Natuurwonder Baikalmeer (ENG) | 12 dagen

 • baikalmeer
 • baikalmeer_bootje
 • irkutsk-city-scenery
 • irkutsk-region-scenery
 • olchon
 • pavlovsk

Specificaties

  • Deze natuurreis laat u de Parel van Siberie en haar onvervalste landschap tijdens korte wandelingen en uitstapjes intensief ontdekken. Meest van de tijd begeeft u zich buiten de gebruikelijk toeristische paden zodat u de mogelijkheid heeft om het alledaagse leven van de Siberiers van kortbij te ervaren. Na een indrukwekkende natuurbelevenis eindigt de reis met een spannend, cultureel programma in Sint Petersburg.
  • Dag 1, Irkoetsk: stadsrondrit; Dekabristen museum
   Aankomst in Irkoetsk. Transfer naar uw hotel. Lunch.
   Irkoetsk is een oude Russische stad gelegen in Oost-Siberië op de schilderachtige oever van de Angara rivier, die uitmondt in het Baikalmeer. Met zijn inmiddels 600.000 inwoners is het één van de grootste steden in Siberië en het administratieve centrum van de Irkoetsk regio.
   ’s Middags staat de stadsrondrit op het programma. Gedurende de stadstour bezoeken we o.a. de Verlosserkerk, het oorlogsmonument, de Heilige Vrouwenkathedraal en het standbeeld van Alexander de Grote, gelegen aan de oevers van de Angara. Overnachting in Irkoetsk.

   Dag 2, Taltsy openluchtmuseum; Lystvyanka dorp
   Na het ontbijt rijden we richting Listvyanka, gelegen aan het Baikalmeer. Aan de oever van het meer treffen we het interessante Taltsy openluchtmuseum met meer dan 40 oude traditionele Siberische huizen en gebouwen alsook 8.000 gebruiksvoorwerpen uit de 17e tot en met de 19e eeuw. Eén van de kernpunten van de collectie is een gedeeltelijke reconstructie van het 17e-eeuwse fort van Ylimsk, dat bestaat uit de oorspronkelijke Spasskaya Toren en de Kerk van Onze Lieve Vrouw van Kazan. Na de rondleiding rijden we verder naar Listvyanka. We gaan met de stoeltjeslift naar het observatieplatform Chersky Stone, vanwaar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over het meer.
   Check-in in een hotel. Vrije tijd om kennis te maken met het dorp. U kunt bijvoorbeeld de vis- en souvenirmarkten bezoeken.
   Optioneel is het mogelijk om een boot excursie te maken.

   Dag 3, Etnografisch Museum; Olkhon eiland en ontmoeting met een sjamaan
   Na het ontbijt checken we uit en vertrekken we met de auto richting het Olkhon eiland. De naam Olkhon is een Boerjatische naam en duidt waarschijnlijk op het gevarieerde landschap van het langgerekte eiland. Het heeft een lengte van 72 kilometer en een gemiddelde breedte van 10 kilometer (maximaal 15 kilometer). Het eiland heeft steile hellingen aan de oostzijde. Het hoogste punt is de berg Zjima (818 meter boven het meer oppervlak). Het eiland zelf bestaat uit een combinatie van taiga, steppe en woestijn.
   Onderweg stoppen we bij het Etnografisch museum waar we kennis kunnen maken met de cultuur van de Baikal Boerjatiërs. Na de excursie ontmoeten we een sjamaan en kunnen we deelnemen aan een zuiveringsritueel en genieten van een lokale drank.
   Lunch in een café. Hier proeven we van de nationale gerechten uit de Boerjatische keuken.
   Na aankomst in Khujir checken we in bij een toeristen resort en hebben we vrije tijd om een wandeling door het dorp te maken. Khujir ligt aan de westkant van het eiland. We kunnen een bezoek brengen aan de haven en de fameuze Burkhan Rots. Deze wordt beschouwd als het huis van God van Baikal en is één van de negen heiligdommen van Azië. ’s Avonds is er tijd voor het diner en wat rust.

   Dag 4, tocht naar het Ogoy eiland
   Na het ontbijt gaan we naar de haven van Khujir. We vertrekken met een speed boot voor een twee uur durende tocht via de Maloye More zeestraat naar het Ogoy eiland. Tijdens onze eerste stop maken we een wandeling naar de heilige waterbron. Deze bron is door een krachtige sjamaan gescheiden in een mannelijk en vrouwelijk deel. Het water van de bron bevat een hoog ijzergehalte en wordt gezien als helend.
   Bij terugkomt bij de boot is er tijd voor een kop thee met een snack. Hierna gaan we door naar het Ogoy Eiland, het grootste eiland in de Maloye More zeestraat. Het eiland wordt gezien als een “pure” plek. Hier hebben nooit mensen gewoond en er is geen negatieve energy. Het eiland is een heilige plek voor Boeddhisten. Ze geloven dat als je drie keer rond de stoepa boom gaat en je respect laat zien dat je wensen uit zullen komen.
   Na de excursie gaan we terug naar het resort in Khujir voor het diner.

   Dag 5, Olkhon eiland: de Khoboy kaap
   Vandaag maken we een excursie met off-road Russische jeeps (UAZ) naar de Khoboy kaap, het noordwestelijke punt van Olkhon, een heilige plek voor sjamanen. Tijdens de tocht kunnen we de schoonheid van Maloye More en zijn eilandjes ontdekken. Khoboy betekent "een hoektand, een kies" in het Boerjats. Een enorme hoektandvormige steen domineert de kaap. De tijd, de winden van Baikal, de wrede vorst en de brandende zonneschijn hebben hun onuitwisbare stempel gedrukt op Khoboy's hoektand.
   We wandelen naar de kaap en lunchen in de buitenlucht. Hierna gaan we terug naar Khuzhir. Onderweg bezoeken we Uzury en het meteorologische station dat hier is gevestigd. De route neemt ons mee langs steppe, stranden en taiga.
   In de avond is er tijd voor diner en om tot rust te komen.

   Dag 6, van West naar Oost Baikal
   Na het ontbijt gaan we in de haven aan boord van een comfortabele privé boot. We varen een paar uur voordat we bij Oest-Bargoezin zijn. Tijdens de vaart kunnen we genieten van het schitterende uitzicht over het Baikalmeer en het Svyatov Nos schiereiland. De lunch is aan boord in de vorm van een lunchpakket.
   De overtocht gaat over het weidste deel van het Baikalmeer en brengt ons in het geografische centrum van het meer.
   Het Baikalmeer is 25 miljoen jaar oud. Met zijn 1.642 meter diepte en een oppervlakte van 31.500 vierkante kilometer, is het Baikalmeer het grootste zoetwatermeer ter wereld. Het Baikalmeer bevat 20% van al het zoete water op aarde. Het water is zo schoon en helder dat dit zelfs gedronken kan worden. In 1996 is het Baikalmeer toegevoegd aan werelderfgoedlijst UNESCO.
   Oest-Bargoezin ligt aan de westkust van het meer, aan de oever van de Bargoezinsky golf, de diepste en grootste van het hele Baikalmeer. Hier verblijven we in een lokaal gasthuis en in de avond brengen we een bezoek aan de Russische banya (sauna). Er wordt een heerlijk thuisgemaakt diner voor ons gemaakt.

   Dag 7, Bargoezin vallei
   Vandaag hebben we een hele dag excursie en gaan met de 4x4 (UAZ) door de Bargoezin vallei. Het Bargoezingebergte is 280 km lang en tot 2.840 meter hoog. Het is overwegend met taiga bedekt. Door de prairies van de vallei gaan we naar Bargoezin Datsan. Hier verscheen in 2005 het beeld van Sint Yanjima in de Siberische taiga. Deze plek werd een bedevaartsoort voor gelovigen en toeristen.
   In de buitenlucht hebben we onze lunch, waarna we teruggaan aan ons gasthuis in Oest-Barguzin. ’s Avonds is er tijd voor het diner en om te rusten.

   Dag 8, Ulan-Ude; Ivolginsky Datsan - het Boeddhistisch centrum van Rusland
   We vertrekken per auto naar Ulan-Ude, de hoofdstad van de Boerjat Republiek, gelegen in een vallei ingeklemd tussen twee bergketens en de rivieren Selenga en Uda. De stad werd in 1666 gesticht door Russische Kozakken. Door haar gunstige ligging groeide de stad snel en werd het een belangrijk handelscentrum op de route van Rusland naar China en Mongolië.
   Tijdens de route stoppen we voor de lunch in een café met een typische Boerjat keuken.
   We brengen een bezoek aan Ivolginsky Datsan, het belangrijkste Russisch Boeddhistische tempel complex. Het is gelegen in de mooie steppen. Hier kunnen we kennis maken met de Boeddhistische cultuur. Deze Datsan wordt gezien als de meest belangrijke plek en het centrum van het Boeddhisme in Rusland. Het complex stamt uit 1949, toen er na jaren van godsdienstonderdrukking weer wat lucht gekomen was, omdat Stalin in WO II de touwtjes wat had laten vieren. Deze datsan is de zetel van de Hambo-Lama, de belangrijkste lama van heel Rusland. De Dalai-Lama heeft het klooster tweemaal bezocht.
   Hierna gaan we door naar Ulan-Ude, waar we onze koffers op het treinstation achterlaten en een wandeling door het centrum van de stad maken. ’s Avonds vertrekken we met de nachttrein naar Irkutsk.

   Dag 9, vertrek
   Rond 7 uur ‘s morgens komen we aan in Irkutsk, waarna we verder gaan naar het vliegveld voor onze terugreis.
  • Vertekdata 2022

   Augustus 07

   Prijzen 2022

   €1565,00
  • Prijzen zijn inclusief:
   • accommodatie in hotels/toeristen resort/gasthuis
   • alle transfers/vervoer
   • 8x ontbijt, 
   • vol pension
   • Duitstalige reisleiding
   • Duitstalig excursieprogramma inclusief toegangsgelden

   Prijzen zijn exclusief:

   • visa voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00
   • reis- en annuleringsverzekering
   • persoonlijke uitgaven
  • Tijdens deze reis worden de volgende plaatsten bezocht :
   • Irkoetsk
   • Bolsjoj Goloustnoje
   • Kaap Sobolinyj
   • Bolsji Koty
   • Listvjanka

  • De wandelingen zijn relatief kort, er moet echter naast uw persoonlijke spullen ook de uitrusting en proviand gedragen worden. Uw persoonlijke zaken die u tijdens de wandeltocht niet nodig heeft kunt in Irkoetsk laten. Deze worden naar Listvjanka gebracht, waar u deze in het hotel weer in ontvangst kunt nemen.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Aantal personen:
   Vertrek datum:

   Opmerkingen:
   Neem de code over :(*) Neem de code over : Ververs
   Ongeldige invoer
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.