Fietsen in centraal Rusland (ENG) | 8 dagen

 • 13_master-class
 • 14_master-class-2
 • 15_rshin-monastery
 • 16_prazdnik
 • 19_rus-bike
 • 1_Moskou
 • 21_russian-hinterland-2
 • 23_russian-plain
 • 27_staritsa
 • 28_staritskie-kamenolomni
 • 2_onderweg
 • 30_turi-v-tver
 • 31_tver-17
 • 41_starovolzhsk-bridge
 • 5_Arbat
 • 7_agro
 • 8_bike-tour-orsha
 • 9_bike-tour-sestra

Specificaties

  • Welkom in Rusland voor een fietsreis in een van de meeste interessante delen van de Eerste Nationale Fietsroute in Rusland. De fietstoer start vanaf de Opper Volga, bij de oude stad Staritsa. Geleidelijk wordt de richting de Moskou regio gefietst en de rivier de Volga wordt dieper en stroomt sterker. De omliggende landschappen veranderen steeds en meer en meer grandioze uitzichten en architectonische monumenten worden zichtbaar. Tevens onthult deze fietstocht de buitengewone originaliteit en kleurrijkheid van het Russische achterland en de ware Russische ziel. Iets wat niet altijd mogelijk is om te ervaren als u alleen de grote steden bezoekt.

   Hoogtepunten van deze reis: de hoofdstad van Rusland Moskou; de 882 jaar oud stadje Tve; kloosters, kerken en kremlins in de talloze dorpen langs de route; Sergiev Posad bekend door het Trinity Lavra van Sint Segius; het prachtige landgoed Abramtsevo; de Volga rivier.

   De fietsafstand van deze tour is 260 km. Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum is 16.
  • Dag 1: aankomst in Moskou
   Na aankomst in Moskou maakt u in het hotel kennis met de gids. Na het diner maakt u een avondwandeling door de stad. De wandeling gaat langs de rivier de Moskva, voorbij de Verlossers Kathedraal, het Kremlin en het Rode Plein. U zult versteld staan van de bouwwerken in het hart van de stad. Terug naar het hotel gaat u met de metro, beginnende met een van de schitterendste stations, Ploshad Revolyutsii en Arbatskaya, welke architectonische kunst genoemd kan worden. Overnachting in Moskou

   Dag 2: Moskou – Tver (180 km per bus)
   In de morgen gaat u per bus vanuit Moskou naar de oude Russische stad Tver, waar u in de middag aankomt.
   Na de lunch maakt u een stadstour door het oude centrum. Te voet gaat u langs de oever van de rivier en maakt u kennis met de historie van de stad. U wandelt langs de monumenten van Pushkin en Athanasii Nikitin, die deze stad beide zo lief hadden.
   Later op de dag gaat u terug naar het hotel, een voormalig herenhuis, wat schitterend is gerenoveerd door de huidige eigenaars. Daarnaast krijgt u een masterclass in het maken van Russische pelmeni. De chef van het restaurant geeft u de geheimen prijs van dit populaire Russische gerecht.
   Na het diner heeft u de mogelijkheid om een wandeling te maken door de centrale straat van Tver, de Trehsvyatskaya. Deze straat lijkt op de Arbat in Moskou, hier kunt u in de kleurrijke atmosfeer van het provinciale Rusland duiken.

   Dag 3: Tver - Yurievskoe (35 km fietsen, 15 km per bus)
   Na een stevig ontbijt start de fietstour vandaag echt. U gaat door het historische gedeelte van Tver en langs de oevers van de rivier, welk in 1760-1770 zijn aangelegd. Hierna gaat u over de Starovolzhsky brug, gebouw in de 19e eeuw, naar de andere kant van de rivier. De brug doet denken aan de bruggen in Budapest.
   Na het vertrek uit Tver komt u voorbij het district “Nieuw Tver”, wat een zeer interessant stuk is. Hierna gaat u door de buitenwijken van de stad en door de zanderige duinen. U neemt de weg door het pijnbomenbos en volgt de oever van de Grote Volga om uiteindelijk het Orshinsky klooster (15e eeuw) te bereiken. Hier werd Tsaar Ivan de Verschrikkelijke gedoopt. In de middag maakt u aan de over van een zijrivier van de Volga een stop voor een picknick. Hier kunt u genieten van de uitzonderlijke rust op deze mysterieuze plek, waar de Volga breder en sterker wordt.
   Na de lunch rijdt u ongeveer 5 km over geasfalteerde wegen omgeven door oude bomen, waarna u de bus neemt naar het dorpje Yurievskoe, waar u een prachtige avond doorbrengt in het Volzhanka Park. Dit een groot gebied waar u kleine gestileerde houten huizen vindt. U heeft diner in een restaurant, gelegen in de bossen en kunt u genieten van een romantische avond aan de oever van de Volga. Hier is het heerlijk relaxen en is er ook de mogelijkheid om te zwemmen in de rivier en een drankje te drinken in het café. Overnachting in Yurievskoe.

   Dag 4: Yurievskoe – Konakovo – Dubna (35-45 km fietsen, 40 per bus)
   De route van vandaag gaat door oude pijnboom bossen en langs oude nederzettingen, voornamelijk over gravel en zandwegen.
   In het dorp Edimonovo wordt de Volga nog breder en stroom harder. De eilanden, het wateroppervlak in de baai, de stranden en bossen, alles draagt bij aan een fantastische sfeer van innerlijke vrede en eenheid met de natuur. Hier maakt de rivier een scherpe bocht naar het noordoosten en stroomt in het Invankovsky reservoir.
   Na een fijne pauze met de mogelijkheid om te zwemmen in het heldere rivierwater, maakt een transfer naar oever van het reservoir, waar u per boot de wijde Volga oversteekt om aan te komen in het dorp Konakovo. Later vervolgt u per bus de tour en komt aan de Dubna, de stad van de wetenschap.
   In de avond heeft u nogmaals de mogelijkheid om al zwemmend in de Volga te ontspannen. Daarna kunt u genieten van de ongelofelijke atmosfeer in de stad van de Academici en fietsers.

   Dag 5: Dubna – Moskou kanaal – Dmitrov (45 km fietsen, 40 km per bus)
   Vandaag is een volle dag. Na het ontbijt maakt u een korte tour door Dubna. De gids vertelt u over de historie van de stad en de bouw van het Moskou Kanaal. Deze unieke en grootschalige constructie is gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw in een tijdsbestek van 5 jaar. Hiervoor werden duizenden politieke gevangenen van de GULAG ingezet, waarvan er vele stierven tijdens de bouw.
   Een wandeling dompelt u onder in de historie van de plek, waar u een schitterende foto’s kunt maken van de vuurtoren, het fameuze Lenin-monument (25 meter hoog!) en het serene water in de baai.
   Verder fietst u langs het kanaal, door bossen en velden, langs authentieke dorpjes om aan te komen bij de industriestad Verbilki. Hier kunt u een bezoek brengen aan het museum van de porselein fabriek, welke hier werd gesticht in het jaar 1775 door de Engelsman Gardner.
   In de avond komt u aan in de stad Dmitrov. Hier wordt de dag na he diner nog even voortgezet met een wandeling door het historische deel van de stad. U bezoekt het lokale Kremlin en wandelt door de Kropotkinskaya straat langs de prachtige monumenten van de bevolking.

   Dag 6: Dmitrov – Sergiev Posad (40 km fietsen, 40 km per bus)
   Na het ontbijt kunt u, indien gewenst, nog wat tijd doorbrengen in het Museum van het Dmitrov Kremlin. Hier vindt u interessante tentoonstellingen gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en het historische en culturele leven in de regio.
   Hierna gaat u vanaf het Golitsyn landgoed naar het hoogste gedeelte van de Klin-Dmitrovsky kam, waar deze kruist met de snelle en kronkelige rivier Velya. For degene die er van houden is het later nog mogelijk om te waden in deze rivier. Dit zal in ieder geval een onvergetelijk moment zijn.
   U rijdt verder over asfalt en gravelwegen en soms een stuk over rotspaden tot aan de Svyatogorovo nederzetting. Deze plek is zeer populair bij pelgrims, fotografen en artiesten. Hier kunt u de architectuur van de houten huizen bekijken en eten uw met gastvrije gastheren die u zullen trakteren op Russische gerechten gemaakt van producten uit de eigen boerderij.
   Hierna maakt u een transfer naar Sergiev Posad, een van de hoogte punten van deze tour. Het gebied waar u doorheen gaat wordt ook wel de Moskou taiga of zelfs het Russische Zwitserland genoemd. Dit vanwege de hoge en afwisselende groene heuvels.
   Van alle steden van de Gouden Ring, wordt deze stad gezien als de parel. Het architectonische ensemble staat sinds 1993 op de Unesco Werelderfgoederenlijst. In de avond heeft u een andere, zeer interessante, workshop, namelijk het beschilderen van Matryoshka’s.

   Dag 7: Alexandrov – Kirzhach – Pokrov (70 km fietsen of minder, 160 per bus)
   Vandaag staat het laatste en langste stuk om te fietsen op het programma en leidt u naar het knooppunt van Moskou, Yaroslavl en de Vladimir regio. U ziet een aantal oude kleine stadjes. Een gedeelte van de tocht wordt u, als altijd, vergezeld door de bus. U heeft luncht in het historische dorpje met de ongebruikelijke naam “Kirzhach”, aan welke plaats de naam van Yuri Gagarin, de eerste kosmonaut, verbonden is.
   In de avond bereikt u de stad Vladimir, de kroon van de Gouden Ring. Hier zijn op zorgvuldige wijze een aantal schitterende monumenten van Ruslands middeleeuwse witstenen architectuur bewaard, welke zijn bijgeschreven op de UNESCO Werelderfgoederenlijst.

   Dag 8: Vladimir – Moskou (trein)
   ’s Morgens na het ontbijt maakt u een stadstour door het centrum van Vladimir. De tour is gevuld met vele interessante informatie en feiten. Vladimir is gesticht door Prins Vladimir in de late 10e eeuw en was, tot 1432, meer dan 250 jaar de hoofdstad van het Oude Rusland.
   In de tweede helft van de dag gaat u terug naar Moskou, waar de fietstour eindigt.
   Indien gewenst kunt u de tour altijd verlengen om nog meer van de schitterende stad Moskou te ontdekken.

   map fiets centaal rusland
  • Vertekdata 2021

   Juni 13 en 27
   Juli 04
   Augustus 08

   Prijzen 2021

   € 1.599,-- per persoon
   € 359,-- eenpersoonstoeslag
  • Prijzen zijn inclusief:

   • Overnachtingen in 3*** - 4**** hotels (met WC/douche in de kamer), een nacht in recreatie park aan de Volga Rivier
   • Ontbijt en lunch op de dagen 3 tot en met 7
   • Ontbijt, lunch en diner op dag 2 (excl. drank)
   • Ontbijt op dag 8
   • Stadstour in Moskou, Tver, Dubna, Dmitrov, Serviev Posad en Vladimir
   • Mineraal water op fietsdagen
   • Fietshuur met fietstas (MTB met 21 of 24 versnellingen), helm op aanvraag
   • Service team, inclusief sportleider, technische en tour coordinator
   • Engels- of Duitssprekende gids
   • Transfer per bus/minibus (met airco)
   • Bagage vervoer van hotel naar hotel (max. 18 kg. per persoon)
   • Bootticket over de Volga rivier
   • Gedetailleerde route beschrijving met informatie over alle bezienswaardigheden in het Engels en Duits
   • 2x masterclass tijdens de tocht
   • Visa support
   • Informatie pakket (een per kamer)
   • Locale belastingen
   Prijzen zijn exclusief:

   • Vlucht naar/van Moskou (Amsterdam, Dusseldorf of Brussel: aan te geven bij de boeking; wij zoeken de beste prijs voor u)
   • Visum voor Rusland € 105,00
   • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
   • Aankomst/vertrek transfers € 55,00 per auto
   • Entree voor de museums in Dmitrov en Abramtsevo
   • Locale belastingen (€ 4,00 - € 7,00 per persoon)
   • Reis- en annuleringsverzekering
   • Persoonlijke uitgaven
  • Tijdens de reis zal er ongeveer 260 km gefiets worden. Afhankelijk van de groep is het op sommige dagen mogelijk om in overleg met de reisleiding de afstanden aan te passen.
   Het terrein waar over wordt gefiets is niet zwaar en zullen voornamelijk over zandpaden gaan. Deelnemers dienen echter wel geoefende fietsers te zijn en te bezitten over een gemiddelde conditie.

   Het minimum aantal deelnemers is 6, en maximum is 16.
  • Tijdens deze reis bezoekt u de volgende steden:
   • Moskou
   • Tver
   • Yurievskoe
   • Konakovo
   • Dubna
   • Dmitrov
   • Sergiev Posad
   • Alexandrov
   • Kirzhach
   • Pokrov
   • Vladimir
  • Voornaam:(*)
   Vul aub uw naam in.
   Achternaam:(*)
   Vul aub uw achternaam in.
   Adres:(*)
   Vul aub uw adres in
   Mobiel:
   Postcode:(*)
   Vul aub uw postcode in.
   Plaats:(*)
   Vul aub de plaats in.

   E-mail:(*)
   Vul aub uw e-mailadres correct in.
   Telefoonnummer:

   Vertrekdatum:
   Aantal personen:

   Opmerkingen:
   Neem de code over:(*) Neem de code over:
   Neem de code over

  • Voor al uw bezoeken aan de Russische Federatie dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een visum. Bij al onze reizen verzorgen wij voor u het aanvragen van het visum.

   Voor het aanvragen van een visum heeft u de volgende documenten nodig :

   • Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Dit formulier dient elektronisch ingevuld te worden via: visa.kdmid.ru;
   • Paspoort of reisdocument, dat tenminste 6 maanden geldig is na terugkeer uit Rusland;
   • Een recente kleuren pasfoto. De foto moet linksonder op het formulier worden gelijmd, niet geniet;
   • Kopie van bewijs van ziektekostenverzekering, die geldig is in de Russische Federatie.

   Wilt u meer informatie of hulp bij het aanvragen van uw visum download dan dit document. Hierin staat in een aantal stappen uitgelegd hoe het formulier ingevuld dient te worden.

Deel deze reis

Contact opnemen

 • Contactinfo
  Bottelrooslaan 14
  5552 RB Valkenswaard

  (0031) 040 252 2331
 • Mail ons
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.