Riviercruise Moskou - Sint Petersburg (ENG) 3*** | 11 dagen

 • Goritsy
 • amoskou 2
 • bschip Chekhov
 • foto-s-peter-40
 • kizhi 4
 • krestaurant sholokhov
 • ladoga-lake-05
 • lzizhi002
 • moskou
 • neva_river-05
 • okizhi 2
 • peterburg-5
 • peterburg
 • radishchev_foto_11
 • russische dans
 • saviour_kathedraal
 • schip Chekhov receptie
 • sint petersburg
 • sint_petersburg_neva
 • suzdal_stadsmuur
 • uglich kremlin
 • vodka museum Mandrogi
 • volga_river-09
 • zfolklore

Specificaties

  • Als u in Rusland bent is een cruise over haar mooiste rivieren een perfecte gelegenheid om de mysterieuze Russische ziel te leren kennen. Een Russische riviercruise is geen gewone tocht van het ene punt naar het andere, het is een onvergetelijke ervaring die voor de rest van uw leven in u geheugen gegrift staat.

   Tijdens de tocht over de Russische rivieren en meren kunt u genieten van de unieke Russische keuken, de adembenemende muziek en de schitterende kunst. Daarnaast kunt u zich storten op de Russische historie en bezoekt u haar mooie steden.

   En waarschijnlijk is een Russische riviercruise de beste manier om te reizen als u volledig wilt genieten van de schoonheid van de prachtige Russische landschappen. Stelt u eens voor hoe spectaculair de zonsondergang op een rivier kan zijn!

   Tijdens deze cruise vaart u met het cruiseschip de MS "Sergey Rakhmaninov"  van Moskou naar Sint Petersburg (11 dagen) of van Sint Petersburg naar Moskou(11 dagen). U vaart over Volgo-Baltisky en Moskou kanalen, Volga, Neva, Sheksna en Svir rivieren, Rybinskoje waterreservaat en Witte, Onezhskoje en Ladozhskoje meren.

   Hoogtepunten van deze cruise: hoofdstad van Rusland Moskou met een uitgebreide stadstour, excursie naar het Kremlin en zijn kathedralen; de steden van de Gouden Ring: Uglich met een uitgebreide stadsrondrit; Goritsi met zijn iconen museum; het openluchtmuseum van Kizhi; kleine dorp Mandrogui; de Venetië van het Noorden Sint Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit en excursie naar de Hermitage.

   Deze cruise is Engels- en/of Duitstalig.
  • Programma 11-daagse cruise Moskou - Sint Petersburg (met MS "Sergey Rakhmaninov"):
   Moskou 3 dagen, Uglich 1 dag, Jaroslavl 1 dag, Goritsi 1 dag, Kizhi 1 dag, Mandrogi 1 dag, Sint Petersburg 3 dagen.

   Programma 11-daagse cruise Sint Petersburg - Moskou (met MS "Sergey Rakhmaninov"):
   Sint Petersburg 3 dagen, Mandrogi 1 dag, Kizhi 1 dag, Goritsi 1 dag, Jaroslavl 1 dag, Uglich 1 dag, Moskou 3 dagen. 

   Programma per dag 11-daagse cruise Moskou - Sint Petersburg:

   Dag 1: Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Moskou

   U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze (Amsterdam, Düsseldorf of Brussel). Op de luchthaven van Moskou wordt u opgehaald en naar het schip gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt.

   Dag 2: Moskou: uitgebreide stadsrondrit
   Na het ontbijt begint uw excursie dag in Moskou. Eerst staat een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou op het programma. Uw gids zal veel vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van de stad. Onder weg ziet u onder andere de imposante muren van het Kremlin, een aantal kerken en kathedralen, verschillende musea en theaters, bekende parken en pleinen. U stopt bij het Nieuwe Maagden Klooster. Ook kunt u van het prachtige uitzicht over de stad genieten vanaf de Lenin heuvels. Lunch. Vrije tijd.
   Het is mogelijk om deel te nemen aan een of meer van de optionele excursies: de Wapenkamer van Kremlin (van tevoren boeken); de Tretjakov Kunst Galerij; excursie "Moskou bij night" met metrotour. Diner. Programma aan boord.

   Dag 3: Moskou: het Kremlin
   Na het ontbijt excursie naar het Kremlin. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. U kunt onder andere de Tsarenklok en de Tsarenkanon, de Arsenaal en de Senaat gebouwen, het Kathedralen plein met drie prachtige kathedralen en het verblijf van de president van de Russische Federatie zien. U bezoekt een van de kathedralen. Vanmiddag heeft u de mogelijkheid om Moskou op eigen gelegenheid te ontdekken of u kunt deelnemen aan de optionele excursies aangeboden door de rederij.
   Lunch aan boord. Om 17.30 uur verlaat het schip Moskou en vaart richting Uglich. Presentatie van de bemanning. Kapiteins welkom cocktail. Diner.

   Dag 4: Uglich
   Ontbijt. Russische les en muziek. Lunch. Om 16.30 uur arriveert het schip in Uglich, één van de oudste en de meest geliefde steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. In deze stad bevond zich de lievelingsverblijfplaats van Ivan de Verschrikkelijke. Tijdens de wandelexcursie bezoekt u het oude Kremlin, waar in de tuinen Dimitri, de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, om het leven werd gebracht. Op deze plaats is de Sint Dimitrius kerk gebouwd en de Transfiguratiekathedraal, idyllisch gelegen aan de oevers van de Volga. Om 20.00 uur verlaat het schip Uglich en vaart verder richting Jaroslavl. Diner. Het entertainment programma: lezingen; Russische taal en liederen; muziek.

   Dag 5: Jaroslavl
   Het schip komt 's ochtends aan in Jaroslavl. Het is de grootste stad van de zogenaamde Gouden Ring en zelfs eerder opgericht dan Moskou (de eerste vernoeming stamt uit 1071). De stad is genoemd naar Prins Jaroslav de Wijze, die volgens de legende een wilde beer doodde met zijn bijl. Sinds die tijd is een beer met een bijl het wapenschild van de stad. Tijdens de stadsrondrit ziet en bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Jaroslavl waaronder de Sint-Elijah de Profeet kerk met haar schitterende fresco’s en iconen uit de 17e eeuw (opgenomen op de Werelderfgoederenlijst van Unesco). Andere interessante plaatsen zijn het prachtige Verlosser Klooster uit de 13e eeuw, majestueuze kerken uit de 17e eeuw en de herbouwde Assumptie Kathedraal, welke tijdens de revolutie van 1917 compleet werd verwoest. U wandelt langs de rivierdijken naar de plaats waar de twee rivieren, Volga en Kotorsl, elkaar ontmoeten.

   Dag 6: Goritsi
   Ontbijt en lunch aan boord. 's Middags aankomst in Goritsi. Goritsi is een typisch Russisch plattelandsdorp, gelegen aan de kant van de Sheksna rivier. Vanaf hier start uw bustour naar het dorp Kirilov om een bezoek te brengen aan het Kirillo-Belozersky Klooster (het klooster van Cyril van het Witte Meer). Het klooster ligt op 8 km van Goritsi en is van grote artistieke en historische waarde. Het was gesticht in 1397 door de monnik Cyril. Op deze plek kwam de vader van Ivan de Verschrikkelijke om God te vragen om zijn erfenis. Het klooster was niet alleen het rijkste culturele, religieuze en educatieve centrum van zijn tijd, maar ook de meest noordelijk gelegen Russische vestingstad die nooit door vijanden is ingenomen. Tijdens de tour bezoekt u het terrein van het Klooster, de museum tentoonstelling en natuurlijk de kleine, nog in gebruik zijnde, kerk van St. Cyril van het Witte Meer met haar wonderen verrichtende heilige relikwieën. Om 16.00 uur vaart het schip verder richting Kizhi. Ook vandaag is er een interessant programma aan boord. Diner.

   Dag 7: Kizhi
   Ontbijt. Route informatie. Russische taal les. Tour naar de kapitein's brug. Via het Volga-Baltic kanaal komt de boot aan op Kizhi, een schitterend eiland in het noordelijke deel van het Onegameer. Dit wereldberoemde openlucht museum is onder de bescherming van de UNESCO en presenteert een unieke architectonische stijl van het noordelijke Rusland. Het bestaat uit een opmerkelijke reeks van houten kerken gedateerd van de 9e tot de 19e eeuw. Ook vindt u hier kapellen, klokkentorens, burger huizen, graanschuren, windmolens en stoombaden. In het centrum van Pogost vindt u een echt meesterwerk van houtkunst, de houten Transfiguratie kerk met 22 koepels. Deze is gebouwd in 1714 door Master Nestor zonder ook maar een spijker te gebruiken. Nadat de kerk klaar was gooide hij zijn bijl in het water en zei: "Er heeft nooit en er zal ook nooit meer een kerk zijn als deze!". Diner. 's Avonds vaart het schip verder richting Mandrogi. Concert aan boord.

   Dag 8: Mandrogi
   Ontbijt. Route informatie. Rond 11.00 uur komt het schip aan in Mandrogi voor een groene stop. Hier kunt u een mooie wandeling maken in de prachtige natuur en de mooie gekleurde huisjes, gebouwd in de Russische stijl bekijken. Het dorp Mandrogi ligt aan de oever van de pittoreske Svir rivier. Dit is de enige rivier die de grootste meren van Europa (Ladoga en Onega) met elkaar verbindt. Het dorp is een van de mooiste plaatsen in de Leningrad regio. Het is gebouwd in 1996 op de plaats van een oude nederzetting als een origineel project van het Russische nationale dorp. Tijdens uw verblijf in Mandrogi kunt u een bezoek brengen aan Remeslennaya Sloboda (een kunststudio), waar u kennis kunt maken met de traditionele Russische ambachten van hout schilderen (waaronder het beschilderen van Matroeshka poppen), hout snijden, weven, pottenbakken en kantwerken. Ook heeft u hier de mogelijkheid om een masterclass bij te wonen in een van de ambachten. Later in de middag vaart het schip verder richting Sint Petersburg. Afscheid gala diner.

   Dag 9: Sint Petersburg: uitgebreide stadsrondrit
   U komt aan in Sint Petersburg – een van de mooiste steden van de wereld, waar u een uitgebreide stadsrondrit maakt langs onder andere de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt en het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage. Lunch. Vandaag heeft u de mogelijkheid de stad op eigen houtje te verkennen of deel te nemen aan één van de optionele excursies: het wereldberoemde Peterhof, gelegen aan de Finse golf - het buitenverblijf van de Russische tsaren. In de fantastische paleistuinen vindt u de Grote Cascade met adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden. Vanaf het bordes heeft u een prachtig uitzicht over deze Grote cascade en het Zeekanaal dat de Finse golf met het paleis verbindt zodat de tsaren tot aan het paleis konden varen. Of een optionele excursie naar het Tsarendorp Pushkin met het sprookjesachtige Catharina paleis en het landgoed Pavlovsk met het zomerpaleis van Tsaar Pavel I. En de laatste optie is de excursie naar het Yusupov Paleis waarin Rasputin vermoord werd, gelegen aan de Moika rivier. Diner. 

   Dag 10: Sint Petersburg: de Hermitage
   's ochtends bezoekt u de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het barokke Winterpaleis het belangrijkste is. De collectie van de Hermitage bestaat uit 2,7 miljoen stuks inclusief de meesterwerken van Leonardo da Vinci, Rafael, Roden, Rembrandt, Rubens, Franse impressionisten, etc. U kunt na de excursie in het museum blijven. Het is ook mogelijk om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken of deel te nemen aan één van de optionele excursies. Diner.

   Dag 11: Sint Petersburg – Amsterdam/Düsseldorf/Brussel
   Ontbijt. U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar huis.


  • 11 dagen Moskou - Sint Petersburg en 11 dagen Sint Petersburg - Moskou 2022
      
   Vertrek Moskou - Sint Petersburg op : Vertrek Sint Petersburg - Moskou op :
   Mei 03, 23
   Juni 12
   Mei 13
   Juni 02, 22
   Juli 02, 22
   Augustus 11, 31
   September 26

   Juli 12
   Augustus 01, 21
   September 10

    Categorie hut Moskou - Sint Petersburg, of Sint Petersburg - Moskou 
       Prijzen 2022 (per persoon) 
   Tweepersoonshut op het hoofddek € 1.310,--
   Tweepersoonshut op het bovendek € 1.460,--
   Junior suite op het bovendek € 1.895,--
   Junior suite op het bootdek € 1.925,--
   Tweepersoonshut op het benedendek     € 1.210,--
   Driepersoonshut op het benedendek € 1.160,--
   Vierpersoonshut op het benedendek € 1.060,--
   Eenpersoonshut op het bootdek € 1.860,--


  • Prijzen zijn inclusief:
   • Accommodatie (10 nachten) in de hutten aan de buitenkant van het schip, met privé badkamer faciliteiten, individuele temperatuur controle en een groot panorama venster 
   • Vol pension (3 maaltijden per dag) in het restaurant van het schip vanaf het diner op de dag van de aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek 
   • Excursie programma zoals omschreven inclusief entreegelden 
   • Engelssprekende leiding/gids
   • Alle transfers in de steden
   • Kapiteins welkom Cocktail receptie 
   • Gala afscheid diner
   • Entertainment programma aan boord (lezingen, verzorgd door onze gidsen; Russische taal en liederen; nacht entertainment; dagelijks aerobics; optredens en voorstellingen)
   Prijzen zijn exclusief:
   • Vlucht (vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Brussel)
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven en tips 

   *de vluchten zijn bewust niet in de prijs van het programma inbegrepen vanwege het grote prijsverschil afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Deze is naar uw keuze, u kunt het doorgeven bij uw boeking en wij zoeken de beste prijs voor u op.
  • Het schip "Sergey Rakhmaninov" is van project 302.
   De Rakhmaninov is in 1991 in Duitsland gebouwd en in 2014 helemaal gerenoveerd. Het schip is 129,1 m lang en bijna 17 meter breed, met een snelheid van 25,5 km per uur en een passagiercapaciteit van 200 personen. 104 hutten zijn verdeeld over bootdek, bovendek en hoofddek.

   Er zijn 36 juniorsuites, 8 eenpersoonshutten, 60 tweepersoonshutten en 4 vierpersoonshutten (geschikt voor 2, 3 of 4 personen).

   Faciliteiten aan boord:

   Dit klassieke schip heeft een open zonnedek, twee restaurants "Kiev" en "Luna", twee bars "Sky" en "Panorama", WI-FI en vele andere faciliteiten die het een van de meest comfortabele schepen in Rusland maken: leeszaal, solarium, sauna, souvenir winkel, strijkkamer; EHBO. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften en beschikt aan de moderne navigatie faciliteiten.

   Beschrijvingen hutten:

   Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip en u kunt kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het bovendek, het hoofddek en het benedendek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een kledingkast, een koelkast en een groot panoramavenster.

   De tweepersoonshutten bevinden zich op het hoofd- en bovendek. De hutten zijn voorzien van twee lage bedden.

   De vierpersoonshutten bevinden zich op het benedendek. De hutten zijn voorzien van 2 stappelbedden.

   De eenpersoonshutten zijn gelegen op het bootdek. De hutten zijn voorzien van een laag bed.

   De juniorsuites bevinden zich op het boven- en bootdek. De juniorsuites beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, grote panoramavensters, een koelkast, twee kasten, comfortabele meubels, een tafel, een TV/Video.

   Sergej Rahmaninov deckplan

  • Optioneel:
   eventuele programma's/excusries/accomodaties in Sint Petersburg en Moskou voor eventuele verlenging.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdatum
   Hut
   Ongeldige invoer
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.