Wit-Rusland (ENG) | 8 dagen

 • Belavezhskaya Pushka bizon
 • Belavezhskaya Pushka
 • Berestye Museum ingang
 • Berestye Museum
 • Grodno
 • Minsk bibliotheek
 • Minsk overwinningsplein
 • Minsk
 • Mir kasteel boven
 • Mir kasteel
 • Nesvizh kasteel binnen
 • Nesvizh kasteel

Specificaties

  • In acht dagen laat deze reis u behalve de hoofdstad Minsk, met haar schitterende gebouwen, ook de fascinerende cultuur, natuur en geschiedenis van Wit Rusland zien.

   Zo brengt u een bezoek aan het prachtige nationale park Belavezhskaya Pushcha, waar de dieren nog in hun eigen leefomgeving leven. Maar ook gaat u naar het Brest Fort, een verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog met een indrukwekkende oorlogsmuseum.
   U bezoekt twee imposante kastelen, die opgenomen zijn op de UNESCO Werelderfgoederenlijst.

   Uw vliegreis vanuit Nederland duurt ca. 2,5 uur.

   Deze reis is gegarandeerd bij een minimale deelname van 2 personen. Deze reis is Engelstalig.
  • Programma: Minsk - Dudutki -Mir en Niesvizh kastelen - Brest - Belavezhskaya Pushcha - Grodno - Minsk

   Dag 1: Amsterdam (Düsseldorf) - Minsk

   Aankomst in Minsk met aansluitend transfer naar het "Belarus" hotel.

   Dag 2: Minsk - Dudutki
   Na het ontbijt maken we een stadsrondrit door Minsk onder leiding van een Engels sprekende gids. Minsk is al meer dan 900 jaar geleden gesticht in het jaar 1067. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is veel van het oude Minsk vernietigd, hiervoor zijn er weinig historische monumenten meer aanwezig in de stad. Het Minsk van vandaag is een stad met brede straten, moderne en oude architectonische combinaties, fonteinen, schaduwrijke parken en groene boulevards. Tijdens de stadsrondrit bezoekt u het Onafhankelijkheidsplein met het regeringsgebouw (1929-1933), de Rode “Krasnny” Romeins Katholiek Kerk (1908), het Overwinningsplein, de Nationale Bibliotheek, het Afghanistan monument op het Eiland van Tranen, de binnenstad met de twee belangrijkste kerken van de twee geloven in Wit Rusland – de Orthodox Heilige Geest Kathedraal (1642) en de Katholieke Maagd Maria Kathedraal en de Sint Peter en Paul Kathedraal (1611).

   ’s Middag gaan we naar het Dudutki Museum. Dit is het museum voor Cultuur op ongeveer 45 kilometer van Minsk. Hier ziet u een schitterende reconstructie van huishoudelijke tradities en handwerk uit de 19e en vroeg 20e eeuw. We zien oude huizen, kunnen huisgemaakte kaas en boter proberen en ons eigen brood bakken. Daarnaast kunnen we onze pottenbakker kwaliteiten testen of een smid of molenaar worden. We klimmen in de oude windmolen en zorg ervoor dat je niet vergeet om de Wit Russische samogon (huisgemaakte wodka) te proberen, met traditionele snacks. Tevens kunt u in Dudutki gemaakte etenswaren proberen en een mooie boerderij met vele dieren en vogels bezoeken.
   De voormalige bewoners van Dudutki, the Jeksky familie – de vertegenwoordigers van de oude Wit Russische dynastie, bezaten het landgoed 130 jaar. Zij maakte van Dudutki een van de centra voor het culturele leven in Wit Rusland. Vandaag de dag is Dudutki een uniek etnografisch museum waar stukken klei, staal of hout voor je ogen tot leven worden gebracht.

   Na terugkomst in het hotel is er nog vrije tijd.

   Dag 3: Minsk - Mir en Niesvizh kastelen
   Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Mir en Niesvizh kastelen, beide staan op de UNESCO lijst voor culturele erfgoederen. We bezoeken het middeleeuwse Nesvizh en Mir met de fascinerende legendes en mysteries welke recent zijn toegevoegd aan de UNESCO lijst.
   Het kasteel in het dorp Mir is de parel van de Wit Russische architectuur. De bouw van dit kasteel is gestart in 1520 door Hertog Ilinich. In 1568 kwam het kasteel in handen van Mikolay Radziwil, deze gebruikte het als uitvalsbasis om te gaan jagen en voltooide het in Renaissance stijl. Een paleis van drie verdiepingen werd gebouwd langs de oostelijke en noordelijke muren van het kasteel. Aarde wallen zijn aangelegd rond het kasteel met bastions op de hoeken. Het geheel is omringd door water.

   Hierna gaan we naar Niesvizh. Voor de decoratie van hun bezit in Nesvizh haalde de Radziwil familie de beste Europeesche architecten, schilders, houtbewerkers, tuiniers en juweliers. De legende van de verborgen gouden apostelen van Radziwil wordt door vele gezocht. We zien hier prachtige monumenten die de stad de naam “Parijs van het Noorden” hebben gegeven, de ongekroonde hoofdstad van het Groot Hertogdom van Lithouwen – Slutskaya Brama (1690), het stadhuisplein met het stadhuis, de beroemde “Farny” Katholieke kerk met het Radziwil’s familiegraf. Niesvizh is de schat van de stad en heeft nog niets van haar charme verloren in al die jaren.

   Na terugkomst in het hotel is er nog vrije tijd.

   Dag 4: Minsk - Brest
   Vandaag staan we vroeg op en checken na het ontbijt uit in het hotel. We gaan naar het centraal station van Minsk voor een treinreis naar Brest, waar we aan het begin van de middag aan zullen komen. Na aankomst gaan we naar het "Belarus Brest" hotel waar we inchecken.

   In de middag maken we een stadstoer door Brest en bezoeken met een Engels sprekende gids het Brest Fort en Berestye Museum.

   Een majestueus, in Sovjet stijl, oorlogsmonument is geplaatst op het gebied van de 1941 slag ter nagedachtenis aan de bekende en onbekende verdedigers van het Helden fort. Dit oorlogsmonument is de grootste toeristische attractie van de stad. Daarnaast ligt op het zuidelijke eiland van het Helden fort een archeologisch museum van de oude stad Berestye. Hier worden objecten en hutten uit de 11e tot en met de 13e eeuw tentoongesteld. Deze zijn ontdekt tijdens opgravingen in de jaren 70.
   Brest is trost op haar winkelcentrum, Sovietskaya Straat. Het was compleet gerenoveerd tussen 2007 en 2009 om de oorspronkelijk blik op de oude stad te herstellen. In 2009 is het Millennium Monument van Brest onthuld. Het Brest Stadspark is meer dan 100 jaar oud, maar ziet er zo goed als nieuw uit na de recente reconstructie. Daarnaast beschikt Brest over twee universiteiten, de Alexandr Poesjkin Universiteit en de Technische Universiteit.

   Na terugkomst in het hotel is er nog vrije tijd.

   Dag 5: Brest - het nationale park Belavezhskaya Pushcha - Grodno
   Na het ontbijt checken we weer uit en vertrekken we naar Belavezhskaya Pushcha waar we een excursie maken.
   Het nationale park Belavezhskaya Pushcha ligt in het zuidwesten van Wit Rusland op ongeveer 30 kilometer van Brest. Het beslaat een totale oppervlakte van 90.000 hectare en was geopend in 1939. Op 14 december 1992 is het park toegevoegd aan het UNESCO lijst van Werelderfgoederen.
   Belavezhskaya Pushcha is een uniek oerbos met verschillende soorten bomen met een leeftijd van tussen de 150 en 700 jaar oud. Verder zien we hier weiden en watersystemen in hun natuurlijke oorsprong. De flora bestaat uit een grote diversiteit aan planten en bomen. Zo zijn er meer dan 900 soorten bomen en 600 soorten mos en meer dan 1.000 soorten paddenstoelen. De dierenwereld in Belavezhskaya Pushcha bestaat uit 59 soorten zoogdieren, 11 soorten amfibieën, 7 soorten reptielen en meer dan 900 soorten insecten, waaronder de wolf, de Europese bizon, het roodhert, wilde beren en een grote variëteit aan vissen en vogels. Een groot deel van de soorten die hier leven zijn tentoongesteld in het Natuurmuseum, wat is gelegen in het centrum van het nationale park, het dorp Kamenyuki.
   Het hotel Viskuli is een historische plek. Hier tekende de Russische, Wit Russische en Oekraïense leiders het verdrag tot de oprichting van het GOS. 

   Na terugkomst hebben we in de middag vrije tijd. Later in de middag nemen we de trein naar het Brest station. Daar vandaan vertrekken we verder met de nachttrein naar Grodno.

   Dag 6: Grodno
   Na aankomst in Grodno gaan we naar het "Neman" hotel waar we inchecken.
   ’s Middag maken we een stadswandeling onder begeleiding van een Engels sprekende gids.

   Grodno is een unieke stad, waar de meeste van het architectonische erfgoed bewaart is gebleven. De wandeling laat ons de vorm en de gebouwen van de stad zien. De stadsplanning was gebaseerd op een pittoresk natuurlandschap. De bezienswaardigheden zijn zeer interessant. Zo zien we het Nieuwe Kasteel – het voormalig koninklijk paleis dat in de 18e eeuw is gebouwd, Sint Boris en Gleb Kerk – een opmerkelijk voorbeeld van de Wit Russische bouwkunst in het tweede helft van de 13e eeuw. De kerk is samen met een geheel van monumenten op de Zamkavaya heuvel opgenomen in de archeologisch reserve. Ten slotte is er dan nog de Jezuïet Kerk en Klooster, een schitterend monument van de 16e – 18e eeuwse architectuur.

   Na terugkomst in het hotel is er nog vrije tijd.

   Dag 7: Grodno - Minsk
   Vandaag checken we na het ontbijt uit en hebben dan vrije tijd totdat we in de middag naar het treinstation gaan. Vanuit Grodno vertrekken we naar Minsk per trein, waar we in de avond aankomen en overnachten in het "Belarus" hotel.

   Dag 8: Minsk - Amsterdam (Düsseldorf)
   Na het ontbijt en het uitchecken worden we naar het vliegveld gebracht voor onze terugvlucht naar Nederland.
  • Vertekdata 2020

   Vertrek is iedere dag mogelijk en wordt in overleg vastgesled.

   Houd er hierbij rekening mee dat op maandagen de meeste bezienswaardigheden zijn gesloten (afhankelijk van het seizoen). Wij zullen hier de planning op aanpassen zodat alle excursies in het programma opgenomen blijven.

   Prijzen 2020


   € 1.275,-- per persoon
   Eenpersoonstoeslag op aanvraag.
  • Prijzen zijn inclusief:


   • Overnachtingen in de steden conform het programma
   • Ontbijt (behalve dag 6 na de nachttrein Minsk - Grodno)
   • Excursies met Engelstalige gidsen conform het programma
   • Treinen: Minsk - Brest; Brest - Grodno; Grodno - Minsk
   • Transfers conform het programma

   Prijzen zijn exclusief:

   • Vliegtickets (richtprijs vlucht vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf: € 230,--)
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking   
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • Tijdens de reis bezoekt u de volgende steden en dorpen :
   • Minsk
   • Dudutki
   • Mir kasteel
   • Niesvizh kasteel
   • Brest
   • Belavezhskaya Pushcha nationaal park
   • Grodno
  • Optioneel kunnen er eventuele extra excursies gemaakt worden.

   Het minimum aantal deelnemers bedraagt 2.

  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum:(*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over :(*) Neem de code over :
   Ongeldige invoer
  • Voor een bezoek aan Wit Rusland dient u in het bezit te zijn van een visum.

   De kosten hiervan bedragen € 65,--.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.