Busreis Rusland & de Baltische Staten (NL;ENG) | 17 dagen

 • abus maaskant
 • atlant
 • bhleb-sol ceremony cruise
 • bkreml
 • bloedkerk
 • brest 2
 • brest 4
 • brug 3
 • fokremlin
 • fontein
 • mausoleum
 • minsk 2
 • minsk 3
 • moskou 2
 • mriga 3
 • paleis brug 2
 • pribalt dance
 • pushkin 2
 • riga 4
 • rmoskou rood
 • smolensk
 • smonument
 • souvenirs 3
 • swanlake
 • tram moskou
 • universiteit 2
 • vilnius
 • vuur
 • zriga
 • zsouvenirs 4

Specificaties

  • Tijdens deze 17-daagse tour reist u per comfortabele bus door 6 landen: Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Letland en Litouwen. U verblijft in goede hotels met ontbijt en diner.

   Hoogtepunten van deze reis: de hoofdsteden van Dutsland en Polen - Berlijn en Warschau; hoofdstad van Wit-Rusland Minsk, die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers bijna compleet was vernietigd en na de oorlog opnieuw herbouwd werd, met haar brede straten en grote parken; de Wit-Russische stad Brest met het heldenfort dat als eerste aangevallen werd door Duitsland aan het begin van Operatie Barbarossa; Russische stad Smolensk die door zijn strategische ligging altijd het toneel is geweest van hevige veldslagen; de hoofdstad van Rusland Moskou met het prachtige Kremlin, Rode Plein, Nieuwe Maagden Klooster en vele andere bezienswaardigheden; een van de oudste steden van Rusland Veliky Novgorod gelegen aan de Volhov rivier; de stad van Peter de Grote - het indrukwekkende Sint Petersburg met de Hermitage, Peter en Paul vesting en talloze andere bezienswaardigheden; de hoofdstad van Letland Riga met haar Oude stad die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat; de hoofdstad van Litouwen Vilnius met zijn verzameling van kleine straatjes, barokke, gotische, renaissance en klassieke bouwwerken in de historische binnenstad.

   Deze busreis is met de Nederlandstalige begeleiding.  

  • Duitsland - Polen - Wit-Rusland - Rusland - Letland - Litouwen - Polen - Duitsland

   Dag 1: Nederland - Duitsland (Berlijn)
   Wij vertrekken vanochtend vanuit Nederland en rijden naar Duitsland, Berlijn. Diner en overnachting in een hotel. Vrije tijd.

   Dag 2: Berlijn – Warschau (Polen)
   Wij verlaten Berlijn en rijden naar Polen, Warschau. Diner en overnachting in een hotel. Vrije tijd.

   Dag 3: Warschau – Brest (Wit-Rusland)
   Wij gaan verder richting het oosten: Wit-Rusland. Grensovergang in Brest. Diner en overnachting in een hotel. Vrije tijd.

   Dag 4: Brest – Minsk (Wit-Rusland)
   Na het ontbijt maken wij een uitgebreide stadsrondrit door Brest. De stad was in 1017 gesticht en in zijn 996 jaar bestaan behoorde het tot 4 landen: Rusland, Duitsland, Polen en de Sovjet Unie. Sinds 1991 (verval Sovjet Unie) behoort Brest tot Wit Rusland. Tijdens de stadsrondrit bezoeken we het Fort van Brest dat op 22 juni 1941 als eerste door de nazi’s werd aangevallen. De vesting was grotendeels met de grond gelijk gemaakt en de gebouwen die nog overeind staan dragen een groot aantal kogel- en granaatinslagen. ’s Middags vertrekken naar de hoofdstad van Wit-Rusland - Minsk. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 5: Minsk (Wit-Rusland) – Smolensk (Rusland)
   ’s Ochtends na het ontbijt staat een stadsrondrit door Minsk op het programma. Tijdens de excursie maken we kennis met deze prachtige 950 jarige stad en zijn rijke geschiedenis. Oude kathedralen en kerken, straatjes in de oude stad, mooie pleinen en parken maken deze stadsrondrit compleet. ’s Middags vertrekken we naar Rusland, Smolensk – een van de oudste Russische steden, gelegen aan de Dnjepr rivier. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 6: Smolensk – Moskou (Rusland)
   We beginnen onze dag in Smolensk met een stadrondrit. De eerste benoeming van Smolensk was in 863. Ontelbare bezettingen en oorlogen. Smolensk heeft heel veel meegemaakt. De kerk van Peter en Paul, Smolensky kathedraal, vestingmuur, gedenkplaatsen van de oorlog van 1812 en Tweede Wereld oorlog zijn de onderdelen van de excursie. ’s Middags vertrekken we naar de hoofdstad van Rusland: het bruisende Moskou. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 7: Moskou (Rusland)
   Na het ontbijt maken we een uitgebreide stadstour onder de leiding van een Nederlandstalige gids. Tijdens deze rondrit zien we verschillende hoogtepunten van Moskou: het Rode plein met de prachtige Basilius kathedraal en het Masoleum van Lenin, Bolsjoi Theater, voormalige KGB gebouw, Christus Verlosser Kathedraal, Moskovsky Universiteit, waar we van het uitzicht over de stad kunnen genieten. We bezoeken het Novodevitsji- of Maagdenklooster uit de zestiende eeuw, waar de halfzus van tsaar Peter de Grote in ballingschap heeft geleefd, omdat zij hoogverraad had gepleegd. ’s Middags staat het Kremlin op het programma. Deze oude vesting, met een dikke muur van meer dan 2 km. lang, symboliseert al eeuwen het centrum van de Russische macht. Naast de verschillende regeringsgebouwen staan er op het grondgebied van het Kremlin ook 5 kathedralen en enkele paleizen. Het is een architectonische verzameling van gebouwen daterend van de vijftiende tot de twintigste eeuw. Ooit was het de residentie van de tsaren en tot 1700 werden zij hier ook begraven. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 8: Moskou (Rusland) 
   Deze dag kunt u naar eigen wensen indelen. Er zijn optionele excursies mogelijk: de beroemde Tretjakov Galerij (uitgebreide collectie Russische kunst); metro tour en artiestenwijk Arbat, Kolomenskoje openluchtmuseum. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 9: Moskou – Veliky Novgorod (Rusland)
   Na het ontbijt gaan wij verder richting het noorden, naar Veliky Novgorod en Sint Petersburg. Wij rijden langs het Valdaisky Nationaal park, bij het prachtige Valdai meer waar wij de sfeer van het Russische platteland kunnen proeven. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 10: Veliky Novgorod – Sint Petersburg (Rusland)
   's Ochtends na het ontbijt staat een stadrondrit door Veliky Novgorod op het programma. Tijdens de rondrit leren we deze stad – een van de bekendste en oudste steden van Rusland – aan de Volhov rivier kennen. Novgorod is 1154 jaar oud en hier is de vorming van Rusland begonnen. Met haar dertig kerken is Novgorod een schat kamer van oud-Russische kerkarchitectuur. We bezoeken het kremlin met de Sophia Kathedraal (11e eeuw) waar we prachtige iconen kunnen zien , het symbool van Novgorod: het indrukwekkende bronzen monument van “1000 jaar bestaan van Rusland” en het schilderachtige ensemble van het Yaroslav hof die aan de andere kant van de Volhov rivier ligt. Na de excursie vertrekken we naar Sint Petersburg dat als tweede hoofdstad van Rusland wordt genoemd. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 11: Sint Petersburg (Rusland)
   We beginnen onze dag met een stadsrondrit onder de begeleiding van een Nederlandstalige gids door het “Venetië van Noorden”. De bus rijdt langs alle bijzondere bezienswaardigheden zoals het Winterpaleis (de Hermitage), de Admiraliteit, de pantserkruiser Aurora die in 1917 met één kanonskogel de bestorming van het Winterpaleis inluidde (begin van de revolutie) en een aantal kerken en kathedralen waaronder de St. Isaac Kathedraal. De stadstour is niet compleet zonder bezoek aan de Peter en Paul Vesting - de eerste nederzetting uit 1703 van waaruit de nieuwe hoofdstad werd gebouwd. In de prachtige gelijknamige kathedraal ziet u verschillende keizerlijke graven waaronder die van de laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin. Na de pauze staat een van de hoogtepunten van deze reis op het programma: een uitgebreide rondleiding door de Hermitage langs ’s werelds grootste kunstcollectie. Het fantastische trappenhuis, de beschilderde plafonds en de mooie zalen tonen de pracht en praal waarop de Russische tsaren zo dol waren. De enorme collectie schilderijen van grote meesters zoals Rembrandt, Rubens en zelfs Leonardo da Vinci, is vooral te danken aan Catharina II. Hierna vrije tijd. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 12: Sint Petersburg (Rusland)
   Vandaag is een vrije dag om individueel of met optionele excursies Sint Petersburg verder te ontdekken. De volgende optionele excursies zijn mogelijk: het paleizen en tuincomplex van Peterhof; paleizen Pushkin en Pavlovsk. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 13: Sint Petersburg (Rusland) – Riga (Letland)
   Vandaag gaan we Rusland verlaten. We rijden verder naar Riga – hoofdstad van Letland en de grootste stad van de Baltische landen. Het 800 jaar oude Riga is een mooie havenstad aan de Daugava rivier met rijke een geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in de oude binnenstad die op de UNESCO Werelderfgoederenlijst staat. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 14: Riga (Letland) – Vilnius (Litouwen)
   We gaan vandaag uitgebreid kennis maken met deze prachtige stad. Deze tour omvat de meest indrukwekkende hoogtepunten van Riga: de Oude stad, die omringd is door een gracht; de kerken van Sint John en Sint Peter; het Vrijheidsmonument; Nationale Opera; het Parlement; een kasteel en talloze gezellige pleintjes. De tour eindigt in een opmerkelijke Art nouveau wijk. ’s Middags vertrekken we naar Vilnius – de hoofdstad van Litouwen. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 15: Vilnius (Litouwen) – Warschau (Polen)
   Vilnius ligt aan de rivier de Neris en heeft een grote historische binnenstad (UNESCO Werelderfgoederenlijst) met een wirwar van kleine straatjes en meer dan veertig kerken. In de Middeleeuwen was Vilnius samen met Praag en Krakau het culturele middelpunt van Europa. Met de Engelstalige gids gaan we een stadsrondrit maken: het Kathedraal plein, het President Paleis plein, Universiteit van Vilnius, gotische wijk met Sint Anna en Sint Bernardine kerken, oud joods getto. ’s Middags verlaten we Vilnius en rijden naar Warschau. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 16: Warschau (Polen) – Berlijn (Duitsland)
   Na het ontbijt rijden we naar Berlijn. Diner en overnachting in een hotel.

   Dag 17: dinsdag Berlijn (Duitsland) - Nederland
   Vandaag komen we weer terug in Nederland. Deze prachtige 17-daagse reis door 6 landen is weer ten einde.

   Programmawijzigingen voorbehouden.

  • Vertekdata 2016:
   Juni 23
   September 01

   Prijzen 2016:
   Per persoon € 1.999,--
   Toeslag 1-persoonskamer € 690,--

  • Prijzen zijn inclusief:

   • Reis per Comfort-class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning
   • Deskundige chauffeur/reisleider
   • Nederlandstalige reisbegeleiding 
   • Hotelverblijf op basis van halfpension (ontbijt en diner)
   • Stadstour met Engelstalige gids in Brest, Minsk, Smolensk, Veliky Novgorod, Riga en Vilnius
   • Stadstour met Nederlandstalige gids in Moskou en St. Petersburg
   • Excursie Kremlin met Nederlandstalige gids en entree
   • Excursie Hermitage met Nederlandstalige gids en entree


   Prijzen zijn exclusief:

   • Visum voor Rusland € 65,00 + € 30,00 verplichte kosten het Visum Center Den Haag 
   • Visum voor Wit-Rusland € 45,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Optionele excursies in de steden Moskou en Sint Petersburg
   • Niet genoemde entreegelden & lokale taxen
   • Eventuele verzekeringen en fooien


    

  • Accommodatie:
   U verblijft tijdens deze rondreis in goede middenklasse hotels op basis van halfpension (ontbijt en diner). Vanzelfsprekend hebben alle kamers badkamer en toilet. De adresgegevens van alle hotels ontvangt u bij uw laatste reispapieren.

   Minimum aantal deelnemers: 
   25 personen

   De lokale tax :
   Deze bedraagt ca. € 1,- per persoon per dag van uw verblijf in het hotel. Taxen en Toeristenbelasting kunnen echter per plaats verschillen. U voldoet dit bedrag aan het einde van uw verblijf persoonlijk aan de receptie van het hotel. Let wel op - u bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.
  • Voornaam: (*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam: (*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres: (*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode: (*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats: (*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail: (*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Vertrekdata (*)
   Vul hier uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over : (*) Neem de code over :
   Ongeldige invoer
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.


   Voor een bezoek aan de drie Baltische landen, Estland, Lithouwen en Letland, heeft u geen visum nodig.

   U moet in het bezit zijn van een geldig paspoort.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.