• Suzdal 2
 • karelia zonsondergang 1
 • Bruggen 2
 • Trein 3
 • kamtsjatka panorama 1
 • kremlin moscow 1
 • labuti jezero stipa king
 • Boot 2
 • Suzdal.

  Op en top Rusland!
 • Karelia.

  Zonsondergang!
 • Sint Petersburg.

  Bruggen!
 • Treinen.

  Dwars door Rusland!
 • Kamtsjatka.

  Extreem Rusland!
 • Een zomer in Rusland.

  Volop zon en kleur!
 • Russisch ballet.

  Een klassieker!
 • Riviercruises.

  Een geweldige belevenis!

Treinreis Moskou - Volgograd - Samara - Jekaterinburg - Kazan - Moskou juni 2015

Hallo Svetlana,

De vakantie was in een woord : GEWELDIG!. Het is een mooi avontuur geweest langs diverse steden met elk hun eigen identiteit. Alles was goed geregeld, de hotels, de treinen en vooral de de transfers van station naar hotel en vice versa waren heel fijn. De mensen die ons kwamen ophalen en weg brachten waren elke keer stipt op tijd. Het scheelde ons heel wat gesjouw met de koffers. Verder was het hotelpersoneel in alles steden erg behulpzaam en spraken goed Engels.

De treinen waren allemaal dik in orde. Onderweg hebben we goed het verschil tussen 2e- en 3e-klasse kunnen zien en waren blij dat we in een 2e-klasse coupe zaten. De laatste rit van Kazan naar Moskou was zelfs erg luxe met tv aan boord.

Door verschillende steden te bezoeken hebben we een aardige inkijk gekregen van Rusland. Ze zijn niet te vergelijken met Moskou of Sint Petersburg.

De eerste stad die we bezochten was Volgograd. Ik vond dit de meest indrukwekkende stad van de rondreis. De stad heeft zoveel geschiedenis. Vooral de Mayaev Kurgan was imposant net als de eeuwige vlam en de wisseling van de wacht. In Volgograd hebben we twee dagen een gids met chauffeur gehuurd en zijn veel te weten gekomen over de beslissende slag on Stalingrad. We zijn ook op de steppe geweest bij Rossoshka, het militaire kerkhof. Als je hier staat krijg je een beetje het gevoel wat de soldaten hier hebben moeten doorstaan. En dan waren wij er in de zomer met 36°C en een stevige wind. De volgende dag zijn we naar de Rode Oktoberfabriek in het noorden geweest. We mochten naar binnen nadat onze paspoorten waren overgeschreven. He voelde erg beklemmend aan allemaal. Even later toen we uit de kapel kwamen die hier op het terrein staat, werden we weggestuurd door twee heel boze dames van de beveiliging.

In Samara is het gelukt om de Stalinbunker te bezoeken. De hotelreceptie heeft zelfs een paar keer gebeld om dit voor elkaar te krijgen. Ik kon me aansluiten bij een groep studenten die onderweg nog het een en ander voor me konden vertalen. Een geweldige ervaring. Samara is echt een heel andere stad dan anders drie van de reis. Hier proef je nog veel sovjet verleden. Ook in deze stad stoomt de Wolga en magnifieke rivier die de bewoners van de stad gebruiken als uitgaansgelegenheid. Veel zandstranden en veel mensen die in de rivier zwemmen en ik kon dus niet achterblijven.
Het hotel in Samara was goed. We kwamen redelijk vroeg in de ochtend aan en er werd zelfs nog apart ontbijt gemaakt voor ons. Ook was het geen probleem om de kamer een halve dag langer te huren omdat we pas laat in de avond met de trein gingen richting Yekaterinburg.

In Yekaterinburg zijn wederom met een gids op stap geweest en zij heeft alles uitgelegd over de laatste dagen van de tsaar en zij n familie. We zijn ook bij het klooster Ganina Yama geweest. De dag daarna met een jeep de Oeral in geweest en flink door elkaar geschud. Het was er prachtig vooral de rotsformaties verscholen in bossen. En natuurlijk een foto gemaakt op de grens Azie-Europa. Yekaterinburg voelt als een open stad en het we hadden het gevoel dat het er bruist. We vonden het hier erg leuk.

Kazan is weer een heel andere stad met verschillende culturen. Vooral het Kremlin was indrukwekkend. We zijn ook nog met een bus naar het eiland in de Wolga geweest. Op de terugweg kwamen we in een hevig onweer terecht. Terug in Kazan waren een heleboel straten ondergelopen.

Zoals je ziet hebben we veel gedaan en gezien. We hebben het heel erg naar ons zin gehad. Het enige waar we ons op verkeken hebben zijn de afstanden in de steden. Je gaat in Rusland niet zo maar even een blokje om. We hebben dus veel kilometers gemaakt en die waren het allemaal waard.

We willen je nogmaals heel erg bedanken voor het regelen van deze onvergetelijke vakantie!!!

Met vriendelijke groeten Robert en Engelien.

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.