Pool Avontuur (ENG) | 15 dagen

 • murmansk-city-lighthouse
 • murmansk-oblast-river
 • murmansk-russia-region-nature
 • tersky-kust
 • umba-rivier
 • varzuga-kerk

Specificaties

  • Dit Pool Avontuur op de Kola Peninsula combineert drie activiteiten en drie extreme bestemmingen in een vakantie!
   1. Hiking in Khibiny Tundra:
    Een driedaagse trektocht met rugzakken in het hoogste berggebied van heel Lapland en over het overwinnen van het toppunt van de Kola Peninsula, de Judychvumchorr (1.200m)
   2. Rafting over de Umba rivier:
    Een tocht van 150 km per catamaran over de wilde Umba rivier. Vijf dagen volle actie op het langste gedeelte het Kola schiereiland, met veel stroomversnellingen van de zware categorie, vanaf het centrum van Kola tot aan de Witte Zee.
   3. Mountainbiking langs de Tersky kust:
    Over 150 km onverhard terrein langs oude Pomor dorpen om te komen bij het meest afgelegen deel van de Kola Peninsula, het aan de kust van de Witte Zee gelegen Varzuga. Fietsen door bossen, over zanderige stranden, duinen en over stenen plateaus.

   Tussen alle actie door zorgen wij voor de nodig onderbrekingen met sauna’s en ontspannende momenten. U zult geen honger lijden, daar zorgt onze gids wel voor. Tijdens de tour worden de meest interessante plaatsen van de Kola Peninsula bezocht, waaronder de Khibiny Tundra, eeuwen oude rotstekeningen, Amethist mijn, schilderachtige vissersdorpjes en veel flora en fauna.

  • Dag 1: Murmansk; Monchegorsk
   Aankomst op het vliegveld van Murmansk, met aansluitend een transfer naar Monchegorsk, waar in het hotel ingecheckt wordt. U dineert in een mooi Russisch café.

   Dag 2: het Imandra meer; Aku-Aku; de Yumyekorr pas
   Met een motorboot gaat u over het Imandra meer naar het Nifeliny Peski station (10 km). Vanaf hier gaat u te voet verder over een bospad tot aan het Aku-Aku ravijn. De ingang van het ravijn is omgeven door hoge pijnbomen en de muren lijken op de ruïne van een oud kasteel. Er is een mooi meer langs de kliffen en vele stroompjes, waarvan een met een waterval en eenzame stenen lijkend op versteende trollen. U volgt het Aku-Aku ravijn naar de Yumyekorr ("Dode mans ravijn") pas, een smalle pas samengeperst tussen twee rotskliffen. Volgens de legende vochten de Saami hier tegen de Zweden aan het einde van de 16e eeuw. De wandeling gaat verder langs de Meridian stroom door een bos van Noordelijke berken naar de Cahsnaiok rivier ("De spechten rivier"). U overnacht in een tenten kamp.
   Wandelafstand: 17 km

   Dag 3: de Chasnaiok rivier; de Zuid Chorgorr pas;de Petrelius rivier 
   U vervolgt het pad langs de Chasnaiok rivier naar de Zuid Chorgorr pas. Tijdens de tocht kunt u de diepe hellingen zien van de Lidichwumchorr bergen waar zich fantastische rotspartijen bevinden. De Zuid Chorgorr pas gaat langzaam omlaag van de top (820m). Op de lagere plaatsen is een wonderbaarlijke ring van rotsen met een meer dat veel weg heeft van een juweel. U gaat verder langs de pas naar de Petrelius rivier en u maakt een kamp in het midden van de West Petrelius pas.
   Wandelafstand: 14 km

   Dag 4: de West Petrelius pas; de Judychvumchorr berg; de Malaya Belaya rivier; de Pochajok rivier; Oktyabrsky dorp
   U klimt naar de top van de West Petrelius pas. Daar kunt u uw rugzak achterlaten om verder vrij te zijn voor de klim naar de hoogste piek van de Kola Peninsula, de Judychvumchorr berg op 1.200m boven de zeespiegel. Tijdens de afdaling pikt u uw bepakking weer op en daalt u verder af naar de vallei van de Malaya Belaya rivier en naar een stenencirkel met een “maan” krater op de bodem. Het pad gaat verder langs de Malaya Belaya rivier richting het Ramzai ravijn, ook een smalle pas tussen twee rotskliffen in. Het is mogelijk dat in het ravijn tot aan de herfst sneeuw blijft liggen. Verder gaat u langs de Pochajok rivier ("De rendieren rivier") naar het Malyi Vudyavr meer, waar onze bus op u wacht. Deze brengt u naar het oude dorpje Oktyabrsky waar het houthakkers gastenhuis Jolki Palki is gelegen. Voor het slapengaan kunt u hier genieten van het diner en een welverdiende sauna.
   Wandelafstand: 14 km

   Dag 5: rustdag
   Na het ontbijt is het tijd om de catamarans voor te bereiden voor het tweede deel van deze tour. De rest van de dag kunt u rusten en u zelf voorbereiden voor het raften. In de middag zal de sauna klaar staan om u te ontvangen.

   Dag 6: de Umba rivier
   Aansluitend aan het ontbijt vertrekt u naar het einde van het Umbrozero meer, waar de Umba rivier naar het zuiden stroomt. Vlug na de start begint de opwinding al met grote golven en zo raakt u snel gewent aan de catamaran. De lunch en het diner worden aan de kant van de rivier gemaakt. U overnacht in tenten.
   Vaarafstand : 15 km

   Dag 7 tot en met 9: raften
   Iedere dag zult u, na een goed ontbijt, ongeveer 15 km over het water afleggen. Tijdens de tocht worden snack stops gemaakt op het water. Voor de lunch stopt u langs de kant, waar een kampvuur wordt gemaakt op een van de vele schitterende oevers van de rivier en aan het einde van de roeidag maakt u een kamp en krijgt u een goed diner.
   Halverwege bereikt u het Kanozero meer. Hier stopt u enige tijd om de Petroglyphs te bezoeken, de beroemde eeuwenoude rotstekeningen. Deze mystieke tekeningen stammen uit het jaar 5000 voor Christus en aangenomen wordt dat deze tekeningen een deel in namen van de rituelen van de eerste bewoners van dit gebied. Daarnaast zijn ze gerelateerd aan vele wereld beroemde kunstvoorwerpen. U overnacht in tenten.
   Vaarafstand: 15 km per dag

   Dag 10: een Pomor dorp
   Vandaag komt er een einde aan uw tocht in het zuidelijke gedeelte van de Kola Peninsula. Onze off-road bus wacht u op aan de oever van de rivier en brengt u naar een mooi houten huis in een klein Pomor dorp, gelegen aan de Witte Zee kust. Hier kunt u wederom genieten van een sauna en het diner en zult u ook overnachten.
   Vaarafstand : 20 km

   Dag 11: rustdag
   Na het ontbijt heeft u een dag om te rusten en te herstellen van de riviertocht. Tevens is er tijd om uw uitrusting na te kijken. U kunt met de boot de Witte Zee op en hier eventueel vissen. Daarnaast is het mogelijk om te voet of per fiets een bezoek te brengen aan het mooie dorpje. In de late middag is de sauna heet en kunt u daarna een verkoelende duik in de zee nemen. Een heerlijk diner zal voor u bereid worden.

   Dag 12: begin mountainbike tour
   U start het mountainbike gedeelte van de Pool tour in het zuiden van de Kola Peninsula. U fietst langs de kust en als het weer het toelaat is er de mogelijkheid om te zwemmen bij een mooi zandstrand. U luncht bij de zee, krijgt uw diner bij een kampvuur en overnacht in tenten in de wildernis.
   Fietsafstand : 50 km

   Dag 13: het Kashkarantsy dorp; Lodochnaya Tonya 
   Vandaag moeten er enkele tientallen kilometers gefietst worden naar het volgende punt van onze bestemming, het dorp Kashkarantsy. Kashkarantsy is een Pomor dorp waar de oude houten huizen bewaart zijn gebleven zoals ze honderd jaar gelegen waren. De inwoners leven hier van de vishandel. Later komt u langs de kust langs de Kapel van de Onbekend Monnik. De herkomst van de kapel is uit de 13e eeuw toen er nog geen dorpen bestonden aan de kust van de Witte Zee en de vissers dicht bij de zee woonden in aparte huizen, genaamd “Tonya”. Hier is een mooie plek voor de lunch. Daarna fietst u verder naar Amethist Rock aan de Ship Kaap, een hoge rots die in de zee staat. Deze bestaat uit amethist en is zeer makkelijk te vinden. Hierna gaat de weg verder naar Lodochnaya Tonya, waar een diner bij kampvuur wordt gegeten. U overnacht in kleine houten huisjes met meerpersoonskamers aan de Witte Zee in de wildernis. In de avond gaat u met de fiets op zoek naar beren en de mogelijkheid om wilde beren te zien is hier zeer groot.
   Fietsafstand : 45 km

   Dag 14: Varzuga
   Deze morgen vindt u zich omgeven in de overvloedige natuur van de Witte Zee. U fietst naar het oosten langs de kust tijdens het eb getijde naar de mond van de Varzuga rivier. Dit is het meest oostelijke punt van de Kola dat op eigen kracht bereikbaar is. Onze off-road bus pikt u op en rijdt u via de duinen naar het zeer oude dorp Kuzomen, gesticht in de 17e eeuw. In de late namiddag komt u aan in Varzuga, de eerste nederzetting aan de Tersky kust van de Witte Zee. In dit dorp verblijft u in een houten huis. Hier wacht een sauna en een heerlijk afscheidsdiner, door de locale gastheer bereid, op u.
   Fietsafstand : 40 km

   Dag 15: Kandalaksha; Murmansk
   Na het ontbijt brengt de off-road bus u naar de stad Kandalaksha voor een transfer naar het vliegveld van Murmansk.
  • Vertekdata

   Iedere zaterdag vanaf begin juni tot en met eind september

   Prijzen:

   Worden op aanvraag verstrekt (richtprijs vanaf € 2.350,-- p.p.).
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Accommodatie zoals omschreven
   • Sauna’s
   • Vol pension, met uitzondering van dag 1 (alleen diner) en dag 15 (ontbijt en lunch)
   • Transport van bagage tussen de tochten en tijdens het fiets gedeelte
   • Huur tweepersoons tenten
   • Huur mountainbike
   • Service van off-road bus
   • Begeleiding door ervaren gids
   • Medische verzekering inclusief helikopter evacuatie (bij noodgevallen)

   Prijzen zijn exclusief:

   • Retourvlucht Murmansk
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • Deelnemers dienen ervaren te zijn in het wandelen in steenachtige gebieden, fietsen in heuvels en roeien in stromingen. Daarnaast dienen zij te beschikken over een goede conditie.

   Optioneel:
   • excursie in steden van de Kola Peninsula
  • Voornaam: (*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam: (*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres: (*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode: (*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats: (*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail: (*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum: (*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over : (*) Neem de code over :
   Ongeldige invoer
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.