Riviercruise Moskou - Sint Petersburg (ENG) 5***** | 8 dagen

 • Goritsy
 • amoskou 2
 • foto-s-peter-40
 • gaschip rostropovich
 • hut rostropovich
 • kizhi 4
 • ladoga-lake-05
 • lzizhi002
 • moskou
 • neva_river-05
 • okizhi 2
 • peterburg-5
 • peterburg
 • rhal rostropovich
 • rostropovich-pfoto-restaurant-1-1
 • russische dans
 • saviour_kathedraal
 • sint petersburg
 • sint_petersburg_neva
 • suzdal_stadsmuur
 • uglich kremlin
 • vodka museum Mandrogi
 • volga_river-09
 • zfolklore

Specificaties

  • Als u in Rusland bent is een cruise over haar mooiste rivieren een perfecte gelegenheid om de mysterieuze Russische ziel te leren kennen. Een Russische riviercruise is geen gewone tocht van het ene punt naar het andere, het is een onvergetelijke ervaring die voor de rest van uw leven in u geheugen gegrift staat.

   Tijdens de tocht over de Russische rivieren en meren kunt u genieten van de unieke Russische keuken, de adembenemende muziek en de schitterende kunst. Daarnaast kunt u zich storten op de Russische historie en bezoekt u haar mooie steden.

   En waarschijnlijk is een Russische riviercruise de beste manier om te reizen als u volledig wilt genieten van de schoonheid van de prachtige Russische landschappen. Stelt u eens voor hoe spectaculair de zonsondergang op een rivier kan zijn!

   Tijdens deze cruise vaart u met het luxe cruiseschip de MS "Mstislav Rostropovich" 5***** van Moskou naar Sint Petersburg (8 dagen) of van Sint Petersburg naar naar Moskou (8 dagen). U vaart over Volgo-Baltisky en Moskou kanalen, Volga, Neva, Sheksna en Svir rivieren, Rybinskoje waterreservaat en Witte, Onezhskoje en Ladozhskoje meren.

   Hoogtepunten van deze cruise: hoofdstad van Rusland Moskou met een uitgebreide stadstour, excursie naar het Kremlin en zijn kathedralen; de steden van de Gouden Ring: Uglich en Jaroslavl met een uitgebreide stadsrondrit; Goritsi met zijn iconen museum; het openluchtmuseum van Kizhi; kleine dorp Mandrogi; de Venetië van het Noorden Sint Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit en excursie naar de Hermitage.

   Deze cruise is Engelstalig. U kunt ook kiezen voor de Duitse of Franse taal.
  • Programma 8-daagse cruise Moskou - Sint Petersburg (met MS "Mstislav Rostropovich" 5*****):
   Moskou 2 dagen, Uglich 1 dag, Goritsi 1 dag, Kizhi 1 dag, Mandrogi 1 dag, Sint Petersburg 2 dagen.

   Programma 8-daagse cruise Sint Petersburg - Moskou (met MS "Mstislav Rostropovich" 5***** ):
   Sint Petersburg 2 dagen, Mandrogi 1 dag, Kizhi 1 dag, Goritsi 1 dag, Uglich 1 dag, Moskou 2 dagen.

   Het land programma (voor en na de cruise) kan naar uw wens verlengd worden: Moskou, Sint Petersburg en/of andere steden, bijvoorbeeld de steden van de Gouden Ring.

   Programma per dag 8-daagse cruise Moskou - Sint Petersburg:

   Dag 1: Amsterdam (Düsseldorf of Brussel) -Moskou

   U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze (Amsterdam, Düsseldorf of Brussel). Op de luchthaven van Moskou wordt u opgehaald en naar het schip "Mstislav Rostropovich" 5***** gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt. Diner. Informatie bijeenkomst. Live piano muziek. Optionele excursie "Moscow bij night' (21.00 uur - 00.30 uur; van tevoren boeken).

   Dag 2: Moskou: uitgebreide stadsrondrit; het Kremlin
   Ontbijt. Om 9.00 uur begint uw excursie dag in Moskou. Eerst staat een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou op het programma: het Poesjkin Museum, Peter de Grote standbeeld, Gorky Park, het Nieuwe Maagdenklooster, uitzicht punt vanaf de Lenin Heuvels, Overwinning Park en Poklonnaya Heuvel met het Tweede Wereld oorlog Memoriaal, Kutuzov Avenue, Het Witte Huis. Vrije tijd op het wereldberoemde Rode Plein met de magnifieke Basiluskathedraal en het prachtige warenhuis GUM. U ziet ook de herbouwde Christus Verlosserkathedraal - de grootste kathedraal van Rusland. Vanaf de wandelbrug heeft u een prachtig zicht over de Moskva-rivier en de hoge muren van het Kremlin. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. U brengt een bezoek aan het Kremlin waar u onder andere de Tsarenklok en Tsarenkanon, de kathedralen en het verblijf van de president van de Russische Federatie kunt zien. Lunch in de stad. 's Middags vervolg van de stadstour. Na de stadrondrit wordt u terug naar het schip gebracht. Presentatie van de bemanning. Diner (Russische menu). Concert "Let's get acquainted". De avond wordt afgesloten met dans muziek. Het schip verlaat Moskou en vaart richting Uglich.  

   Dag 3: Uglich
   Ontbijt. Route informatie en presentatie van de Russische ambachten. Russische les, muziek, bingo, film "Russische geschiedenis". Lunch. Om 16.30 uur arriveert het schip in Uglich, één van de oudste en de meest geliefde steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. In deze stad bevond zich de lievelingsverblijfplaats van Ivan de Verschrikkelijke. Tijdens de wandelexcursie bezoekt u het oude Kremlin, waar in de tuinen Dimitri, de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, om het leven werd gebracht. Op deze plaats is de Sint Dimitrius kerk gebouwd en de Transfiguratiekathedraal, idyllisch gelegen aan de oevers van de Volga. Om 18.30 uur verlaat het schip Uglich en vaart verder richting Goritsi. Slavisch diner. U kunt vandaag alweer deel nemen aan de Russische taal les. Vanavond kunt u genieten van het folklore concert. De avond wordt afgesloten met dans muziek.

   Dag 4: Goritsi
   Brunch. Route informatie. Russische liederen en taal lessen. Aankomst in Goritsi om 13.00 uur. Goritsi is een typisch Russisch plattelandsdorp, gelegen aan de kant van de Sheksna rivier. Vanaf hier start uw bustour naar het dorp Kirillov om een bezoek te brengen aan het Kirillo-Belozersky Klooster (het klooster van Cyril van het Witte Meer). Het klooster ligt op 8 km van Goritsi en is van grote artistieke en historische waarde. Het was gesticht in 1397 door de monnik Cyril. Op deze plek kwam de vader van Ivan de Verschrikkelijke om God te vragen om zijn erfenis. Het klooster was niet alleen het rijkste culturele, religieuze en educatieve centrum van zijn tijd, maar ook de meest noordelijk gelegen Russische vestingstad die nooit door vijanden is ingenomen. Tijdens de tour bezoekt u het terrein van het Klooster, de museum tentoonstelling en natuurlijk de kleine, nog in gebruik zijnde, kerk van St. Cyril van het Witte Meer met haar wonderen verrichtende heilige relikwieën. Om 15.30 uur vaart het schip verder richting Kizhi.
   Ook vandaag is er een interessant programma aan boord: Russische thee ceremonie, documentaire "Russische geschiedenis", avond Russische poëzie. Optioneel kunt u deelnemen aan een Matroeshka schilder workshop. Diner. Concert klassieke muziek.

   Dag 5: Kizhi
   Ontbijt. Route informatie. Lezing over de Russische sprookjes, muziek, Russische les. Tour naar de kapiteins brug. Via het Volga-Baltic kanaal komt de boot aan op Kizhi, een schitterend eiland in het noordelijke deel van het Onegameer. Dit wereldberoemde openlucht museum is onder de bescherming van de UNESCO en presenteert een unieke architectonische stijl van het noordelijke Rusland. Het bestaat uit een opmerkelijke reeks van houten kerken gedateerd van de 9e tot de 19e eeuw. Ook vindt u hier kapellen, klokkentorens, burger huizen, graanschuren, windmolens en stoombaden. In het centrum van Pogost vindt u een echt meesterwerk van houtkunst, de houten Transfiguratie kerk met 22 koepels. Deze is gebouwd in 1714 door Master Nestor zonder ook maar een spijker te gebruiken. Nadat de kerk klaar was gooide hij zijn bijl in het water en zei: "Er heeft nooit en er zal ook nooit meer een kerk zijn als deze!". Optioneel: culinaire masterclass en/of vodka proverij. Diner. Om 20.00 uur vaart het schip verder richting Mandrogi. Concert aan boord. Muziek en dans.

   Dag 6Mandrogi
   Ontbijt. Route informatie. Om 11.00 uur komt het schip aan in Mandrogi voor een groene stop. Hier kunt u een mooie wandeling maken in de prachtige natuur en de mooie gekleurde huisjes, gebouwd in de Russische stijl bekijken. Het dorp Mandrogi ligt aan de oever van de pittoreske Svir rivier. Dit is de enige rivier die de grootste meren van Europa (Ladoga en Onega) met elkaar verbindt. Het dorp is een van de mooiste plaatsen in de Leningrad regio. Het is gebouwd in 1996 op de plaats van een oude nederzetting als een origineel project van het Russische nationale dorp. Tijdens uw verblijf in Mandrogi kunt u een bezoek brengen aan Remeslennaya Sloboda (een kunststudio), waar u kennis kunt maken met de traditionele Russische ambachten van hout schilderen (waaronder het beschilderen van Matroeshka poppen), hout snijden, weven, pottenbakken en kantwerken. Ook heeft u hier de mogelijkheid om een masterclass bij te wonen in een van de ambachten. Shashlyk party. Om 14.30 uur vaart het schip verder richting Sint Petersburg. Ronde tafel: de gidsen zullen al uw vragen over Rusland beantwoorden. Kapiteins cocktail. Afscheid gala diner. 's Avonds talenten show waaraan u deel kunt nemen. Muziek en dans.

   Dag 7: Sint Petersburg: uitgebreide stadsrondrit met Peter&Paul Vesting; Hermitage
   U komt aan in Sint Petersburg – een van de mooiste steden van de wereld, waar u een uitgebreide stadsrondrit maakt langs onder andere de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt en het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage. U bezoekt de Peter en Paul Vesting - het hart van de oude stad. Lunch in de stad. 's Middags bezoekt u de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het barokke Winterpaleis het belangrijkste is. De collectie van de Hermitage bestaat uit 2,7 miljoen stuks inclusief de meesterwerken van Leonardo da Vinci, Rafael, Roden, Rembrandt, Rubens, Franse impressionisten, etc. Na de excursie wordt u naar het schip gebracht. Diner. Optioneel: folklore of ballet voorstelling in de stad; excursie "Sint Petersburg by night" (inclusief opening van de bruggen; 23.30 uur - 02.30 uur). Muziek en dans.

   Dag 8: Sint Petersburg – Amsterdam/Düsseldorf/Brussel
   Ontbijt. U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht.

   Ter plaatse kunnen kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.

  • Vertrekdata 2022    Vertrekdata 2022
        
   Moskou - Sint Petersburg    Sint Petersburg - Moskou
    
   Mei 07, 21   Mei 14, 28
   Juni 04, 18   Juni 11, 25
   Juli 02, 16, 30   Juli 09, 23
   Augustus 13, 27   Augustus 06, 20
   September 10, 24

     September 03, 17
   Oktober 01

   Riviercruise Moskou - Sint Petersburg/Sint Petersburg - Moskou 5*****, 8 dagen
   Soort hut  Prijzen (per persoon) en vertrekdata 2022


   Hut


   Dek


   Balkon
   Mei 07
   September 24
   Oktober 01*
   Mei 14*, 21, 28*
   Juni 04, 11*, 18, 25*
   Juli 02, 09*, 16, 23*, 30
   Augustus 06*, 13, 20*, 27
   September 03*, 10, 17*
   Standaard dubbel Hoofddek nee € 1.385,-- p.p. € 1.735,-- p.p.
   Standaard twin Hoofddek nee € 1.415,-- p.p. € 1.785,-- p.p.
   Standaard dubbel Bovendek ja  € 1.615,-- p.p. € 2.045,-- p.p.
   Standaard dubbel/twin Bootdek  ja  € 1.665,-- p.p. € 2.105,-- p.p.
   Deluxe dubbel/twin Hoofddek  nee  € 1.685,-- p.p. € 2.125,-- p.p.
   Junior Suite dubbel/twin Bovendek  nee  € 1.695,-- p.p. € 2.145,-- p.p.
   Deluxe dubbel/twin Bovendek  ja  € 1.755,-- p.p. € 2.215,-- p.p.
   Deluxe dubbel/twin Bootdek  ja  € 1.835,-- p.p. € 2.325,-- p.p.
   Deluxe dubbel/twin Zonnedek ja  € 1.915,-- p.p. € 2.435,-- p.p.
   Bolchoi Suite dubbel/twin Bovendek  ja  € 2.085,-- p.p. € 2.645,-- p.p.
   Mariinski Suite dubbel/twin Bootdek  ja  € 2.175,-- p.p. € 2.755,-- p.p.
   Hermitage Suite dubbel/twin Zonnedek ja  € 2.335,-- p.p. € 2.975,-- p.p.
   Imperial Suite Kingsize dubbel  Bovendek  ja  € 3.345,-- p.p. € 4.275,-- p.p.
   * cruise Sint Petersburg - Moskou  • Prijzen zijn inclusief:
   • Accommodatie (8 dagen/7 nachten) in de hutten aan de buitenkant van het schip, met privé badkamer faciliteiten, individuele temperatuur controle en een groot panorama venster of balkon
   • Vol pension (3 maaltijden per dag) in het restaurant van het schip vanaf het diner op de dag van de aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek. Maaltijd box bij aankomst na 23.00 uur en bij vertrek voor 06.00 uur
   • Dranken: thee/koffie/water bij alle maaltijden; 1 glas rode of witte wijn, 1 glas bier of 1 glas sap naar keuze bij diner; cappuccino of espresso bij ontbijt. Een fles water dagelijks in uw hut. Warme of koude dranken aan boord na de excursies 
   • Excursie programma zoals omschreven inclusief entreegelden (met audiosysteem zodat u de gids duidelijk kunt verstaan)
   • Engels-, Frans-, of Duitssprekende leiding/gids
   • Alle transfers in de steden
   • Welkom "brood en zout" ceremonie
   • Kapiteins welkom Cocktail receptie 
   • Russische thee ceremonie
   • Gala afscheid diner
   • BBQ in Mandrogi (shashlyk party)
   • Koffiestation van 6.00 tot 19.00 uur (koffie, thee, melk, choco, koekies)
   • Entertainment programma aan boord (lezingen, verzorgd door onze gidsen; Russische taal en liederen; workshops;nacht entertainment; dagelijks aerobics; optredens en voorstellingen) 
   Prijzen zijn exclusief:
   • Vlucht (vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Brussel)
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00 
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven en tips 

   *de vluchten zijn bewust niet in de prijs van het programma inbegrepen vanwege het grote prijsverschil afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Deze is naar uw keuze, u kunt het doorgeven bij uw boeking en wij zoeken de beste prijs voor u op.
  • De MS "Mstislav Rostropovich" 5*****(project 92-016)

   Tijdens deze cruise verblijft u aan boord van het luxe 5***** vierdekken motorschip "Mstislav Rostropovich"

   De Rostropovich is in 1980 in Tsjecho-Slowakije gebouwd en in 2011 helemaal herbouwd en in 2021 gerenoveerd. Het schip is 135,7 m lang en bijna 17 meter breed, met een snelheid van 26 km per uur en een passagier capaciteit van 212 personen. 106 hutten zijn verdeeld over het zonnedek, bootdek, bovendek en hoofddek.

   Er zijn 15 suites met balkon, 4 junior suites zonder balkon, 59 deluxe tweepersoonshutten met balkon, 11 deluxe tweepersoonskamers zonder balkon, 6 standaard tweepersoonshutten met balkon en 11 standaard tweepersoonshutten zonder balkon.

   Faciliteiten aan boord:

   Dit luxe schip heeft een open zonnedek, twee restaurants: "Opera" en "Symfonie", 1 lounge bar "Rivier melodie", 1 buiten bar, lift, WI-FI en vele andere faciliteiten die het een van de meest comfortabele schepen in Rusland maken: leeszaal, solarium, gymzaal, souvenir winkel, strijkkamer, lift, EHBO. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften en beschikt aan de moderne navigatie faciliteiten.

   Beschrijvingen en afmetingen hutten
   :

   Alle hutten zijn heel ruim en liggen aan de buitenkant van het schip. U kunt kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het zonnedek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het bootdek, het bovendek en het hoofddek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een koelkast, een kledingkast, een bureau, een TV, een radio, een telefoon, een spiegel en een groot panoramavenster of balkon met tafeltje en twee stoelen. In alle suites is er nog een tafel met twee stoelen aanwezig.

   De standaard tweepersoonshutten zonder balkon (7 hutten TWIN en 4 hutten DBL) bevinden zich op het hoofddek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 11,7 en 13 m2. De TWIN hutten zijn voorzien van twee aparte lage bedden; de DBL hutten zijn voorzien van een tweepersoonsbed.

   De standaard tweepersoonshutten met balkon (DBL) bevinden zich op het bovendek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 12,4 en 13,4 m2. De hutten zijn voorzien van een tweepersoonsbed.

   De standaard tweepersoonshutten met balkon (TWIN) bevinden zich op het bootdek. Ze zijn 12,7 m2. De hutten zijn voorzien van twee aparte bedden.

   De deluxe tweepersoonshutten met balkon (TWIN of DBL) bevinden zich op het zonne-, boot- en bovendek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 15,3 en 17,3 m2. De hutten zijn voorzien van twee aparte lage bedden die bij elkaar geschoven kunnen worden.

   De deluxe tweepersoonshutten zonder balkon (TWIN of DBL) bevinden zich op het hoofddek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 18,7 en 19,6 m2. De hutten zijn voorzien van twee aparte lage bedden die bij elkaar geschoven kunnen worden.

   De junior suites zonder balkon (TWIN of DBL) bevinden zich op het hoofddek. Ze zijn 21,7 m2. De hutten zijn voorzien van twee aparte lage bedden die bij elkaar geschoven kunnen worden. 

   De Mariinsky suites met balkon (TWIN of DBL) bevinden zich op het bootdek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 19,00 en 21,6 m2. De hutten zijn voorzien van twee aparte lage bedden die bij elkaar geschoven kunnen worden.

   De Bolshoi suites met balkon (TWIN of DBL) bevinden zich op het bovendek. Ze variëren in grootte en zijn tussen 19,00 en 21,6 m2. De hutten zijn voorzien van twee aparte lage bedden die bij elkaar geschoven kunnen worden.

   De Hermitage suites met balkon (TWIN of DBL) bevinden zich op het zonnedek. Ze zijn 19,00 m2. De hutten zijn voorzien van twee aparte lage bedden die bij elkaar geschoven kunnen worden.

   De Imperial suite met panorama balkon (TWIN) bevindt zich op het bovendek en is 30 m2. De hut is voorzien van een tweepersoonsbed, bank met twee stoelen, koffie tafel.

   ms rastropovich dekplan

  • Optioneel:
   eventuele programma's/excusries/accomodaties in Sint Petersburg en Moskou voor eventuele verlenging.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Type de letters over(*) Type de letters over
   AUB de letters over typen

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.