Riviercruise Moskou - Sint Petersburg (ENG) 3*** | 12/11 dagen

 • Goritsy
 • amoskou 2
 • bms-tolstoy
 • foto-s-peter-40
 • hms-tolstoy-3
 • kizhi 2
 • kizhi 4
 • kizhi002
 • ladoga-lake-05
 • moskou
 • ms-tolstoy-1
 • neva_river-05
 • peterburg-5
 • peterburg
 • radishchev_foto_11
 • russische dans
 • saviour_kathedraal
 • sint petersburg
 • sint_petersburg_neva
 • suzdal_stadsmuur
 • uglich kremlin
 • vodka museum Mandrogi
 • volga_river-09
 • zfolklore

Specificaties

  • Als u in Rusland bent is een cruise over haar mooiste rivieren een perfecte gelegenheid om de mysterieuze Russische ziel te leren kennen. Een Russische riviercruise is geen gewone tocht van het ene punt naar het andere, het is een onvergetelijke ervaring die voor de rest van uw leven in u geheugen gegrift staat.

   Tijdens de tocht over de Russische rivieren en meren kunt u genieten van de unieke Russische keuken, de adembenemende muziek en de schitterende kunst. Daarnaast kunt u zich storten op de Russische historie en bezoekt u haar mooie steden.

   En waarschijnlijk is een Russische riviercruise de beste manier om te reizen als u volledig wilt genieten van de schoonheid van de prachtige Russische landschappen. Stelt u eens voor hoe spectaculair de zonsondergang op een rivier kan zijn!

   Tijdens deze cruise vaart u met het cruiseschip de MS "Georgy Chicherin" (project 302) van Moskou naar Sint Petersburg (12 dagen) of van Sint Petersburg naar Moskou (11 dagen). U vaart over Volgo-Baltisky en Moskou kanalen, Volga, Neva, Sheksna en Svir rivieren, Rybinskoje waterreservaat en Witte, Onezhskoje en Ladozhskoje meren.

   Hoogtepunten van deze cruise: hoofdstad van Rusland Moskou met een uitgebreide stadstour, excursie naar het Kremlin en zijn kathedralen; de steden van de Gouden Ring:Uglich en Jaroslavl met een uitgebreide stadsrondrit; Goritsi met zijn iconen museum; het openluchtmuseum van Kizhi; kleine dorp Mandrogi; de Venetië van het Noorden Sint Petersburg met een uitgebreide stadsrondrit en excursie naar de Hermitage.

   Deze cruise is Engelstalig. Maar u kunt ook kiezen voor Duitse of Franse taal.
  • Programma 12-daagse cruise Moskou - Sint Petersburg (met "Georgy Chicherin"):
   Moskou 3 dagen, Uglich 1 dag, Jaroslavl 1 dag, Goritsi 1 dag, Kizhi 1 dag, Mandrogi 1 dag, Sint Petersburg 4 dagen.

   Programma 11-daagse cruise Sint Petersburg - Moskou (met "Georgy Chicherin"):
   Sint Petersburg 3 dagen, Mandrogi 1 dag, Kizhi 1 dag, Goritsi 1 dag, Jaroslavl 1 dag, Uglich 1 dag, Moskou 3 dagen.

   Programma per dag 12-daagse cruise Moskou - Sint Petersburg (Engels,- Duits of Franstalig):

   Dag 1: Amsterdam/Düsseldorf/Brussel - Moskou
   U vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze (Amsterdam, Düsseldorf of Brussel). Op de luchthaven van Moskou wordt u opgehaald en naar het schip gebracht, waar u door de bemanning ontvangen wordt.

   Dag 2: Moskou: uitgebreide stadsrondrit; het Kremlin
   Ontbijt. Om 8.30 uur begint uw excursie dag in Moskou. Eerst staat een uitgebreide stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou op het programma. Uw gids zal veel vertellen over de verschillende gebouwen en de geschiedenis van de stad. Onder weg ziet u onder andere de imposante muren van het Kremlin, een aantal kerken en kathedralen, verschillende musea en theaters, bekende parken en pleinen. U krijgt vrije tijd om op en rondom het wereldberoemde Rode plein verschillende bijzondere bezienswaardigheden (Mausoleum, de Basiliuskathedraal, GUM) te bekijken. Lunch in de stad. Na de lunch excursie naar het Kremlin. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. U kunt onder andere de Tsarenklok en de Tsarenkanon, de Arsenaal en de Senaat gebouwen, het Kathedralen plein met drie prachtige kathedralen en het verblijf van de president van de Russische Federatie zien. U bezoekt een van de kathedralen. Na deze excursie wordt u terug naar het schip gebracht.
   Het is mogelijk om deel te nemen aan een of meer van de optionele excursies: de Wapenkamer van Kremlin (van tevoren boeken); het Russische Staats circus (van tevoren boeken); de nationale folklore show "Kostroma" of "Gouden Ring'; excursie "Moskou bij night" met metrotour. Diner. Muzikale avond.

   Dag 3: Moskou
   Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om Moskou op eigen gelegenheid te bezoeken. U kunt deelnemen aan een aantal optionele excursies. U kunt bijvoorbeeld een excursie maken naar het  Kolomenskoje landgoed, het Ruimtemuseum of de Tretyakov Galerij. Het is ook mogelijk om Sergiev Posad te bezoeken, het centrum van de Russisch Orthodoxe kerk.
   Lunch aan boord. Om 17.30 uur verlaat het schip Moskou en vaart richting Uglich. Presentatie van de bemanning. Kapiteins welkom cocktail. Diner. Het concert "Let's make friends". De avond wordt afgesloten met dans muziek.

   Dag 4: Uglich
   Ontbijt. Route informatie en presentatie van de Russische ambachten. Russische les en muziek. Lunch. Om 14.00 uur arriveert het schip in Uglich, één van de oudste en de meest geliefde steden van Rusland en onderdeel van de zogenaamde Gouden Ring. In deze stad bevond zich de lievelingsverblijfplaats van Ivan de Verschrikkelijke. Tijdens de wandelexcursie bezoekt u het oude Kremlin, waar in de tuinen Dimitri, de zoon van Ivan de Verschrikkelijke, om het leven werd gebracht. Op deze plaats is de Sint Dimitrius kerk gebouwd en de Transfiguratiekathedraal, idyllisch gelegen aan de oevers van de Volga. Om 18.00 uur verlaat het schip Uglich en vaart verder richting Jaroslavl. Diner. Vanavond kunt u genieten van een folklore concert. De avond wordt afgesloten met dans muziek.

   Dag 5: Jaroslavl
   Het schip komt om 8.00 uur aan in Jaroslavl. Het is de grootste stad van de zogenaamde Gouden Ring en zelfs eerder opgericht dan Moskou (de eerste vernoeming stamt uit 1071). De stad is genoemd naar Prins Jaroslav de Wijze, die volgens de legende een wilde beer doodde met zijn bijl. Sinds die tijd is een beer met een bijl het wapenschild van de stad. Tijdens de stadsrondrit ziet en bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Jaroslavl waaronder de Sint-Elijah de Profeet kerk met haar schitterende fresco’s en iconen uit de 17e eeuw (opgenomen op de Werelderfgoederenlijst van Unesco). Andere interessante plaatsen zijn het prachtige Verlosser Klooster uit de 13e eeuw, majestueuze kerken uit de 17e eeuw en de herbouwde Assumptie Kathedraal, welke tijdens de revolutie van 1917 compleet werd verwoest. U wandelt langs de rivierdijken naar de plaats waar de twee rivieren, Volga en Kotorsl, elkaar ontmoeten. Aansluitend bezoekt u het voormalige 18e eeuwse Gouverneurshuis. Tegenwoordig herbergt dit een interactieve kunstgalerie met een indrukwekkende verzameling van 18-20e eeuwse kunst.
   Om 14.00 uur vaart het schip verder richting Goritsi. Ook vandaag ontbreekt het entertainment programma niet: Russische bingo; Russische taal en muziek; documentaire over de geschiedenis van Rusland; live muziek. Optioneel kunt u deelnemen aan een Matroeshka schilder workshop en/of vodka en pannenkoeken proeverij. Diner.

   Dag 6: Goritsi
   Ontbijt. Route informatie. Russische thee ceremonie (optioneel). Lunch. Aankomst in Goritsi om 12.00 uur. Goritsi is een typisch Russisch plattelandsdorp, gelegen aan de kant van de Sheksna rivier. Vanaf hier start uw bustour naar het dorp Kirilov om een bezoek te brengen aan het Kirillo-Belozersky Klooster (het klooster van Cyril van het Witte Meer). Het klooster ligt op 8 km van Goritsi en is van grote artistieke en historische waarde. Het was gesticht in 1397 door de monnik Cyril. Op deze plek kwam de vader van Ivan de Verschrikkelijke om God te vragen om zijn erfenis. Het klooster was niet alleen het rijkste culturele, religieuze en educatieve centrum van zijn tijd, maar ook de meest noordelijk gelegen Russische vestingstad die nooit door vijanden is ingenomen. Tijdens de tour bezoekt u het terrein van het Klooster, de museum tentoonstelling en natuurlijk de kleine, nog in gebruik zijnde, kerk van St. Cyril van het Witte Meer met haar wonderen verrichtende heilige relikwieën. Om 16.00 uur vaart het schip verder richting Kizhi.
   Ook vandaag is er een interessant programma aan boord: Russische liederen en dance; een documentaire over de geschiedenis van Rusland. Diner in de Russische stijl. Folklore concert.

   Dag 7: Kizhi
   Ontbijt. Route informatie. Russische taal les. Tour naar de kapitein's brug. Via het Volga-Baltic kanaal komt de boot aan op Kizhi, een schitterend eiland in het noordelijke deel van het Onegameer. Dit wereldberoemde openlucht museum is onder de bescherming van de UNESCO en presenteert een unieke architectonische stijl van het noordelijke Rusland. Het bestaat uit een opmerkelijke reeks van houten kerken gedateerd van de 9e tot de 19e eeuw. Ook vindt u hier kapellen, klokkentorens, burger huizen, graanschuren, windmolens en stoombaden. In het centrum van Pogost vindt u een echt meesterwerk van houtkunst, de houten Transfiguratie kerk met 22 koepels. Deze is gebouwd in 1714 door Master Nestor zonder ook maar een spijker te gebruiken. Nadat de kerk klaar was gooide hij zijn bijl in het water en zei: "Er heeft nooit en er zal ook nooit meer een kerk zijn als deze!". Piraten diner. Om 20.00 uur vaart het schip verder richting Mandrogi. Concert aan boord. Avond show "Mister and Miss cruise". Muziek en dans.

   Dag 8: Mandrogi
   Ontbijt. Route informatie. Ronde tafel: de gidsen zullen al uw vragen over de Rusland beantwoorden. Om 11.00 uur komt het schip aan in Mandrogi voor een groene stop. Hier kunt u een mooie wandeling maken in de prachtige natuur en de mooie gekleurde huisjes, gebouwd in de Russische stijl bekijken. Het dorp Mandrogi ligt aan de oever van de pittoreske Svir rivier. Dit is de enige rivier die de grootste meren van Europa (Ladoga en Onega) met elkaar verbindt. Het dorp is een van de mooiste plaatsen in de Leningrad regio. Het is gebouwd in 1996 op de plaats van een oude nederzetting als een origineel project van het Russische nationale dorp. Tijdens uw verblijf in Mandrogi kunt u een bezoek brengen aan Remeslennaya Sloboda (een kunststudio), waar u kennis kunt maken met de traditionele Russische ambachten van hout schilderen (waaronder het beschilderen van Matroeshka poppen), hout snijden, weven, pottenbakken en kantwerken. Ook heeft u hier de mogelijkheid om een masterclass bij te wonen in een van de ambachten. Shashlyk party. Om 15.30 uur vaart het schip verder richting Sint Petersburg. Afscheid gala diner. 's Avonds talenten show waaraan u deel kunt nemen. Muziek en dans.

   Dag 9: Sint Petersburg: uitgebreide stadsrondrit met Peter&Paul Vesting; Peterhof
   U komt aan in Sint Petersburg – een van de mooiste steden van de wereld, waar u een uitgebreide stadsrondrit maakt langs onder andere de Sint Isaac kathedraal, het beroemde standbeeld van Peter de Grote, de pantserkruiser Aurora, de Nevski Prospekt en het Paleisplein met het Winterpaleis en de Hermitage. U bezoekt de Peter en Paul Vesting - het hart van de oude stad. Lunch in de stad. 's Middags bezoekt u het wereldberoemde Peterhof, gelegen aan de Finse golf - het buitenverblijf van de Russische tsaren. In de fantastische paleistuinen vindt u de Grote Cascade met adembenemende waterpartijen en de beroemde fonteinen met vergulde beelden. Vanaf het bordes heeft u een prachtig uitzicht over deze Grote cascade en het Zeekanaal dat de Finse golf met het paleis verbindt zodat de tsaren tot aan het paleis konden varen. Na de excursie wordt u naar het schip gebracht. Diner. Optioneel: excursie "Sint Petersburg by night'. Muziek en dans.

   Dag 10: Sint Petersburg: Hermitage
   's Ochtends bezoekt u de Hermitage, wellicht het belangrijkste museum ter wereld met een uitgebreide collectie Hollandse en Vlaamse meesters. Het museum bestaat uit 5 gebouwen waarvan het barokke Winterpaleis het belangrijkste is. De collectie van de Hermitage bestaat uit 2,7 miljoen stuks inclusief de meesterwerken van Leonardo da Vinci, Rafael, Roden, Rembrandt, Rubens, Franse impressionisten, etc. Lunch aan boord.
   's Middags heeft u de mogelijkheid de stad op eigen houtje te verkennen of deel te nemen aan één van de optionele excursies, bijvoorbeeld een tocht over de kanalen, Het Russische museum, het Faberge museum van deze stad. Diner. Optioneel: folklore of ballet voorstelling in de stad. Muzikale avond.

   Dag 11: Sint Petersburg
   U kunt de dag zelf doorbrengen in de stad of deelnemen aan de optionele excursie naar het Tsarendorp Pushkin met het sprookjesachtige Catharina paleis en het landgoed Pavlovsk met het zomerpaleis van Tsaar Pavel I. In de avond is het mogelijk om een ballet voorstelling bij te wonen. Diner. Muzikale avond.

   Dag 12: Sint Petersburg – Amsterdam/Düsseldorf/Brussel
   Ontbijt. U wordt naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar huis.

   Ter plaatse kunnen kleine wijzigingen worden aangebracht in het programma.
  • Vertrekdata 2022 (12 en 11 dagen)

   12 dagen Moskou - Sint Petersburg 2022    11 dagen Sint Petersburg - Moskou 2022
   Met MS "Georgy Chicherin"   Met MS "Georgy Chicherin"
   Vertrek op :   Vertrek op :
   Mei 03, 24   Mei 14
   Juni 14   Juni 04, 25
   Juli 05, 26   Juli 16
   Augustus 16   Augustus 06, 27
   September 06, 27   September 17

   Prijzen 2022 Moskou - Sint Petersburg, 12 dagen, Engelstalig (per persoon)

   Vertrek
   4 pers.hut voor 2 pers.
   gebruik, benedendek
   2 pers. twin hut 
   hoofddek
   2 pers. twin hut 
   bovendek
   2 pers. twin hut 
   bootdek
   1 pers. hut 
   bootddek
   Suite
   bootdek
   Mei 03
   Juli 26
   September  27
   € 1.030,-- € 1.415,-- € 1.495,--  € 1.565,--  € 1.725,--  € 2.215,-- 
   Mei 24
   Juni  14
   Juli 05
   Augustus 16
   September 06
   € 1.315,-- € 1.805,--  € 1.915,--  €  1.995,--  € 2.185,--  € 2.835,-- 


   Prijzen 2022 Sint Petersburg - Moskou, 11 dagen, Engelstalig (per persoon)

   Vertrek
   4 pers. hut voor 2 pers. 
   gebruik, benedendek 
   2 pers. twin hut
   hoofddek
   2 pers. twin hut 
   bovendek
   2 pers.twin hut 
   bootdek
   1 pers. hut 
   bootdek
   Suite
   bootdek
   Juli 16
   Augustus 06
   € 945,-- € 1.285,-- € 1.375,--  € 1.435,--  € 1.585,--  € 2.015,-- 
   Mei 14
   Juni 04, 25
   Juli 16
   Augustus 27
   September 17

   € 1.195,--

   € 1.645,--

   € 1.745,-- 

   € 1.825,-- 

   € 1.995,-- 

   € 2.575,-- 
  • Prijzen zijn inclusief:
   • Accommodatie (11 of 10 nachten) in de hutten aan de buitenkant van het schip, met privé badkamer faciliteiten, individuele temperatuur controle en een groot panorama venster 
   • Vol pension (3 maaltijden per dag) in het restaurant van het schip vanaf het diner op de dag van de aankomst tot en met ontbijt op de dag van vertrek. Maaltijd box bij aankomst na 23.00 uur en bij vertrek voor 06.00 uur. Thee/koffie bij alle maaltijden
   • Excursie programma zoals omschreven inclusief entreegelden. Warme of koude dranken aan boord na de excursies
   • Engels-, Frans-, of Duitssprekende leiding/gids
   • Alle transfers in de steden
   • Welkom "brood en zout" ceremonie
   • BBQ in Mandrogi (shashlyk party)
   • Kapiteins welkom Cocktail receptie 
   • Gala afscheid diner (speciaal menu)
   • Entertainment programma aan boord (lezingen, verzorgd door onze gidsen; Russische taal en liederen; nacht entertainment; dagelijks aerobics; optredens en voorstellingen) 
   Prijzen zijn exclusief:
   • Vlucht (richtprijs vluchten: vanuit Düsseldorf € 250,00 (rechtstreeks); vanuit Amsterdam € 320,00 (rechtstreeks); vanuit Brussel € 300,00- (met overstap)*
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00 
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon (per 1 februari 2021)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven en tips bemanning 

   *de vluchten zijn bewust niet in de prijs van het programma inbegrepen vanwege het grote prijsverschil afhankelijk van de luchthaven van vertrek. Deze is naar uw keuze, u kunt het doorgeven bij uw boeking en wij zoeken de beste prijs voor u (richtprijzen voor de vluchten staan hierboven vermeld).
  • Het schip "Georgy Chicherin" is van project 302.

   De Chicherin is in Duitsland gebouwd en in 2013 helemaal gerenoveerd. Het schip is 129,1 m lang en bijna 17 meter breed, met een snelheid van 25,5 km per uur en een passagier capaciteit van 280 personen. 154 hutten zijn verdeeld over bootdek, bovendek, hoofddek en benedendek.

   Er zijn 2 suites, 10 eenpersoonshutten, 128 tweepersoonshutten en 14 vierpersoonshutten (voor tweepersoonsgebruik).

   Faciliteiten aan boord:

   Dit klassieke schip heeft een open zonnedek, twee restaurants, twee bars, WI-FI in een van de bars en vele andere faciliteiten die het een van de meest comfortabele schepen in Rusland maken: leeszaal, solarium, sauna, souvenir winkel, strijkkamer; EHBO. Uiteraard voldoet het schip aan de laatste veiligheidsvoorschriften en beschikt aan de moderne navigatie faciliteiten.

   Beschrijvingen en afmetingen hutten:

   Alle hutten liggen aan de buitenkant van het schip en u kunt kiezen op welk dek u wilt verblijven. De hoogste hutten liggen op het bootdek, daaronder liggen de hutten op respectievelijk het bovendek, het hoofddek en het benedendek. Alle hutten beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, een kledingkast, een koelkast en een groot panoramavenster (een patrijspoort in de hutten op het benedendek).

   De tweepersoonshutten bevinden zich op het beneden-, hoofd-, boven- en bootdek. Ze variëren in grootte en zijn tussen de 4,1 en 4,75 meter lang en tussen 2,0 en 2,2 meter breed (afhankelijk van het dek). De hutten zijn voorzien van twee lage bedden (2,00 m x 0,80 m) waarvan een bed opklapbaar is om zo gedurende de dag wat meer ruimte te creëren.

   De eenpersoonshutten zijn gelegen op het bootdek en zijn 4,0 - 4,75 meter bij 1,65 meter. De hutten zijn voorzien van een laag bed (2,00 m x 0,80 m).

   Er zijn slechts 2 tweekamer suites op het schip (op het bootdek). De suites beschikken over airconditioning, een badkamer met douche/toilet, 4 grote panoramavensters, een koelkast, twee kasten, comfortabele meubels, een tafel, een TV/Video. Er is ook een keukentje aanwezig. De afmetingen van de slaapkamer zijn 3,65 bij 2,65 meter en van de woonkamer 4,65 bij 3,70 meter. De suite heeft een tweepersoonsbed van 2,20 bij 1,62 meter. Het panoramavenster is 1,22 bij 0,82 meter en kan geopend worden tot het midden. De suite is geschikt voor de accommodatie van 2 tot 3 personen.


   MS Gregory Chicherin deckplan

  • Optioneel:
   eventuele programma's/excusries/accomodaties in Sint Petersburg en Moskou voor eventuele verlenging.
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdata 12 dagen:
   Vertrekdata 11 dagen:
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

sgr

Wij zijn aangesloten bij SGR
www.sgr.nl

 • Volg ons

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.