Riviercruise Sint Petersburg - Rostov aan de Don (ENG/DUI) | 16 dagen

 • Astrakhan
 • Boot chaikovsky
 • Tchaikovski-Restaurant2
 • Volga delta
 • ckizhi 5
 • e-souvenirs
 • hut Chaikovsky
 • jaroslavl 2
 • jaroslavl 3
 • kade
 • mandrogi
 • nizhniy novgorod
 • nizzhniy novgorord 4
 • ples
 • reception Chaikovsky
 • rostov 2
 • rostov 4
 • samara monument 2
 • sint petersburg 2
 • sint_petersburg_neva
 • sluis
 • starocherkassk 2
 • starocherkassk 4
 • volgograd

Specificaties

  • U verblijft op het comfortabele 4-dekken schip MS "Peter Chaikovsky". De cruise is geheel verzorgd, alle maaltijden zijn inbegrepen. De boot vaart voornamelijk 's nachts, maar soms ook een gedeelte van de dag. Gezeten op het zonnedek kunt u dan in alle rust het uitgestrekte Russische landschap bewonderen, maar u kunt ook deelnemen aan activiteiten aan boord: workshops, lezingen, Russische muziek en dans.

   U vaart over Volga, Don, Neva, Svir, Kovzha en Sheksna rivieren; Volga-Baltisky, Moskou en Volga-Don kanalen; Onezhskoje, Ladozhskoje en Witte meren; Rybinskoje, Gorkovskoje, Kuibishevskoje, Saratovskoje en Volgogradskoje waterreservaten.

   Hoogtepunten van deze cruise: de stad van Peter de Grote - prachtige Sint Petersburg; natuurschoon van Mandrogi; een groot openluchtmuseum op het eiland Kizhi; de prachtige oude stad van de Gouden Ring Jaroslavl; Nizhny Novgorod - een gesloten stad voor de buitenlanders tijdens de Sovjet Unie; Cheboksary - de hoofdstad van de Chuvash Republiek; Kazan - de hoofdstad van de republiek Tatarstan die vaak de "Parel van het Centrale Volga gebied" wordt genoemd; Uljanovsk (voormalig Simbirsk) - de geboorte stad van Lenin; Samara - bekend van de opstanden van Razin en Pugachev, ook de bunker van Stalin is een van de trekpleisters; Saratov - de geboorteplaats van Yuriy Gagarin, 's werelds eerste kosmonaut; Volgograd (voormalig Stalingrad) - gekend om de beroemde Slag van Stalingrad tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1942; Rostov aan de Don - de hoofdstad van de Don regio.

   In elke stad maakt u een uitgebreide stadsrondrit onder de leiding van professionele Engels- of Duitstalige gidsen. Er is ook voldoende tijd om de steden op eigen gelegenheid te ontdekken of de optionele excursies te maken.

   Deze cruise is Engelstalig en/of Duitstalig.
  • Riviercruise Sint Petersburg - Rostov aan de Don, Engelstalig, 16 dagen (met MS "Petr Chaikovsky"):
   Sint Petersburg 2 dagen, Mandrogi1 dag, Kizhi 1 dag, Goritsi 1 dag, Jaroslavl 1 dag, Nizhny Novgorod 1 dag, Cheboksary 1 dag, Kazan 1 dag, Uljanovsk 1 dag, Samara 1 dag, Saratov 1 dag, Volgograd 1 dag, Rostov aan de Don 2 dagen

   Dag 1: Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Sint Petersburg
   U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze (Amsterdam, Düsseldorf of Brussel). Op de luchthaven van Sint Petersburg wordt u opgehaald en naar het schip gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt.

   Dag 2: Sint Petersburg 
   Sint Petersburg is een van de mooiste steden van de wereld, waar u een uitgebreide stadsrondrit maakt langs onder andere de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt, het Paleisplein met de Hermitage en de Peter en Paul Vesting, het hart van de oude stad. Optioneel: excursie naar de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het barokke Winterpaleis het belangrijkste is. De collectie van de Hermitage bestaat uit 2,7 miljoen stuks inclusief de meesterwerken van Leonardo da Vinci, Rafael, Roden, Rembrandt, Rubens, Franse impressionisten, etc. 's Avonds verlaat de boot Sint Petersburg.

   Dag 3: Mandrogi
   Het dorp Mandrogi ligt aan de oever van de pittoreske Svir rivier. Dit is de enige rivier die de grootste meren van Europa (Ladoga en Onega) met elkaar verbindt. Hier kunt u een mooie wandeling maken in de prachtige natuur en de mooie gekleurde huisjes, gebouwd in de Russische stijl bekijken. Het dorp is een van de mooiste plaatsen in de Leningrad regio. Het is gebouwd in 1996 op de plaats van een oude nederzetting als een origineel project van het Russische nationale dorp. Tijdens uw verblijf in Mandrogi kunt u een bezoek brengen aan Remeslennaya Sloboda (een kunststudio), waar u kennis kunt maken met de traditionele Russische ambachten van hout schilderen (waaronder het beschilderen van Matroeshka poppen), hout snijden, weven, pottenbakken en kantwerken. Ook heeft u hier de mogelijkheid om een masterclass bij te wonen in een van de ambachten. Uw schip vaart verder richting Kizhi.
    
   Dag 4: Kizhi
   U vaart vannacht over het Onega meer, een van Europa's grootste meren, om u naar een van de hoogtepunten van deze cruise te brengen, het Kizhi Eiland (8.00 uur). Dit wereldberoemde openlucht museum is onder de bescherming van de UNESCO en presenteert een unieke architectonische stijl van het noordelijke Rusland. Het bestaat uit een opmerkelijke reeks van houten kerken gedateerd van de 9e tot de 19e eeuw. Ook vindt u hier kapellen, klokkentorens, burger huizen, graanschuren, windmolens en stoombaden. In het centrum van Pogost vindt u een echt meesterwerk van houtkunst, de houten Transfiguratie kerk met 22 koepels. Deze is gebouwd in 1714 door Master Nestor zonder ook maar een spijker te gebruiken. Nadat de kerk klaar was gooide hij zijn bijl in het water en zei "Er heeft nooit en er zal ook nooit meer een kerk zijn als deze!". U vaart verder richting Goritsi.

   Dag 5: Goritsi
   Goritsi is een typisch Russisch plattelandsdorp, gelegen aan de kant van de Sheksna rivier. Vanaf hier start uw bustour naar het dorp Kirillov om een bezoek te brengen aan het Kirillo-Belozersky Klooster (het klooster van Cyril van het Witte Meer). Het klooster ligt op 8 km van Goritsi en is van grote artistieke en historische waarde. Het was gesticht in 1397 door de monnik Cyril. Op deze plek kwam de vader van Ivan de Verschrikkelijke om God te vragen om zijn erfenis. Het klooster was niet alleen het rijkste culturele, religieuze en educatieve centrum van zijn tijd, maar ook de meest noordelijk gelegen Russische vestingstad die nooit door vijanden is ingenomen. Tijdens de tour bezoekt u het terrein van het Klooster, de museum tentoonstelling en natuurlijk de kleine, nog in gebruik zijnde, kerk van St. Cyril van het Witte Meer met haar wonderen verrichtende heilige relikwieën. U verlaat Goritsi en vaart verder richting Jaroslavl.
    
   Dag 6: Jaroslavl
   Jaroslavl is de grootste stad van de zogenaamde Gouden Ring en zelfs eerder opgericht dan Moskou (de eerste vernoeming stamt uit 1071). De stad is genoemd naar Prins Jaroslav de Wijze, die volgens de legende een wilde beer doodde met zijn bijl. Sinds die tijd is een beer met een bijl het wapenschild van de stad. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Jaroslavl waaronder de Sint-Elijah de Profeet kerk met haar schitterende fresco’s en iconen uit de 17e eeuw (opgenomen op de Werelderfgoederenlijst van Unesco). Andere interessante plaatsen zijn het prachtige Verlosser Klooster uit de 13e eeuw, majestueuze kerken uit de 17e eeuw en de herbouwde Assumptie Kathedraal, welke tijdens de revolutie van 1917 compleet werd verwoest. U wandelt langs de rivierdijken naar de plaats waar de twee rivieren, Volga en Kotorsl, elkaar ontmoeten.  
   's Avonds vertrekt de boot uit Pljos richting Nizhny Novgorod.
    
   Dag 7: Nizhny Novgorod
   De stad is in 1221 opgericht door Hertog Yuri Vsevolodovich en werd door de gunstige ligging een groot handels- en cultureel centrum. In 1932 werd de naam van de stad Gorky, naar de schrijver Maxim Gorky die hier was geboren, maar in 1991 kreeg de stad haar historische naam weer terug. Tijdens de Sovjet periode had de stad de status van “gesloten stad” en werd dit de verbanningsplaats van de onteerde academicus A. Sakharov. Tijdens de stadstoer ontdekt u de mooiste bezienswaardigheden van Nizhny Novgorod, gaat u langs de historische straten welke nog steeds haar originele schoonheid en pracht uitstralen, bezoekt u de centrale pleinen genoemd naar Minin en Pozharsky, Gorky en Sennaya. Maakt u een stop bij het observatie platform bij het monument van V. Chkalov met een adembenemend uitzicht over het gedeelte van de stad gelegen aan de Volga. U brengt een bezoek aan de Stroganov Kerk, een architectonisch monument uit de 17e eeuw. Aan het einde van de toer maakt u nog een wandeling op het terrein van het Kremlin en bezoekt u de oude kerk van Aartsengel Michael uit de 17e eeuw, waar de overblijfselen van de beroemde Kozma Minin zijn begraven.
   's Avonds vaart het schip verder richting Cheboksary.

   Dag 8: Cheboksary
   Aankomst in Cheboksary om 10.00 uur. Cheboksary is gesticht in de 13e eeuw als een fort, maar aan het einde van de 16e eeuw verloor het haar militaire betekenis en veranderde het in een handelsplaats aan de Volga. Vandaag is Cheboksary de hoofdstad van de Chuvash Republiek en haar grootste industriële centrum. Bij het verlaten van het schip zult u onder de indruk zijn van het monument van Moeder de Beschermster, gelegen op de top van de heuvel aan de Golf van Cheboksary. Het monument is het symbool van de stad en de hele republiek en vertegenwoordigd de herleving van de spirituele waarden van het Chuvash volk. Tijdens de bus toer ziet u het gebouw van het Nationale Museum, Cheboksary Arbat (een historische wandelstraat) en het park vernoemd naar V. Chapaev gelegen op het terrein van de voormalige verblijf van deze held. U kunt genieten van het uitzicht op de Kathedraal van de Heilige Maagd (1657) en het St Trinity klooster gesticht in 1566 bij de orde van Ivan de Verschrikkelijke. U ziet het Overwinningspark, met het monument van de Soldaten Eer en het eeuwige vuur. Beide monumenten zijn ter nagedachtenis aan de overledenen tijdens de oorlogen in Afghanistan en Tsjetsjenië. Mis ook niet de kans om het in heel Rusland beroemde, lokale bier genaamd “Pennaya Collectie” te proeven.
   Om 19.00 uur vaart het schip verder richting Kazan.
    
   Dag 9: Kazan
   's ochtends aankomst in Kazan. Kazan is de hoofdstad van Tatarstan, de stad met een historie van meer dan 1000 jaar. Tevens de voormalige hoofdstad van de Kazan Khanate, de plaats waar oost en west, de islam en het christendom samen komen. U wordt bekend met een aantal interessante feiten over de historie, bezoekt het terrein van het Kazan Kremlin met haar legendarische en adembenemende Qol-Sharif Moskee, gesticht volgens de archieven als een symbool van herrijzenis van het land. Verder brengt u een bezoek aan de Annunciatie Kathedraal, het presidentieel paleis en Soyembika, de mysterieuze leunende toren, genoemd naar de laatste koningin van Kazan. Gaande door de Kremlevskaya straat zult u verbaasd staan van de architectonische schoonheid van de meeste historische gebouwen in de stad. Tijdens uw bezoek aan de Staro Tatarskaya (oude Tataren nederzetting) zult u de samensmelting van oost en west kunnen voelen. Hier vindt u ook de eerste stenen moskee, de al-Marjani en de ontelbare schatten die gehouden werden door de Kazan Khans. Aan het einde van de toer maakt u een wandeling over de meest populaire en tegenstrijdige straat van de stad, de Bauman straat met het gebouw van de Nationale Bank, het Shalyapin monument en kunt u genieten van de Tataarse keuken in een van de vele restaurantjes of koopt u een souvenir. Natuurlijk moet u niet vergeten om de bronzen kikkers bij de fontein aan te raken, dit zou u namelijk geluk brengen.
   's Avonds uur vaart het schip verder richting Uljanovsk. 
    
   Dag 10: Uljanovsk 
   Aankomst in Uljanovsk om 8.00 uur. Dit oude Russische dorp was gesticht als een fort in 1648 op de top van de Venetz berg 120 meter boven de Volga rivier. Voor 1924 was de naam Simbirsk, daarna is het hernoemd naar Uljanovsk, naar Vladimir Ulyanov (Lenin). Uljanovsk is de geboorteplaats van A.F. Kerensky, I.A. Goncharov, N.M. Karamzin en wereldberoemd om zijn UAZ auto’s. Tijdens de stadstour van vandaag bezoekt u de meest belangrijke historische plaatsen in het centrum van het dorp en leert u de historie van Simbirsk en later Uljanovsk beter kennen. Leuk om te weten is dat het de enige plaats in Rusland is waar u een monument kunt vinden voor een letter van het Russische alfabet, de letter Ë.
   's Avonds vaart het schip verder richting Samara.
    
   Dag 11: Samara 
   's Ochtends aankomst in Samara. In de voormiddag maakt u een stadstour door Samara. Tot 1990 was deze stad verboden voor buitenlanders, vanwege de hier gevestigde luchtvaart industrie. Vandaag ontdekt u de historie van het Samara fort, haar ontwikkeling en uitbreidingen. U bezoekt het historische centrum met het unieke gebouw van het Samara Academisch Drama Theater, genoemd naar M. Gorky. Het landgoed van de handelaar Kurline, de Lutherse St. Georg Kerk en de Romeins Katholieke Kerk gebouwd in gotische stijl, de Zhiguly brouwerij, het nog in bedrijf zijnde Iversky nonnenklooster, de Stalin bunker, het moderne plein van de Glorie en een echt Souz lanceringvoertuig ontbreken eveneens niet tijdens de tour. Ten slotte zult u ontdekken waarom Samara (voorheen Kuibyshev) werd gekozen als alternatieve hoofdstad van de Sovjet Unie als Moskou zou vallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
   De promenade aan de Volga-oever geldt als een van de mooiste in het Volgagebied. Volgens een oud volkslied zouden de meisjes in Samara de mooiste zijn van Rusland. Dat de stad nog veel meer te bieden heeft zult u tijdens uw wandeling beleven. 
   U kunt deelnemen aan de optionele excursie naar de bunker van Stalin - gebouwd in 1942 met een diepte van 37 meter. Deze bunker is sinds 1990 toegankelijk voor publiek.
   's Middags vaart het schip verder naar Saratov.
    
   Dag 12: Saratov 
   's Ochtends aankomst in Saratov. Saratov heeft een meer dan 400 jarige geschiedenis. Tijdens het bezoek leert u over de verbazende legendes en ziet u de beroemde attracties van de stad. Kijkend naar de Trinity Kathedraal op het Museum Plein zult u zich wanen in de levensstijl van de oude stad. Gaande langs de Kosmonauten Dijk leert u de feiten over de geschiedenis van de ruimtevaart in Saratov. U kunt de handelshistorie van de stad bewonderen gedurende de wandeling door het voetgangersgebied van Saratov en mis dan niet de kans om een vroom gebed te fluisteren in het oor van de Saratov accordeon speler (een sculptuur in de straat). Vanaf de top van de Valken heuvel heeft u een adembenemend panoramisch uitzicht over de hele stad. Hierna bezoekt u de openlucht expositie van militaire machines en het monument “De Kranen” gewijd aan de burgers van Saratov die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn overleden.
   's Middags vaart het schip verder richting Volgograd.
    
   Dag 13: Volgograd 
   Aankomst in Volgograd in de ochtend. Vandaag bezoekt u Volgograd, de stad is bekend over de hele wereld als symbool van de tragedie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste fort werd gesticht in 1589 en kreeg de naam Tsaritsyn. In 1925 werd de stad hernoemd naar Josef Stalin en werd het Stalingrad. Gedurende de Tweede Wereldoorlog vond hier de beslissende slag tegen Nazi Duitsland plaats. Ongeveer 90% van de stad werd verwoest, zodat u een geheel herbouwde stad zult zien, maar met de behouden getuigenissen van zijn glorieuze verleden. U bezoekt de molen tegenover het Pavlov huis, het enige ongerestaureerde gebouw sinds WO II, het Mamaev Kurgen (heuvel), een monument gelegen op een totale oppervlakte van 220 hectare ter nagedachtenis aan de meest intensieve gevechten tijdens de Slag om Stalingrad. Ook is hier het Overwinnings Pantheon gelegen, het hoogst gelegen betonnen sculptuur in Europa ("Het Moederland Roept!").
   Om 14.00 uur verlaat het schip Volgograd. 

   Dag 14: vaart
   De hele dag vaart u over de langste rivier in het Europese gedeelte van Rusland, de Volga Rivier, of zoals de Russen zeggen "Moedertje Volga". U kunt het pittoreske landschap aanschouwen en schitterende foto's maken van de flora en fauna in dit gebied. Gedurende de dag kunt u aan boord aan vele dingen meedoen, of genieten van een film of concert. 
   U vaart over het Volga-Don kanaal. Vandaag heeft u de unieke kans om te ondervinden hoe het is te varen door de sluizen in het Volga-Don kanaal, wat werd geopend op 27 juli 1952. Door de kanalenconstructie zijn alle vijf zeeën uit het Europese gedeelte van Rusland (tijdens het Sovjet tijdperk) met elkaar verbonden. De totale lengte van de kanalen is 101 kilometer en bestaat uit 13 sluizen, 3 waterreservoirs, 2 waterkracht centrales, 13 dammen en een aantal andere constructies. Iedere sluis is rijk gedecoreerd met sculpturen die bepaalde perioden van de constructie van het kanaal en de historie van het land uitbeelden. 
    
   Dag 15: Rostov aan de Don
   In de namiddag bereikt u Rostov aan de Don, het eindpunt van de reis.
   De bus stadstoer maakt u bekend met de hoofdstad van de Don regio en het zuidelijk federale district van Rusland, haar historie, architectuur en cultuur. Rostov aan de Don werd gesticht in 1749 en kreeg zijn naam van het fort Sint Dimitry Rostovsky. De nederzetting was gebouwd om de zuidelijke grens van Rusland te bewaken. Het ontwikkelde zich snel en werd een van de grootste handelsplaatsen en op hetzelfde moment het verbindingspunt tussen Centraal Rusland en de Kaukasus regio. Tijdens de toer ziet u de architectonische verzameling van gebouwen aan de Bolsjhaya Sadovaya straat, handelshuizen op de grens tussen Europa en Azië. Hier kunt u luisteren naar de verhalen over “Rostov Las Vegas”, een recreatie gebied op de linkeroever van de Don rivier en wandelt u langs de dijken. 

   Dag 16: Rostov aan de Don
   U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis.
    
   Riviercruise Sint Petersburg - Rostov aan de Don, Engelstalig, 20 dagen (met MS "Pjotr Chaikovsky"):
   Sint Petersburg 2 dagen, Mandrogi 1 dag, Kizhi 1 dag, Goritsi 1 dag, Jaroslavl 1 dag, Kostroma en Pljos 1 dag, Nizhny Novgorod 1 dag, Kazan 1 dag, Uljanovsk (Oeljanovsk) 1 dag, Samara 1 dag, Saratov 1 dag, Volgograd 2 dagen, Astrakhan 1 dag, Starocherkask 1 dag, Rostov aan de Don 2 dagen
   Dag 1: Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Sint Petersburg
   U vertrekt vanuit een van luchthavens naar keuze (Amsterdam, Düsseldorf of Brussel). Op de luchthaven van Sint Petersburg wordt u opgehaald en naar het schip gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt.
   Dag 2: Sint Petersburg 
   Sint Petersburg is een van de mooiste steden van de wereld, waar u een uitgebreide stadsrondrit maakt langs onder andere de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt en het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage, de Peter en Paul Vesting, het hart van de oude stad. 's Middags bezoekt u de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het barokke Winterpaleis het belangrijkste is. De collectie van Hermitage bestaat uit 2,7 miljoen stuks inclusief de meesterwerken van Leonardo da Vinchi, Raphael, Roden, Rembrandt, Rubens, Franse impressionisten, etc. Om 23.00 uur vertrekt de boot Sint Petersburg.
   Dag 3: Mandrogi
   Om 12.30 uur komt het schip aan in Mandrogi.  De boot maakt een groene stop op een mooi plekje in de natuur in Mandrogi. Hier kunt u een mooie wandeling maken in de prachtige natuur, de mooie gekleurde huisjes, gebouwd in de Russische stijl bekijken. U kunt hier genieten van Russische pannenkoeken en gebak en er is zelfs een wodka museum. Om 16.00 uur vaart het schip verder richting Kizhi.
   The village of Verkhnie Mandrogy is situated on the shore of the picturesque Svir River which is the only river connecting Europe’s largest lakes; the Ladoga and the Onega. This village is one of the most beautiful and environmentally sound places in the Leningrad region built in 1996 on the place of an ancient settlement as the original project of the Russian national village. The tour will combine active leisure and fresh air with ancient traditional Russian interiors inside the “traktir” or “izba” (tavern and house).  You will also venture to a unique Vodka Museum. During the stay you can visit Remeslennaya Sloboda (an art studio) to get acquainted with the traditional Russian handicrafts of wood painting (including Matryoshka doll painting), wood cutting, weaving, pottery and lace-making. You will have a chance to take a master class in any of the craft shops.
   Dag 4: Kizhi
   Via het Wolga/Baltic kanaal komt de boot aan op Kizhi (8.00 uur), een schitterend eiland in het noordelijk gedeelte van het Onegameer, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt het Openluchtmuseum, waarvan alle gebouwen uit hout opgetrokken zijn. Dat geldt ook voor de twee bijzondere kerken op Kizhi, die vervaardigd zijn zonder een enkele spijker. Om 11.00 uur vaart het schip verder richting Goritsi.
   Having passed through 6 locks of the Volga-Baltic canal, our Motorship will transverse from south to north on one of the biggest lakes in Europe – Onega Lake, to take us to the highlight of our cruise – Kizhi Island. This world-famous open air museum is under the protection of UNESCO and presents a unique architectural style of northern Russia. It comprises a remarkable array of wooden churches dated from the 9th-19th centuries, including chapels, bell towers, peasant houses, granaries, hay store-houses, windmills, and steam baths. In the center of Pogost, you will find a real masterpiece of wooden art - a 22-domed wooden Church of the Transfiguration, which had been built, according to legend, in 1714 by Master Nestor without a single nail. After he finished the construction, he threw out his axe into the water of the Onega Lake and said, "There had never been and will never be a church like that!"
   Dag 5: Goritsi
   Aankomst in Goritsi om 10.00 uur. Goritsi is een typisch Russisch plattelandsdorp. Van hier uit bezoekt u het Kirillo-Belozerski klooster, één van de beroemdste kloosters van Rusland en tegenwoordig in gebruik als museum voor Russische iconografie. Om 13.30 uur vaart het schip verder richting Jaroslavl.
   Having passed through 6 locks of the Volga-Baltic canal, our ship is docked at the pier of the small village of Goritsy, situated on the shore of the Sheksna River. From there, we start our bus tour to the town of Kirillov to visit the Kirillo-Belozersky Monastery (the monastery of Cyril of the White Lake).The Kirillo-Belozersky Monastery is situated 8 km from Goritsy and is an object of a great artistic and historical value. It was founded in 1397 by the monk, Cyril.n that very place, the father of Ivan the Terrible came to ask God for his heir. The monastery was not only the richest cultural, religious, and educational center of the time, but also the most northern Russian citadel which had never been captured by enemies. During the tour, you will visit the territory of the monastery, museum exhibitions, and, of course, the small, functional church of St. Cyril of the White Lake with his miracle- making holy relics.
    
   Dag 6: Jaroslavl
   Het schip komt om 8.00 uur aan in Jaroslavl. Het is de grootste stad van de zogenaamde Gouden Ring en zelfs eerder opgericht dan Moskou (de eerste vernoeming stamt uit 1071). De stad is genoemd naar Prins Jaroslav de Wijze, die volgens de legende een wilde beer doodde met zijn bijl. Sinds die tijd is een beer met een bijl het wapenschild van de stad. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Jaroslavl waaronder de Sint-Elijah de Profeet kerk met haar schitterende fresco’s en iconen uit de 17e eeuw (opgenomen op de Werelderfgoederenlijst van Unesco). Andere interessante plaatsen zijn het prachtige Verlosser Klooster uit de 13e eeuw, majestueuze kerken uit de 17e eeuw en de herbouwde Assumptie Kathedraal, welke tijdens de revolutie van 1917 compleet werd verwoest. U wandelt langs de rivierdijken naar de plaats waar de twee rivieren, Wolga en Kotorsl, elkaar ontmoeten.
   Na de stadsrondrit kunt u deel nemen aan de optionele excursie naar Rostov Velkiy. Deze aan het Nero meer gelegen stad is een belangrijke toeristische trekpleister van de Gouden Ring .
   Om 22.00 uur vaart het schip verder richting Kostroma. 
    
   Dag 7: Kostroma en Pljos
   Aankomst in Kostroma om 8.00 uur. Ook deze stad maakt deel uit van de Gouden Ring. Tijdens de tour van vandaag verkent u de oudste straten van de stad en bewonderd u de oude architectuur, met haar stenen kerken, oude handelshuizen en ziet u het symbool van Kostroma, de uitkijktoren. Verder gaat u langs de schitterende Resurrectie Kathedraal met de twaalf koepels (de enige bewaard gebleven handgemaakte kerk uit de 16e eeuw). U ziet de Epiphany Kathedraal, welke de stads meest waardevolle relikwie huisvest, een Byzantijns icoon genaamd Onze Vrouwe van St. Theodoor, gemaakt in de 10e eeuw. Later gaat u verder naar het wereldberoemde St. Trinity Ipatyev Klooster, de wieg van de Romanov dynastie, gelegen waar de rivieren de Wolga en de Kostroma samenvloeien.  
   Om 13.00.00 uur vaart het schip verder richting Pljos waar u een wandeling kunt maken door het typisch Russische dorpje. Om 19.00 uur vertrekt de boot Pljos richting Nizhny Novgorod.
    
   Dag 8: Nizhny Novgorod
   Aankomst in Nizhny Novgorod om 15.00 uur. De stad is in 1221 opgericht door Hertog Yuri Vsevolodovich en werd door de gunstige ligging een groot handels en cultureel centrum. In 1932 werd de naam van de stad Gorky, naar de schrijver Maxim Gorky die hier was geboren, maar in 1991 kreeg de stad haar historische naam weer terug. Tijdens de Sovjet periode had de stad de status van “gesloten stad” en werd dit de verbanningsplaats van de onteerde academicus A. Sakharov. Tijdens de stadstoer ontdekt u de mooiste bezienswaardigheden van Nizhny Novgorod, gaat u langs de historische straten welke nog steeds haar originele schoonheid en pracht uitstralen, bezoekt u de centrale pleinen genoemd naar Minin en Pozharsky, Gorky en Sennaya. Maakt u een stop bij het observatie platform bij het monument van V. Chkalov met een adembenemend uitzicht over het gedeelte van de stad gelegen aan de Wolga. U brengt een bezoek aan de Stroganov Kerk, een architectonisch monument uit de 17e eeuw. Aan het einde van de toer maakt u nog een wandeling op het terrein van het Kremlin en bezoekt u de oude kerk van Aartsengel Michael uit de 17e eeuw, waar de overblijfselen van de beroemde Kozma Minin zijn begraven.
   Om 20.00 uur vaart het schip verder richting Kazan.
    
   Dag 9: Kazan
   Aankomst in Kazan om 15.30 uur. Kazan is de hoofdstad van Tatarstan, de stad met een historie van meer dan 1000 jaar. Tevens de voormalige hoofdstad van de Kazan Khanate, de plaats waar oost en west, de islam en het christendom samen komen. U wordt bekend met een aantal interessante feiten over de historie, bezoekt het terrein van het Kazan Kremlin met haar legendarische en adembenemende Qol-Sharif Moskee, gesticht volgens de archieven als een symbool van herrijzenis van het land. Verder brengt u een bezoek aan de Annunciatie Kathedraal, het presidentieel paleis en Soyembika, de mysterieuze leunende toren, genoemd naar de laatste koningin van Kazan. Gaande door de Kremlevskaya straat zult u verbaasd staan van de architectonische schoonheid van de meeste historische gebouwen in de stad. Tijdens uw bezoek aan de Staro Tatarskaya (oude Tataren nederzetting) zult u de samensmelting van oost en west kunnen voelen. Hier vindt u ook de eerste stenen moskee, de al-Marjani en de ontelbare schatten die gehouden werden door de Kazan Khans. Aan het einde van de toer maakt u een wandeling over de meest populaire en tegenstrijdige straat van de stad, de Bauman straat met het gebouw van de Nationale Bank, het Shalyapin monument en kunt u genieten van de Tataarse keuken in een van de vele restaurantjes of koopt u een souvenir. Natuurlijk moet u niet vergeten om de bronzen kikkers bij de fontein aan te raken, dit zou u namelijk financieel geluk brengen.
   Om 20.00 uur vaart het schip verder richting Uljanovsk (Oeljanovsk). 
    
   Dag 10: Uljanovsk (Oeljanovsk) 
   Aankomst in Uljanovsk om 9.00 uur. Dit oude Russische dorp was gesticht als een fort in 1648 op de top van de Venetz berg 120 meter boven de Wolga rivier. Voor 1924 was de naam Simbirsk, daarna is het hernoemd naar Uljanovsk, naar Vladimir Ulyanov (Lenin). Uljanovsk is de geboorteplaats van A.F. Kerensky, I.A. Goncharov, N.M. Karamzin en wereldberoemd om zijn UAZ auto’s. Tijdens de stadstour van vandaag bezoekt u de meest belangrijke historische plaatsen in het centrum van het dorp en leert u de historie van Simbirsk en later Uljanovsk beter kennen. Leuk om te weten is dat het de enige plaats in Rusland is waar u een monument kunt vinden voor een letter van het Russische alfabet, de letter Ë.
   U bezoekt het Lenin-Memorial huis. De familie Uljanov woonde hier van 1869 tot 1887. Een museum met origineel interieur is geopend in het huis waar Lenin was geboren, dit om de atmosfeer waarin de familie leefde te laten zien. 
   Om 18.00 uur vaart het schip verder richting Samara.
    
   Dag 11: Samara 
   Aankomst in Samara om 8.30 uur. In de voormiddag maakt u een stadstour door Samara. Tot 1990 was deze stad verboden voor buitenlanders, vanwege de hier gevestigde luchtvaart industrie. Vandaag ontdekt u de historie van het Samara fort, haar ontwikkeling en uitbreidingen. U bezoekt het historische centrum met het unieke gebouw van het Samara Academisch Drama Theater, genoemd naar M. Gorky. Het landgoed van de handelaar Kurline, de Lutherse St. Georg Kerk en de Romeins Katholieke Kerk gebouwd in gotische stijl, de Zhiguly brouwerij, het nog in bedrijf zijnde Iversky nonnenklooster, de Stalin bunker, het moderne plein van de Glorie en een echt Souz lanceringvoertuig ontbreken eveneens niet tijdens de tour. Ten slotte zult u ontdekken waarom Samara (voorheen Kuibyshev) werd gekozen als alternatieve hoofdstad van de Sovjet Unie als Moskou zou vallen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
   De promenade aan de Volga-oever geldt als een van de mooiste in het Volgagebied. Volgens een oud volkslied zouden de meisjes in Samara de mooiste zijn van Rusland. Dat de stad nog veel meer te bieden heeft zult u tijdens uw wandeling beleven. 
   U kunt deel nemen aan de optionele excursie naar de bunker van Stalin - gebouwd in 1942 met een diepte van 37 meter. Deze bunker is sinds 1990 toegankelijk voor publiek.
   Om 13.00 uur vaart het schip verder naar Saratov.
    
   Dag 12: Saratov 
   Aankomst in Saratov om 10.30 uur. Saratov heeft een meer dan 400 jarige geschiedenis. Tijdens het bezoek leert u over de verbazende legendes en ziet u de beroemde attracties van de stad. Kijkend naar de Trinity Kathedraal op het Museum Plein zult u zich wanen in de levensstijl van de oude stad. Gaande langs de Kosmonauten Dijk leert u de feiten over de geschiedenis van de ruimtevaart in Saratov. U kunt de handelshistorie van de stad bewonderen gedurende de wandeling door het voetgangersgebied van Saratov en mis dan niet de kans om een vroom gebed te fluisteren in het oor van de Saratov accordeon speler (een sculptuur in de straat). Vanaf de top van de Valken heuvel heeft u een adembenemend panoramische uitzicht over de hele stad. Hierna bezoekt u de openlucht expositie van militaire machines en het monument “De Kranen” gewijd aan de burgers van Saratov die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn overleden.
   Om 14.00 uur vaart het schip verder richting Volgograd.
    
   Dag 13: Volgograd 
   Aankomst in Volgograd om 9.00 uur. Vandaag bezoekt u Volgograd, de stad is bekend over de hele wereld als symbool van de tragedie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het eerste fort werd gesticht in 1589 en kreeg de naam Tsaritsyn. In 1925 werd de stad hernoemd naar Josef Stalin en werd het Stalingrad. Gedurende de Tweede Wereldoorlog vond hier de beslissende slag tegen Nazi Duitsland plaats. Ongeveer 90% van de stad werd verwoest, zodat u een geheel herbouwde stad zult zien, maar met de behouden getuigenissen van zijn glorieuze verleden. U bezoekt de molen tegenover het Pavlov huis, het enige ongerestaureerde gebouw sinds WO II, het Mamaev Kurgen (heuvel), een monument gelegen op een totale oppervlakte van 220 hectare ter nagedachtenis aan de meest intensieve gevechten tijdens de Slag om Stalingrad. Ook is hier het Overwinnings Pantheon gelegen, het hoogst gelegen betonnen sculptuur in Europa (Het Moederland Roept!).
    
   Om 13.00 uur verlaat het schip Volgograd. 
   Dag 14  Vaart You will have some time to relax and enjoy drinks in the bars on board the ship, to admire the beauty of the nature, to take sun baths on the open deck. Please do not hesitate to participate in our contests and quizzes, Russian language and singing classes conducted by the experienced guides.
   Dag 15 Astrakhan
   Astrakhan is an ancient city which is usually referred as «The Fishermen’s Capital», «The Gates of the Caspian Sea», «Venice of the Volga”. The names of the best Russian architects of the 18th-19thcenturies are associated with the name of the city which is by right one of the most historically valuable places in Russia. During the tour you will see and learn many interesting facts about historical and architectural monuments: the Swan Lake, the Kremlin, the Gubins’ estate, the former building of the Russian-Asian Bank, the former building of the Oriental Bank, the former Jail Castle, the Annunciation (New Maiden) Monastery, the tent-roofed tower of the Savior - Transfiguration Monastery and many other points of interest.
   Na de stadsrondrit kunt u deel nemen aan de optionele excursies: naar de Volga Delta (de grootste rivier delta van Europa) of naar het Kazak dorp (ca. 50 km, aan de grens met Kazakstan).
   Dag 16 Vaart he whole day today you will be sailing along the longest river of the European part of Russia – the Volga River or “Mother Volga” as Russians say. You will admire its picturesque landscapes and take some amazing pictures of the flora and fauna of this area. During the day our guides will entertain you with various films, quizzes, contests and onboard musicians will perform one of their concerts.
   Dag 17 Volgograd
   U kunt deel nemen aan de optionele excursie naar het Panorama Museum "De slag van Stalingrad" oday we will stop in Volgograd. During the stay you will have two options: to go for an optional tour to Rossoshka – a famous military cemetery of German and Russian soldiers killed in that area during the war time. Or you may explore the city on your own. The river terminal is located in the center and you will easily reach a local market, stroll along the central streets of the city or to take a ride on a famous Volgograd high-speed tram (above ground subway).
   Dag 18 Vaart
   Na een drukke dag in Volgograd heeft u de tijd om bij te komen en te genieten van een drankje aan boord van het schip. U vaart over de Volga-Don kanaal. Vandaag heeft u de unieke kans om te ondervinden hoe het is te varen door de sluizen in het Volga-Don kanaal, wat werd geopend op 27 juli 1952. Door de kanalenconstructie zijn alle vijf zeeën uit het Europese gedeelte van Rusland (tijdens het Sovjet tijdperk) met elkaar verbonden. De totale lengte van de kanalen is 101 kilometer and bestaat uit 13 sluizen, 3 waterreservoirs, 2 waterkracht centrales, 13 dammen en een aantal andere constructies. Iedere sluis is rijk gedecoreerd met sculpturen die bepaalde perioden van de constructie van het kanaal en de historie van het land uitbeelden. 
   Vanaf het dek kunt u de schitterende natuur bekijken, of lekker genieten van het zonnetje op het open dek. Aarzel ook niet om mee te doen met de quizzen of de Russische lessen en zanglessen die aan boord worden gegeven.
    
   Dag 19: Starocherkassk - Rostov aan de Don
   Aankomst in Starocherkassk om 10.00 uur. In de voormiddag maakt u een wandel excursie door de stad die tot 1805 de hoofdstad van de Don Kozakken was. Starocherkassk heeft meerdere gebouwen uit deze tijd die nog zeer goed onderhouden zijn, waaronder enkele zeer mooie kerken, zoals de Resurrectie Kathedraal. Na een rondrit bezoekt u het Kozakken Museum.
   In de namiddag bereikt u Rostov aan de Don, het eindpunt van de reis.
   De bus stadstoer maakt u bekend met de hoofdstad van de Don regio en het zuidelijk federale district van Rusland, haar historie, architectuur en cultuur. Rostov aan de Don werd gesticht in 1749 en kreeg zijn naam van het fort Sint Dimitry Rostovsky. De nederzetting was gebouwd om de zuidelijke grens van Rusland te bewaken. Het ontwikkelde zich snel en werd een van de grootste handelsplaatsen en op hetzelfde moment het verbindingspunt tussen Centraal Rusland en de Kaukasus regio. Tijdens de toer ziet u de architectonische verzameling van gebouwen aan de Bolsjhaya Sadovaya straat, handelshuizen op de grens tussen Europa en Azië. Hier kunt u luisteren naar de verhalen over “Rostov Las Vegas”, een recreatie gebied op de linkeroever van de Don rivier en wandelt u langs de dijken. 
   Dag 20: Rostov aan de Don
   U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis.
    
  • Vertrekdata 2022 route Sint Petersburg - Rostov aan de Don (16 dagen):

   September 01 

   Prijzen 2022 (per persoon):

   Twin hut op het benedendek: € 1.640,-
   Twin hut op het hoofddek: € 1.745,--
   Twin hut op het bovendek: € 1.850,--
   Twin hut op het bootdek: € 1.980,--
   Junior suite op het bovendek: € 2.590,--
   Junior suite op het bootdek: € 2.685,--
   Eenpersoonshut op het bovendek: € 2.370,--
   Eenpersoonshut op het bootdek: € 2.520,--
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Accommodatie (16 dagen/15 nachten) in de hutten aan de buitenkant van het schip, met privé badkamer faciliteiten, individuele temperatuur controle en een groot panorama venster (patrijspoort in de hutten op het benedendek)
   • Vol pension (3 maaltijden per dag) in het restaurant van het schip vanaf het diner op de dag van de aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek
   • Engels- of Duitstalige leiding/gids (aan te geven bij de boeking)
   • Excursie programma zoals omschreven inclusief toegangsgelden
   • Alle transfers in de steden
   • Uitgebreid programma aan boord (lezingen, verzorgd door onze gidsen; Russische taal en liederen; nacht entertainment; dagelijks aerobics; optredens en voorstellingen)
   • Kapiteins welkom Cocktail receptie
   • Gala afscheid diner

   Prijzen zijn exclusief:

   • Retourvlucht vanuit Amsterdam of Düsseldorf (aan te geven bij de boeking)*
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven

   *de vluchten zijn bewust niet in de prijs van het programma inbegrepen vanwege het grote prijsverschil afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Deze is naar uw keuze, u kunt het doorgeven bij uw boeking en wij zoeken de beste prijs voor u.
  • Deze cruise vinddt plaats op de MS "Petr Chaikovsky" (project 301).

   De Tchaikovskiy is in 1981 in Duitsland gebouwd en in 2011 helemaal gerenoveerd. Het schip is 125 m lang en bijna 17 meter breed, met een snelheid van 26,2 km per uur en een passagiercapaciteit van 207 personen. 107 hutten zijn verdeeld over het bootdek, bovendek, hoofddek en benedendek.

   Er zijn 32 junior suites, 8 eenpersoonshutten en 67 tweepersoonshutten.

   Faciliteiten aan boord:

   Dit klassieke schip heeft 2 restaurants, 2 bars en vele andere faciliteiten: dance zaal, leeszaal, sauna, schoonheidsalon, souvenir winkel, strijkkamer, EHBO. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften en beschikt aan de moderne navigatie faciliteiten.

   Beschrijvingen en afmetingen hutten:

   Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip en u kunt kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het bovendek, het hoofddek en het benedendek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een TV, een kledingkast en een groot panoramavenster (patrijspoort op het benedendek).

   De tweepersoonshutten bevinden zich op het beneden-, hoofd-, boven- en bootdek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 8,6 en 12,9 m2. De hutten zijn voorzien van twee lage bedden (1,91 m x 0,78 m) waarvan een bed opklapbaar is om zo gedurende de dag wat meer ruimte te creëren.

   De eenpersoonshutten bevinden zich op het boven- en bootdek.

   De juniorsuites zijn gelegen op het boven- en bootdek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 12,8 en 20 m2.

   Ivan Bunin schema 2


  • Tijdens de cruise vaart u langs de volgende dorpen en steden :
   • Sint Petersburg
   • Mandrogi
   • Kizhi
   • Goristi
   • Jaroslavl
   • Pljos
   • Nizhni Novgorod
   • Kazan
   • Uljanovsk
   • Samara
   • Saratov
   • Volgograd
   • Rostov aan de Don

   kaart cruise Moskou Rostov
  • Het is mogelijk om uw reis in Sint Petersburg of/en Rostov aan de Don te verlengen.


  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Hut
   Ongeldige invoer
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over(*) Type de letters over
   AUB de letters over typen

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.