Wandelen door de Moche Tundra & Khibiny Tundra (ENG) | 15 dagen

 • bergmeer-kola-peninsula
 • kivach-waterval
 • kizhi
 • kola-klederdracht
 • moermansk
 • rivier-kola-peninsula
 • aku-aku-pass
 • chorgorr-pas
 • imandra-meer-2
 • imandra-meer
 • monchegorsk-museum
 • tundra-kola-peninsula

Specificaties

  • Twee mooie wandelroutes op de Kola Peninsula gecombineerd in een vakantie! Wandel vier dagen door de Monche Tundra en zes dagen door de Khibiny Tundra. De Monche Tundra ligt voor een gedeelte langs het Laplands Natuur Reservaat, met dennen- en sparrenbossen welke 400 a 500 jaar oud zijn. Kijk naar zeldzame vogels zoals de giervalk die hier zijn territorium heeft.

   Wandel door de Khibiny Tundra en geniet van een prachtig uitzicht over de hoogste bergen en de grootste blauwe meren van de Kola Peninsula. Tijdens de wandelroutes overnacht u in tenten. Vooraf, tijdens en na de wandeltour zult u een tijdreis maken met excursies in Murmanst en Monchegorsk, waar u de nachten in hotels zult doorbrengen.

   Deze wandelreis is Engelstalig, de groep is van 4 tot 11 personen (internationaal).

  • Dag 1: Murmansk
   Aankomst in Murmansk. Op het vliegveld wordt u ontmoet door een chauffeur van het hotel. Transfer naar het hotel. Check-in. Overnachting in het hotel.

   Dag 2: stadstour Murmansk; Monchegorsk 
   Ontbijt in het hotel. Stadsrondrit met een gids inclusief een bezoek aan de haven, “Alyosha” monument en het Geschiedenis Museum. Transfer naar Monchegorsk; check-in in het hotel. In de avond komt uw gids om kennis te maken en uw uitrusting te controleren. Diner in het restaurant van het hotel. Overnachting in het hotel.

   Dag 3: het Imandra meer; Aku-Aku 
   Ontbijt in het hotel. Trip met per motorboot over het Imandra meer naar het Nifeliny Peski station. Vanaf hier begint de wandeling over een bospad naar de Aku-Aku Bergspleet en hier maken we een kamp. We gaan de Ak-Aku Bergspleet ontdekken. De ingang van deze bergspleet is omringd door hoge dennen maar als we binnenlopen dan bevinden we ons in een stenenkasteel met de hoge noordelijk hemel als booggewelf. Er is een schilderachtig meer tussen de rotsen en talrijke beken – een met een kleine waterval. We klimmen op de bergkloof om van een prachtige uitzicht van het Imandra meer en de ver weg gelegen tundra te genieten.
   Wandel afstand: 8 km .

   Dag 4: de Yumyekorr Pas; de Chasnaiok Rivier 
   Vandaag volgen we de Aku-Aku Bergspleet naar de Yumyekorr Pas, een smalle pas samengeperst tussen twee rotspunten. Yumyekorr betekent “Bergspleet van de Dode Man”. Volgens de legende heeft hier aan het einde van de XVI-de eeuw een strijd plaats gewonden tussen de Saami en de Zweden. We wandelen naar beneden via een bos met noordelijke berken naar de Meridiaan Beek (deze beek heeft zijn naam gekregen omdat zijn bedding en de noord-zuid meridiaan in een punt samenvallen). Langs de beek wandelen we naar de Chasnaiok Rivier (de “Specht Rivier”). Hier maken we een kamp voor onze tweede overnachting.
   Wandel afstand: 10 km .

   Dag 5: de Zuidelijke Chorgorr Pas; de Petrelius Rivier 
   We gaan verder langs de Chasnaiok Rivier richting de Zuidelijke Chorgorr Pas. Aan de rechter kant kunnen we de steile berghellingen van de Iidichwumchorr Bergen zien, op welke er plaatselijk fantastische rots uitlopers te zien zijn. De Zuidelijke Chorgorr Pas is 820 m hoog, een brede en rustige bergpas. Onder deze pas vormen de rotsen een cirkel met een schilderachtig meer. Bergaf gaand komen we in de valei van de Petrelius Rivier. We maken hier kamp en overnachten.
   Afstand van vandaag: 14 km .

   Dag 6: rustdag 
   Vandaag is het rustdag. Onze rugzakken blijven in het kamp. U kun kiezen uit volgende mogelijkheden: wandeling naar de Noordelijke Rischorr Pas die bevindt zich in de oostelijke deel van Khibiny tundra; of vlakbij het kamp monsters van zeldzame mineralen zoeken; of gewoon in de camp blijven en door de bossen in de buurt wandelen.
   Afstand van de wandeling hangt af van uw keuze: 5 tot 12 km .

   Dag 7: de Westelijke Petrelius Pas; de Malaya Belaya Rivier  
   We wandelen naar de Westelijke Petrelius Pas via de stenen cirkel met het meer, over de bergpas naar de andere kant, naar de vallei van de Malaya Belaya Rivier. Hier bevindt zich een stenen cirkel met “maan” kraters op zijn bodem. We volgen de Malaya Belaya Rivier tot aan de Ramzai Bergspleet. Hier maken we een kamp en overnachten.
   Wandel afstand: 14 km .

   Dag 8: de Ramzaai Bergspleet; Monchegorsk 
   We volgen het pad naar de Ramzaai Bergspleet, een smalle pas (een soort tektonische kloof) tussen twee rotswanden. Het sneeuw blijft hier tot bijna aan het einde van de zomer liggen. Langs de Pochaiok Rivier aan de overkant van de pas wandelen we naar het Malyi Vudyavr meer. Hier staat onze bus te wachten. Transfer naar Monchegorsk. Diner in het restaurant. Overnachting in het hotel.
   Wandel afstand: 10 km

   Dag 9: Monchegorsk
   Ontbijt in het hotel. Rustdag in Monchegorsk. Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het hotel.

   Dag 10: het Seidjavr Meer 
   Ontbijt in het hotel. Transfer naar de bergen waar onze route begint. We wandelen over de bergpas die ons over de bergrug van de Monche tundra brengt. Bergafwaarts van de top van de pas volgen we de pad langs de westelijke hellingen van de Monche tundra naar de Vite Rivier vallei. Het oude, verwaarloosde pad leidt ons naar het bassin van het Seidjavr Meer. Hier maken we kamp en overnachten we.
   Afstand van vandaag: 8 km .

   Dag 11; het Seidjavr Meer; de Vite Rivier 
   We wandelen langs de westelijke oever van het Seidjavr Meer door de 400-500 jaar oude dennen- en sparrenbossen. Als we geluk hebben kunnen we elanden, beren, rendieren of vossen zien. Het is ook mogelijk om in de rivieren en meren te vissen. We waden door de Vite Rivier. Aan de oever van het Seidjavr meer maken we een vast kamp. In de periode van midden juli tot en met september zijn in dit gebied een overvloed van paddestoelen en bessen te vinden.
   Wandel afstand: 4 km .

   Dag 12: het Pingkyauranch Meer  
   We laten onze rugzakken in het kamp en maken een wandeling naar een raadselachtige meer in het hart van Monche tundra – het Pingkyauranch Meer. Het water in dit meer heeft een ongewone licht-groene kleur en de dennen rond het meer lijken wel op die in de Japanse bonsai tuinen – met grillige boomstammen en kleurrijke bloemen. We wandelen verder naar de prachtige delta van de rivier. Daarna gaan we terug naar de kamp. Wandeling afstand: 15 km .

   Dag 13: de Lemkorr Vallei 
   Wandeling naar de Lemkorr Vallei. We klimmen naar de hoogste piek van de Kola Peninsula – 1114m boven de zeespiegel. Vanaf de top is er een adembenemende uitzicht over de blauwe bossen met parels van meren en glanzende lentes van de rivieren: het sprookjesachtige Lapland!
   Afstand van vandaag: 12 km .

   Dag 14; waterval; transfer naar Murmansk 
   We wanden weer door de Vite Rivier en klimmen naar de bergrug van Monche tundra. Even stoppen bij de waterval Devichyi Kosi (“Meisjes vlechtjes'). Dan wandelen we verder over het bergplateau naar de voet van Monche tundra. Onze bus staat hier op ons te wachten voor de transfer naar Murmansk.
   Overnachting in het hotel.

   Dag 15: terugreis
   Ontbijt in het hotel. Transfer naar het Murmansk vliegveld. Terugvlucht.

   U kunt deze reis combineren met de reizen naar Karelia (Petrozavodsk, Kizhi eiland, Solovetskie Eilanden), Moskou en/of Sint Petersburg.

  • Vertekdata

   Iedere tweede en vierde week vanaf juni tot en met september.
   Andere dagen op aanvraag.

   Prijzen

   Worden op aanvraag verstrekt (richtprijs vanaf € 1.275,-- p.p.).

  • Prijzen zijn inclusief:

   • Accomodatie (3 nachten in tweepersoonskamers met douche en toilet in een hotel in Monchegorsk; 2 nachten in tweepersoonskamers met douche en toilet in een hotel in Murmansk; 9 nachten in tenten in de wildernis)
   • Boot en bus transfers
   • Alle genoemde maaltijden (5 x ontbijten in hotels; drie maaltijden per dag tijdens de wandeling route; twee restaurant dinners en een restaurant lunch)
   • Alle genoemde excursies
   • Gids en tolken (Engelstalig)
   • Evacuatie- en medischeverzekering

   Prijzen zijn exclusief:

   • Reis naar Murmansk (vanuit Moskou, Sint Petersburg, Petrozavodsk of Finland)
   • Transfer Murmansk - Monchegorsk en retour, prijzen zijn afhankelijk van de groepsomvang, op aanvraag worden de meest gunstige varianten afgegeven (indicatie : vanaf € 6,00 tot € 11,00 p.p. enkele reis)
   • Visum voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v visumaanvraag € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • Optioneel:

   • Het huur van tweepersoonstenten (2,5 kg), ingepakt in twee tassen: EUR 7,00 per dag
   • Excursies in de steden van de Kola Peninsula
   • Eventuele programma's/accomodaties in Karelia (Petrozavodsk, Kizhi Eiland, Solovetskie Eilanden), Sint Petersburg en Moskou

   Niveau:

   Voor deze tour dient u ervaren te zijn in het wandelen in steenrijke gebieden. Verder dient u te beschikken over een goede fysieke conditie en bent u in staat om een rugzak (ongeveer 17 kg) te dragen.


    

  • Voornaam: (*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam: (*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres: (*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode: (*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats: (*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail: (*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum: (*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over : (*) Neem de code over :
   Ongeldige invoer
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.