4x4 Offroad Adventure

 • Kola4x41
 • kola4x42
 • kola4x43
 • kola4x46
 • kola4x47
 • kola4x48

Specificaties

  • Wij dagen alle liefhebbers van 4x4 off-road uit om naar Kola Peninsula te komen en hier de Polar Off-road tour te rijden; een tour van de Witte zee tot aan de Barentsz Zee. U zult bijna de gehele Kola Peninsula ontdekken, de magnifieke noordelijke natuur met schitterende uitzichten over de berggebieden, de vele blauwe meren, de verschillende soorten bossen, het Russische Lapland, de gastvrijheid van de mensen en natuurlijk de midzomernacht zon. Het grootste gedeelte van Kola Peninsula ligt boven de poolcirkel.

   Uw gids bestuurt een 4x4 vrachtwagen uit het Russische Leger. De vrachtwagen is zeer goed uitgerust en heeft comfortabele zitplaatsen voor 6 passagiers. Dus als u zelf niet beschikt over een eigen 4x4 wagen en toch mee wilt doen aan de tour, dan kunt u als passagier meerijden met de vrachtwagen. U kunt ook een 4x4 wagen huren en zelf de tour rijden.
   De vrachtwagen wordt gebruikt als servicewagen voor de 4x4 wagens die de tour rijden en helpt hen in moeilijke situaties.

   De overnachtingen vinden afwisselend plaats in hotels, hutten en tenten.

   Tijdens de tour zijn er excursies naar Kandalaksha, Umba, Varzuga, Kirovsk, Apatity, Monchegorsk and Lovozero. De tour eindigt in het centrum van Murmansk. Deze unieke Polar Off-road tour wordt gereden vanaf het einde van de lente, de gehele zomer tot het einde van de lente.

  • Dag 1
   Aankomst in Kandalaksha waar ingecheckt wordt in een klein gezellig hotel. Diner in een restaurant (op eigen gelegenheid.). In de avond kunt u rijden naar de oude wijk van Kadalaksha om de oude in Pomor stijl gebouwde huizen te bekijken en een mooie uitkijk te hebben over de Kanda Baai.

   Optioneel is het mogelijk dat een gids u in Finland ontmoet en u naar Kandalksha begeleid.

   Dag 2
   Na het ontbijt haalt de gids u op om 8.00 uur en gaat u rijden in oostelijke richting. Uw Polar Off-road avontuur begint na 5 kilometer met een adembenemende bergafwaartse rit naar de Witte Zee kust, waar we stoppen voor een korte wandeling naar de historische stenen structuur van het “Babylon Labirint”. Lunch in de bossen. Vervolg naar Umba met een kleine wandeling door het Oude Umba; een bezoek aan Pomor's Museum; we wonen een voorstelling van het Pomor Volks Ensembele bij. We rijden verder naar de schitterende houten hutjes aan de kust van de Witte Zee, dicht bij Umba. Hier zullen we genieten van een sauna en diner en zullen er overnachten.
   Asfalt : 90 km , Gravel : 0 km ; Off-road : 30 km .

   Dag 3
   Aansluitend aan het ontbijt rijden we naar Tetrina Tonya voor een excursie. We vervolgen onze weg langs de kust en als het weer het toelaat maken we een duik in het water aan een zandstrand. We lunchen aan de zee. Hierna vervolgen we onze weg en komen aan in Kashkarantsy, een traditioneel Pomor dorp. We rijden over een pittoreske kustweg naar de Lodochny Baai. Hier bezoeken we de Kapel van de Onbekende Monnik. Bezoek aan de restanten van een oude Amethist mijn dicht bij “Cape Ship”, welke uitsteekt tot ver in de Witte Zee. Diner en overnachting in onze simpele houten huisjes in Lodochny Tonya. 's Avonds kunt u uw geluk proberen en opzoek gaan naar een Amethist steen of gaan zwemmen in de Witte Zee.
   Asfalt : 40 km , Gravel 60 km , Off-Road 60 km .

   Dag 4
   Ontbijt. Gedurende het ebgetijde rijden we naar een scheepswrak op 500 m uit de kust. We volgen het 20km lange zandstrand naar de monding van de Varzuga rivier – het uiterste oostpunt van Kola Peninsula is bereikbaar met terreinwagens. We vervolgen de zandwegen naar het 17 e eeuwse dorp Kuzomen. Lunch. Door zandduinen en boswegen, continueren we naar Varzuga, de allereerste nederzetting aan de Tersky kust. We bezoeken de nog steeds in bedrijf zijnde Uspenskaya Orthodoxe Kerk, welke gebouwd is in 1674. Optioneel kan met een roeiboot over de Varzuga rivier gevaren worden, voor een wandeling langs traditionele houten huisjes een korte boswandeling naar de bronnen die opwellen vanuit het zand ( 8 km ). Hierna rijden we terug naar onze houten huisjes in Lodochny Tonya voor diner en overnachting. In de avond de mogelijkheid om een rit te maken langs de kust over bospaden of opzoek gaan naar Amethist stenen. Afhankelijk van de getijde van de Witte Zee kan deze dag ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden.
   Asfalt : 0 km , Gravel : 25 km , Off-road : 50 km.

   Opmerking : deze dag kan ook in omgekeerde richting worden gedaan, afhankelijk van het getij van de Witte Zee.

   Dag 5
   Na het ontbijt rijden we terug naar Umba over de kust gravel weg, welke eindigd met 30 kilometer asfalt en vervolgen we onze tour noordwaarts naar Kirovsk via een ongebruikt uitdagend bospad. We moeten modder, stenen en zandwegen overwinnen en verschillende rivieren oversteken. Lunch in de middag. Half weg komen we bij een klein afgelegen dorpje genaamd Inga. Hier gaan we genieten de reeds klaarstaande sauna, hebben we diner en overnachten we in ons typische Saama turf huis, waar we zullen slapen onder rendier huiden.
   Asfalt : 30 km , Gravel 100 km , Off-road : 70 km .

   Dag 6
   Ontbijt. We volgen de bospaden verder noordwaarts en aan de horizon zien we de Khibiny bergen. De paden zijn ongeveer hetzelfde als dag 4. In de middag een lunch, waarna we verder gaan over een modderweg met veel waterplassen naar de restanten van een werkkamp uit het Stalin tijdperk. Diner, sauna en overnachting in ons wildernis hotel “Jolki Palki” in tweepersoonskamers, in een afgelegen dorp dichtbij de Khibiny bergen, genaamd Oktyabrsky.
   Asfalt : 0 km , Gravel 0 km , Off-road : 70 km naar het dorp + 40 km naar Stalinistisch werkkamp en terug.

   Dag 7
   Aansluitend aan het ontbijt rijden we naar de vallei in het centrum van de Khibiny bergen, naar een bergmeer en waterval.
   Als het weer goed is blijven we hier de hele dag en testen we de mogelijkheden van onze wagens, rijdend door water en steen passen. In het veld zullen we lunchen.
   Indien het mistig weer is zullen we een excursie dag maken in Kirovsk en Apatity steden. Optioneel kan er een excursie naar de Botanische tuin gemaakt worden. Gelucht wordt in een restaurant.
   's Avonds komen we terug naar het hotel en zullen genieten van een sauna en diner.
   Asfalt 35 km, Gravel:7 km, Off-road: 25 km.

   Dag 8
   Ontbijt. We gaan verder door de bergvallei richting het noorden en passeren een schitterende meren gebied. We rijden langs de Khibiny Bergen via mooie bossen met verlaten dorpjes langs de kust van het Imandra meer. Dit stuk is redelijk zwaar met veel modder, steenachtige gedeeltes en vele door te waden rivieren. The rit eindigt bij de Apatity werkplaats. Vanaf hier rijden we naar het gasthuis in Oktyabrsky waar we kunnen genieten van een sauna, diner en zullen overnachten.
   Asfalt : 50 km, Gravel : 0 km, Off-road : 70 km.

   Opmerking : voor de tours in juni kunnen dag 7 en 8 in tegenovergestelde richting gereden worden met een kans om dezelfde weg terug te rijden, een en ander afhankelijk van de sneeuwcondities in de bergen.

   Dag 9
   Afhankelijk van de waterstanden in de meren en rivieren hebben we na het ontbijt twee opties.
   Bij lage waterstanden rijden we off-road lang de voet van de Lovozero Tundra en moeten we vele rivieren oversteken; bruggen zijn of kapot of niet te vertrouwen. We komen uit dicht bij het mijn dorp Revda. We rijden verder over normale wegen naar het Saami dorp Lovozero. Asfalt : 30 km , Gravel : 0 km ; Off-road 90 km .
   Als de waterstanden te hoog zijn is het risico voor onze wagens te groot door het water en rijden we over asfalt via Monchegorsk naar Lovozero en hebben en lunch in Mochegorsk. Optioneel hierbij is een twee uur durende zeiltocht op het Imandra meer. Tevens kan er een excursie gemaakt worden naar het Saami museum in Lovozero. Asfalt : 230 km ; Gravel : 5 km , Off-road : 0 km .
   In de avond checken we in, in een gezellig klein hotelletje, waar een sauna en diner klaar staat.

   Dag 10
   Na het ontbijt rijden we naar de mijnwerkers nederzetting Revda gelegen aan de voet van de Lovozero bergen. We gaan verder naar een van de bergtoppen van de Lovozero bergen ( 1.106 m ), met stijle muren van 200 m en een schitterend zicht over Kola Peninsula. Lunch en verder rijden naar werelds grootste stad boven de Poolcirkel Murmansk. Checki-n bij een hotel in het centrum. Diner (op eigen gelegenheid).
   Asfalt : 220 km , Gravel : 0 km , Off-road : 20 km .

   Dag 11
   Ontbijt in hotel. Bezoek het centrum van Murmansk en/of vertrek uit Murmansk om uw eigen route te vervolgen naar Ivalo in Finland (Asfalt : 200 km , Gravel 100 km ) of Kirkenes in Noorwegen (Asfalt 300 km ). Heeft u meer tijd breng dan zeker een bezoek aan sommige interessante museum, zoals het Historisch Museum en Het Noordelijke Vloot Museum of maak een stadstour inclusief optioneel een excursie naar een in werking zijnde atoom ijsbreker .


    

  • Vertekdata

   Worden op aanvraag verstrekt en kunnen in overleg worden vastgesteld.

   Prijzen

   Worden op aanvraag verstrekt (richtprijs vanaf € 1.650,-- p.p.)

  • Prijzen zijn inclusief:

   • Verblijf zoals hiernaast beschreven
   • 3 maaltijden per dag tijdens de off-road-tour (exclusief eten op de eerste dag, diner op de 10e dag en lunch en diner op de 11e dag)
   • Excursies
   • Service truck
   • Gids en tolk
   • Medische verzekering inclusief helikopter evacuatie (bij noodgevallen)

   Prijzen zijn exclusief:

   • De reis naar Kandalaksha of Murmansk (afhankelijk van de voorkeur van de richting van de tour)
   • Brandstof gedurende de 4x4 tour voor eigenrijders en gehuurde wagens
   • Visa voor Rusland inclusief uitnodiging t.b.v. visumaanvraag € 75,00
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven

  • Optioneel :

   • excursies in Murmansk, waaronder een bezoek aan een in gebruik zijnde atoom ijsbreker.

   Polar Off-road specificaties :

   • Totale lengte: 1.100 km
   • Asfalt wegen: 400 or 600 km
   • Off-road: 620 or 510 km
   • Laagste punt van de route: zee-niveaeu (0 meter)
   • Hoogste punt van de route: 1.106 meter

   Tijdens de tour zullen we als volgt overnachten :

   • 2 nachten in tweepersoonskamer inclusief douche en toilet in hotels in Kandalaksha en Lovozero
   • 1 nacht in tweepersoonskamer in hutjes inclusief sauna in omgeving van Umba
   • 2 nachten in eenvoudige houten vier-persoons huisjes inclusief gemeenschappelijke toilet en sauna bij Lodochny Tonya
   • 1 nacht in Saami turf huis inclusief toilet en sauna in Inga
   • 2 nachten in tweepersoonskamer in wildernis hotel met gemeenschappelijke toilet in Oktyabrsky
   • 1 nacht in tweepersoonskamer inclusief douche en toilet in business klas hotel in Murmansk.

   Het is voor het volgen en zelf rijden van deze tour niet noodzakelijk om ervaring te hebben in het 4x4 rijden, maar het is wel een voordeel als u dit wel heeft.

  • Voornaam: (*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam: (*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres: (*)
   Vul aub uw adres in
   Postcode: (*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats: (*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail: (*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:
   Mobiel:

   Kies uw vertrekdatum: (*)
   Vul aub uw vertrekdatum in.
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over : (*) Neem de code over :
   Ongeldige invoer
  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.