Moskou - Gouden Ring - Sint Petersburg (ENG) | 11 dagen

 • binnen bloedkerk
 • bloedkerk
 • bthee tafel
 • dKostroma
 • ejmariinsky
 • fnalichniki
 • golden gates
 • jaroslavl
 • kipatevskij-monastyr Kostroma
 • koriginal
 • kremlin
 • medniy_vsadnik_1
 • natuur
 • paizmailovo
 • petergof 2
 • provodnik
 • puskin
 • russkii kostum
 • seergiev posad
 • sfinx
 • smena karaula
 • souvenirs
 • troika
 • zpetergof_98

Specificaties

  • Deze reis combineert Moskou en Sint Petersburg met de oude steden van de Gouden Ring: Sergiev Posad, Soezdal en Vladimir. U vliegt met KLM en verblijft in goede middenklasse hotels.

   Hoogtepunten van deze reis: uitgebreide stadsrondritten door Moskou en Sint Petersburg; Rode Plein en metrotour in Moskou; Kremlin in Moskou met 2 kathedralen; kloosters, kerken en kremlins in de steden van de Gouden Ring; iconenmuseum in Soezdal; Peter en Paul  vesting, prachtige Hermitage en het Russisch Museum in Sint Petersburg; paleis en park in Peterhof.

   Deze reis is Engelstalig. De groepen zijn minimaal 10 en maximaal 18 personen.

    

  • Dag 1, Amsterdam - Sint Petersburg
   Rechtstreekse vlucht naar Sint Petersburg met KLM. Na aankomst worden we opgevangen en naar Hotel Oktiabrskaya**** in het centrum van de stad gebracht.

   Dag 2, Sint Petersburg: Peterhof
   Vanochtend rijden we naar het wereldberoemde Peterhof of Petrodvorets, zo'n 30 km buiten Sint Petersburg. Hier bezoeken we de fraaie zomerresidentie van Peter de Grote aan de Finse Golf dat ook wel 'het Russisch Versailles' wordt genoemd. Tot de revolutie was het de voornaamste keizerlijke residentie en al in 1918 werd het een staatsmuseum. Het Grote Paleis werd in 1721 voltooid maar tsaar Peter gaf er de voorkeur aan om in het veel kleinere Monplaisir te verblijven dat ook op het landgoed ligt. Momenteel kan men 28 vertrekken van het Grote Paleis bezichtigen waaronder de rijke troonzaal met portretten van de keizerlijke familie. In de fantastische paleistuinen zien we de Grote Cascade met de adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden (mei-september). Vanaf het bordes hebben we een prachtig uitzicht over deze Grote Cascade en het Zeekanaal dat de Finse Golf met het paleis verbindt zodat de tsaren tot aan het paleis konden varen. Op de terugweg naar Sint Petersburg bezichtigen we net iets buiten het centrum het Monument of Heroic Defenders of Leningrad bij het Plein van de Overwinning. Een zeer indrukwekkend monument ter nagedachtenis van het 900 dagen durende beleg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

   Dag 3, Sint Petersburg: uitgebreide stadsrondrit; Nevskiy prospekt; Russisch Museum 
   Om de culturele hoofdstad van Rusland beter te leren kennen maken we een stadsrondrit. We rijden met de bus langs verschillende paleizen (waaronder het Winterpaleis), kerken en kathedralen, de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora en de Nevski Prospekt, de bekendste winkelstraat van de stad. We bezoeken de Petrus en Paulusvesting en de gelijknamige kathedraal, waar verschillende leden van de tsarenfamilie Romanov begraven liggen. De laatste tsaar, Nicolaas II, en zijn gezin werden hier als laatsten in 1998 bijgezet. De rondrit eindigt op de gezellige Nevski Prospekt (lunchpauze).
   Via de Kazankathedraal, een van de meest bezochte gebedshuizen van de stad, wandelen we naar het Mikhailovsky-paleis. In dit paleis is het Russisch Museum gehuisvest. Dit museum bezit een van de grootste collecties Russische schilderkunst ter wereld. Hier zijn o.a. werken van Repin te bewonderen. We wandelen terug naar het hotel.

   Dag 4, Sint Petersburg: Hermitage
   Aan het indrukwekkende Paleisplein ligt het Winterpaleis dat een deel van de collectie van de wereldberoemde Hermitage huisvest. We krijgen een uitgebreide rondleiding van ca. 2 uur door de Hermitage, een van 's werelds grootste en bekendste musea, dat uit vijf met elkaar verbonden gebouwen bestaat. In de overdadige zalen zien we fantastische kunstvoorwerpen die grotendeels zijn bijeengebracht door tsarina Catharina de Grote. Een absoluut hoogtepunt vormen de werken van Rembrandt en andere grote meesters waaronder Leonardo da Vinci. Ook de prachtige troon- en balzalen, de beschilderde gangen en het fantastische trappenhuis zijn een lust voor het oog. Na de rondleiding en koffiepauze kunnen we op eigen gelegenheid de rest van dit immense museum gaan verkennen. Het is ook mogelijk de stad verder te gaan ontdekken. We wandelen zelf terug naar het hotel dat ook centraal is gelegen.

   Dag 5, Sint Petersburg - Vladimir
   Uw bagage kunt u na het ontbijt bij de receptie in bewaring geven (ca. € 1 per koffer). U heeft nog voldoende tijd om een mooie wandeling door de Zomertuinen te maken of om de majestueuze Kazankathedraal te bezoeken. Bij een van de vele supermarkten kunt u iets te eten en drinken inkopen voor de treinreis. In de middag wandelt u in 5 minuten met uw gids van het hotel naar het treinstation voor de sneltrein naar Vladimir. Op het perron neemt u afscheid van uw gids. Rond 23.00 uur komt u aan in Vladimir waar u wordt verwelkomd door onze lokale gids. Transfer naar het hotel waar u de komende 2 nachten zult verblijven.

   Dag 6, Vladimir - Suzdal
   We beginnen de dag met een rondrit door Vladimir, de schatkamer van oud Russische kunst. We bezichtigen de Golden Gates, de grote Oespensi-kathedraal en de Dimitri-kathedraal, bekend om het mooiste steenhouwwerk uit de Russische geschiedenis. Rond lunchtijd rijden we naar het 40 km verderop gelegen schilderachtige plaatsje Soezdal. Onderweg kunt u genieten van het platteland en de eindeloze bossen. In het oude kremlin bekijken we het aartsbisschoppelijk paleis en het kleine iconenmuseum (indien geopend). Uiteraard staat ook het enorme kloostercomplex Spaso-Efimievski met de mooie Preobrazhenski-kathedraal op het programma. Het geweldige carillon van de klokkentoren speelt elk uur.

   Dag 7, Suzdal - Sergiev Posad - Moskou
   Na het ontbijt rijden we naar Sergiev Posad, een van de oudste plaatsjes van de Gouden Ring. Dit onaangetaste Russisch-Orthodoxe dorp met sprookjesachtige kerken en het prachtige Trinity Sergievklooster, ligt ca. 60 km van Moskou. We bezichtigen het mooiste klooster van Rusland dat al in 1774 de titel 'Lavra' (klooster in de hoogste rangorde) kreeg. Het is een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van het land. Kooplieden en adellijke families ruilden hier hun goud en edelstenen tegen goddelijke steun. Zo konden de monniken de beste architecten en kunstenaars inhuren. De heilige Sergius van Radonezj ligt in een van de kerken begraven. Op de binnenplaats bevindt zich ook een waterbron met heilig water (zelf flesje meenemen). Lunch is inbegrepen. In de loop van de middag komen we in Moskou bij Hotel Izmailovo**** Vega aan.

   Dag 8, Moskou: uitgebreide stadsrondrit; metrotour; Arbat straat
   We beginnen de ochtend met een uitgebreide stadsrondrit door Moskou. U ziet verschillende imponerende monumenten, belangrijke regeringsgebouwen (KGB) en de mooiste kathedralen. Vanaf de Mussenberg (Lenin Hills) heeft u een mooi uitzicht over de stad. Onderweg stoppen we bij het Victory Park met het imponerende gedenkmonument ter ere van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. We eindigen de rondrit bij het wereldberoemde Rode Plein. Na een uitgebreide rondleiding en lunchpauze rijden we onder leiding van de gids via een aantal indrukwekkende metrostations naar de artiestenwijk Arbat. Uw gids brengt u in de loop van de middag per metro terug naar het hotel.

   Dag 9, Moskou: Kremlin; Rode plein: Zaryadje park
   Na het ontbijt gaan we met onze gids per metro naar het Kremlin. Deze oude vesting symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied ook 5 kathedralen en enkele paleizen (niet toegankelijk). Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven.
   We bezoeken het Paleis van de Patriarch en 2 kathedralen waar we verschillende keizerlijke sarcofagen zien. Binnen de muren van het Kremlin lopen we ook langs het vroegere arsenaal, het kantoor van de president, de Tsarenklok van maar liefst 200 ton ('s werelds grootste klok) en het Tsarenkanon van 40 ton. Na het Kremlin wandelen we via het Monument van de Onbekende Soldaat naar het Rode Plein voor een lunchbreak. Iets verderop bekijken we het onlangs geopende Park Zaryadye vanwaar we een prachtig zicht hebben op het Kremlin. Hier ligt ook het unieke Romanovhuis uit de 16de eeuw. De familie Romanov woonde hier totdat Michail Romanov als tsaar zijn intrek nam in het Kremlin. Het interieur geeft een goed beeld van het leven in die tijd. Met de metro rijden we terug naar het hotel.

   Dag 10, Moskou
   Vandaag kunnen we onze dag naar eigen inzicht indelen. Vraag onze gids hoe we onze interesse het best vorm kunnen geven! Op loopafstand van het Rode Plein bevinden zich nog tal van bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Christus Verlosser Kathedraal.

   Dag 11, Moskou - Amsterdam
   Na het ontbijt dient u uw hotelkamer te verlaten (bagage kunt u tegen betaling bij de receptie in bewaring te geven). Ochtend ter vrije besteding. In de middag transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht met KLM naar Amsterdam.


   Ter plaatse kunnen kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.
  • Vertrekdata en prijzen 2020

   Maand    Dag    Prijs per persoon    Eenpersoonstoeslag
   Mei   23   € 1.555,--   € 400,--
   Juni   27   € 1.555,--   € 400,--
   Juli   25   € 1.475,--   € 355,--
   Augustus   22   € 1.475,--   € 355,--
   September   6 en 26   € 1.445,--   € 300,--
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Vluchten met KLM Amsterdam - Moskou en Sint Petersburg - Amsterdam (inclusief handbagage, trolley van max. 12 kg))
   • Transfers
   • Accommodatie in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
   • Dagtrein Sint Petersburg - Vladimir (2-de klas)
   • 1x lunch 
   • Programma al beschreven inclusief vervoer per trein en bus
   • Excursies inclusief toegangsgelden 
   • Audiosysteem tijdens excursies in Moskou en Sint Petersburg
   • Engelstalige gidsen
   Prijzen zijn exclusief:
   • Visum voor Rusland € 110,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Ruimbagage (€ 50,00 per koffer van max. 23 kg/retour of € 30,00 per koffer met Flying blue nummer - gratis aan te vragen op de website van KLM)
   • Verzendkosten paspoorten per koerier € 19,00 in Nederland; € 39,00 in België
   • Metrokaartjes (ca € 0,50 per rit)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
   • Persoonlijke uitgaven
  • Optioneel bestaat er na dag 10 de mogelijkheid om een of twee dagen extra in Novgorod te verblijven. U kunt ook uw reis in Moskou of Sint Petersburg verlengen.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Vertrekdata(*)
   Vul hier uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over :(*) Neem de code over :
   Ongeldige invoer
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

sgr

Wij zijn aangesloten bij SGR
www.sgr.nl

 • Volg ons

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.