel).

   Dag 8: Sint Petersburg: Pavlovsk; terugvlucht naar Amsterdam
   Na het ontbijt bezoeken we Pavlovsk, zo'n dertig kilometer buiten Sint Petersburg. In 1777 schonk Catharina de Grote een stuk land langs de rivier Slavjanka aan haar pasgeboren zoon Pavel (vandaar de naam Pavlovsk). Enkele jaren later kreeg de Schotse architect Cameron opdracht om een fort te bouwen op deze locatie. Hij ontwierp een indrukwekkend neoclassicistisch paleis met daarbij een schitterend park met Engelse tuin. Tijdens de rondleiding door het paleis krijgt u een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kunt u een prachtige collectie schilderijen, klassieke meubels en porselein bewonderen. Na dit bezoek brengt de bus ons naar de luchthaven vanwaar we huiswaarts vliegen. Vertrek Sint Petersburg  om 17.20 uur, aankomst in Amsterdam om 19.15 uur (op sommige data 14.05 uur - 16.00 uur).
   U kunt uw verblijf ook verlengen of doorreizen naar bijvoorbeeld Helsinki of Tallinn. 

   De mogelijkheid bestaat dat ter plaatse kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.

  • Vertekdata en prijzen 2022

   Maand Dag    Prijs per persoon    Eenpersoonstoeslag
   April 23, 30   € 1.255,--   € 255,--
   Mei  07   € 1.255,--   € 255,--
   Juni  01   € 1.355,--   € 325,--
   Juli  10   € 1.195,--   € 235,--
   Juli  24   € 1.255,--   € 255,--
   Augustus  06, 17   € 1.255,--   € 255,--
   September 03, 16   € 1.195,--   € 235,--

   Toeslag eerste klas trein: € 110,00 per persoon
  • Prijzen zijn inclusief:

   • Vluchten met KLM Amsterdam - Moskou en Sint Petersburg - Amsterdam inclusief handbabage (trolley van max. 12 kg)
   • Transfers bij aankomst en vertrek
   • Accommodatie in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
   • Programma zoals vermeld inclusief vervoer per trein (Sapsan) en bus
   • Excursies inclusief toegangsgelden
   • Nederlandstalige gidsen
   • Audiosysteem tijdens excursies zodat u de gids goed kunt verstaan

   Prijzen zijn exclusief:

   • Visum voor Rusland € 110,00 per paspoort
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Ruimbagage (€ 70,00 per koffer van max. 23 kg/retour of € 50,00 per koffer met Flying blue nummer - gratis aan te vragen op de website van KLM)
   • Verzendkosten paspoorten per koerier € 19,00 in Nederland; € 39,00 in België
   • Calamiteitenfonds € 2,50
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Optionele excursiesmetrokaartjes (ca. € 0,50 per rit)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • Optioneel:
   • eventuele extra excursies en/of langer verblijf in Moskou en/of Sint Petersburg of andere steden
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over(*) Type de letters over
   Refresh
   AUB de letters over typen
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.