• kamtsjatka panorama 1
 • kremlin moscow 1
 • Bruggen 2
 • Suzdal 2
 • Trein 3
 • karelia zonsondergang 1
 • labuti jezero stipa king
 • Boot 2
 • Kamtsjatka.

  Extreem Rusland!
 • Een zomer in Rusland.

  Volop zon en kleur!
 • Sint Petersburg.

  Bruggen!
 • Suzdal.

  Op en top Rusland!
 • Treinen.

  Dwars door Rusland!
 • Karelia.

  Zonsondergang!
 • Russisch ballet.

  Een klassieker!
 • Riviercruises.

  Een geweldige belevenis!

Fietsen Georgie

Beste Svetlana,

Ik ben inmiddels weer ruim een week terug uit Georgie. Dat was toch een hele belevenis, ik heb wel niet alles kunnen doen wat ik wilde en moest regelmatig mijn plannen aanpassen. Maar het positieve overheerst toch wel.
Ik heb mij ook niet onveilig gevoeld, maar 1 slechte ervaring gehad. Ook geen burgers met wapens zien lopen. Maar de op papier waarschijnlijk meest gevaarlijke gebieden ben ik niet ingekomen (westelijke deel van Zuid-Ossetie in Georgie en Noord-Ossetie in Rusland). Er was ook zelfs een reisbureau die geen medewerking wilde verlenen omdat ze het niet veilig genoeg vonden om daar alleen te gaan fietsen. Of anderen reageerden zelfs helemaal niet. Ik had de indruk dat de meeste in rusland gespecialiseerde bureau's zich puur bezighielden met Moskou en Sint Petersburg, wat je ook enkel vond op de meeste sites. Ik was dan ook blij met jouw reactie, dat je me ook kon helpen daarbuiten. Helaas is dat dus niet gelukt in de praktijk.

Het begon al op het vliegveld dat ik eerst nog 2 dagen moest wachten op mijn vliegtuig en dan kon ik na Kazbegi de grens niet over naar Vladikavkaz. En bij poging 2 dus ook niet via de Roke tunnel. Mijn boeking in Vladikavkaz heeft de grenspolitie toen nog voor mij ongedaan gemaakt.

Dat oversteken onmogelijk was verbaaste mij toch, net zoals de grenspolitie nogal verbaast was om mij te zien, daar het volgens hen al 2 jaar voor iedereen gesloten was. Want ook mijn georgische reisagent had gezegd dat dit gewoon mogelijk was. En bij het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken wordt er ook geen melding van gemaakt. Ook niet dat je Tshkinvali niet inkomt.

Mijn geschreven verslagen heb ik op mijn Hyves pagina gezet en die kun je hier nalezen http://eibert1984.hyves.nl/blog/

Mijn fotos/filmpjes heb ik in 1 compilatie gezet, maar die was helaas te groot om op youtube te kunnen zetten, dus heb ik hem elders onder moeten brengen. Deze kun je downloaden via deze link http://rapidshare.com/files/123358056/Vakantie_Georgie_2008.wmv.html dan moet je kiezen voor de gratis versie, dan moet je ongeveer 2 minuten wachten. Het kan wel lastig zijn om de goede code te vinden.

Dit was in elk geval een mooi gebied, helaas heb ik dat voor het Russische deel van mijn reis niet kunnen bevestigen. Toeristen heb ik weinig gezien, en dan was het in groepen met plaatselijke gidsen. Ik had niet verwacht veel aan mijn engels of duits te hebben, had alleen wel gedacht dat men dit bij officiele functies toch wel meer zou spreken. Dat viel me wel wat tegen.

Met vriendelijke groet,
Eibert 

 Hoi Svetlana,

Hier nog even het verhaal van gister

Donderdag 5 juni
Toen ik bijna In Tskhinvali was, moest ik langs een controle, maar niemand kwam naar me toe of wenkte me, dus maar doorgereden. Weer een km verder kwam de 2e controle, daar ontkwam ik niet aan. Ik moest me laten registreren, er was daar geen vrij verkeer mogelijk, het bleek een conflict zone te zijn die ik genaderd was. Dat koste vooral veel tijd, gelukkig spraken er 2 iest engels. Maar uiteindelijk lieten ze me door. Toen dacht ik het gehad te hebben , maar toen kwam er nog een 3e controle. Daar kon niemand engels, toen mn russische agent maar gebeld voor hulp, naar mn telefoon gewezen en dan riep ik " rusky" en gaf de telefoon over aan zon militair. ze zouden iemand voor me halen die engels sprak en die me naar het hotel daar zou brengen. Ook wel zon oud Intourist hotel, maar wel goedkoop en mss zou het meevallen. kwartier moeten wachten, en toen boden ze me hier ook weer te eten aan, weer Gretska met brood. Ik vroeg of ik water kon krijgen voor bidon, toen vroeg ie of ik Voda wilde, want hij verstond me niet, ik had het verkeerde Georgische woord gebruikt, ik zei warm ipv water. Ik wist niet of ie nu water of wodka bedoelde met Voda, het was gelukkig water. Ze namen me toen mee naar een andere kamer, die engelssprekende en een russchische agent, wss de hoogste in rang. Al mn papieren werden weer uitgebreid bekeken. Het leek goed te zijn, ik had al mn hele plan uitgelegd, dat ik naar Tsei wilde via de Roke tunnel, en die was volgens hem ook al sneeuwvrij en de grens zou daar open zijn. Hij vroeg ook al of ik daar wilde gaan skieen. Dus leek alles me hier ook wel OK te zijn, het wachten nam ik dan maar voor lief. Maar na een uur werd ik toch afgescheept, ik mocht het gebied niet inkomen, ondanks mn paspoort en papieren voor Rusland. Ik had een brief moeten schrijven naar het ministerie van buitenlandse zaken en dan moeten wachten op goedkeuring (of afkeuring), daar wist ik niks van, volgens mn gids (editie nov 2007) kon je er vrij reizen nl. mnaar het was ondertussen 9 uur, dus ik uitleggen dat het erg gevaarlijk was als ik in het donker terug zou moeten fietsen, of ik dan tenminste vanavond kon slapen in het hotel, of anders hier bij de post, waar ik ook bedden had gezien. maar dat lieten ze ook niet toe, ze regelden wel een taxi voor me, waarmee ik de 30km weer terug reed naar Gori. Dat was weer een dollemansrit,tot 150 per uur in het donker over provincieweg, in de flauwe bochten remde ie dan iets af naar 110 om dan buitenkantbocht te pakken en tegenliggers weg te toeteren.

Vrijdag 6 juni
Nu maar een rustdag genomen in Gori om nieuwe plannen te maken. 12 Juni moet ik weer in Tbilisi zijn, of ik moet die boeking ongedaan maken.Dit is de geboortestad van Stalinn, waar dan ook een groot standbeeld van te zien is. Ik denk dat ik morgen naar Borjomi en dan Bakuriani ga naar het Westen. Om dan via enkele passen weer naar Tbilisi terug te gaan. Nu ik mijn 2 grote passen op 3200m en 2800m heb moeten missen wil ik dat wel compenseren met wat andere om aan mijn klimgeriefen te komen.

Ik kan Rusland na deze 2 poging nu dus wel helemaal uit mijn hoofd zetten.

Nakhvamdis,
Eibert

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.